Вучков беше в ролята на жертва, оцени Дончев

"Може би една от грешките на Вучков е, че е бил много нетърпелив"
Обновена: 6 мар 2015 22:39 | 6 мар 2015 22:38, Елка Василева
26
Вучков беше в ролята на жертва, оцени Дончев
Томислав Дончев. Снимка: архив, Булфото

Може би една от грешките на вътрешния министър в оставка Веселин Вучков е, че е бил много нетърпелив. Това каза вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев в предаването „Панорама” по БНТ. По думите му Веселин Вучков се е озовал в една неприятна ситуация.

„Иска ми се да мисля, че той беше в ролята на жертва, а не на организатор“, каза Дончев. Според него обаче е странно подаването на оставка от вътрешния министър на заседание на кабинета, без този въпрос да е включен в дневния ред и то в деня на посещението на шефа на ФБР. По един или друг начин е щяло да се стигне до последвалите оставки.

Още по темата

На въпроса кой тогава е организаторът, Дончев каза: „Тук стигаме до темата за задкулисието и някой, който не е в политиката, не е под светлината на прожекторите, няма ангажимента като мен да стоя тази вечер тук с вас и да отговарям на всичките ви въпроси, без значение дали ми харесват или не, само че е в състояние да определя какво ще се случва".

“Темата за задкулисието изобщо е безспорно алергенна от преди най-малко година и няколко месеца. Усещането, че някой някъде другаде реди публичния дневен ред – политиките, назначенията и т.н. предизвиква при всички случаи огромно обществено негодувание“, посочи вицепремиерът.

Според него е нормално при една такава ситуация политическите противници на кабинета да се опитат да експлоатират тази тема. „Напълно нормално е пък ние при такава ситуация да бъдем особено внимателни, за да не се лепне върху нас подобно обвинение. При всички случаи това е травматична територия”, каза Дончев.

Провокиран от водещия за значението на честите гласувания от страна на ДПС в полза на ГЕРБ, вицепремиерът каза, че това е “последната връзка със задкулисието”. Това, което се случва в пленарна зала, няма връзка със задкулисието, посочи Дончев като напомни, че управляващите са получавали няколко пъти подкрепа не само от ДПС, но и от други политически сили по важни промени и политики.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До Дедо НЕ ЗАБРАВЯЙ ЧЕ НЯМА ГЕНЕРАЛ ДА Е СТАНАЛ ЦАР ----ЦАРЯ Е ОТ АМЕРИКА И СЕ КАЗВА--ЦРУ ПЛЮС ФБР---БОРИСОВ Е ОБИКНОВЕН ИЗПЬЛНИТЕЛ
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Donchev,ti si samo edna kukla na kontsi. Za tebe i vsichki kato tebe po vurhovete,dvijestata sila na vashite deistviq sa parite. Vie ne znaete kakvo znachi rod,rodina,patriotizam,Bulgaria. Edin den itoriqta shte vi sadi,budete sigurni!!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Gerberi, BSP prodadoha Bulgaria na Amerika,a vie amerikanski agenti shte q likvidirate!!
14
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Това е изцяло издънване на Б.Борисов, поредното..Както да се измъква като "мокра връв" и да прехвърля собственото си вина други му!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vu4kov e intelligenten snae esizi ne e pojarnikarite i gimnastik kato zz tesi komunagi na jivkov Gen. 6opov sa se isdignali Po vremeto na bkp a Sega sa Demokrati sa Sabe si milionerite v bG mutrite v bG no sa Bolni i neschtasni samotnizi dezata im v USA anglia zuzkat parite na roditelite si komunagite ot gerb
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен това беше постановка!Вучков бе предизвикан и подтикнат да прояви нетърпение,а след това Борисов се наложи да бъдат премахнати и останалите.Но за съжаление всичко се връща,а властимащите го забравят много бързо когато седнат на удобните управленчески кресла,като не забелязват онези с лопатите и кирките навъртащи се около тях.Прави ми впечатление Местан колко е "благ" и съгласяващ се за всичко в момента.А как гледаааа.Като дремещ котарак набелязал жертвата си.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дончев е политически кривоглед и нищо не казващ ***. Че оставката на Вучков е следствие от реденето на политическия пасианс го знаем всички и и е нужно да се напомня. Да, обаче когато ДПС поддържат Бойко в пленарна зала, те това не било никаква, ама никаква игра. Значи когато Вучков иска нещо, не може, защото това нещо бъзика по някакъв начин генерала. Е, генералът си го поиска същото, но номерът е да си сложи свой нищо не разбиращ от полиция и полицейски дивотии човек.
10
0
 
11
 
! Отговори
Дедо преди 9 години
Вучков ми изглежда не на нетърпелив, а на правден и последователен човек. Явно в този кабинет Бойко Борисов е цар Бойко.
9
2
 
8
 
! Отговори
Миндю преди 9 години
Габровска котка с отрязана опашка! Да не плюе колегата си, а да работи, че ще дойде и неговият ред! *** управлявала България последните 25 години един ден ще лежи в затвора!
8
5
 
4
 
! Отговори
проф. Аврмов преди 9 години
Просто Бойко търси баланс на силите. Махнаа министъра - човек на Цецо и като компенсация маха и двама от насрещната групировка
7
4
 
7
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Дп Боц- 1-ви постБоц, Тиквата не търпи непослушни, непокорни и инакомислещи.Той сам заяви от трибуната на НС , че е най-големия разбирач в МВР.Грешката на Вучков, че е в тази партия,/втори мандат депутат/.Ако той не е разбрал това , значи да си върне дипломата по право.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този ги плещи едно към гьотере.след като Вучков е жертва, КОЙ е насилника.питаха, но не каза, а взе да разтяга локуми
5
13
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Вучков излезе страхливец, много подплашено действа!Май го хванаха в топли връзки с Москва...
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GARBE(GRAGDANI ZA AMERIKANSKO RAZRUSHENIE NA BALGARIA I EVROPA) SHTE POGREBE BALGARIA,16 MILIARDA VOENEN ZAEM,IZPRASHTANETO NA VOISKI V UKRAINA ZA VOINA SRESHTU RUSIA,OCAKVA SE I NOV ZAEM OT 16 MILIARA EVRO(32 MLRD. LEVA.
3
7
 
25
 
! Отговори
boc преди 9 години
Чест му прави на Вучков, че изрази ясно несъгласието си за политиката водена от Борисов и неговата Партия ГАРБЕ ( Граждани за американско разрушение на България и Европа ), като подаде оставка и не се срещна с поредния американски "доброжелател" на България!
2
3
 
6
 
! Отговори
az преди 9 години
Zachoto Vuchkov e magkar i e umen.eto izlazal e i ot politikata..evala mag s dostoinstvo.a tezi ot Gerbt pod stroi i sluchkat zachoto neupravlaemia tropa i djktjva
1
8
 
25
 
! Отговори
боц преди 9 години
Чудя се дали всички анализатори и политици, коментиращи оставката на Вучков, са толкова непрозорливи или толкова страхливи!?Защо никой не коментира, че преди две седмици Вучков каза, че ще подаде оставка на 4.03.2015, точно когато трябваше да се срещне с шефа на ФБР?!Това не е случайно!Това показва неговата ясна позиция на НЕСЪГЛАСИЕ с политиката на Борисов за обвързване на България със САЩ!!!