БСП скочи: Ненчев урежда кадри на Реформаторите

"Ако пък си от родното му село, съвсем ще израснеш"
Обновена: 13 мар 2015 10:53 | 13 мар 2015 10:44, Камелия Цветанова
16
БСП скочи: Ненчев урежда кадри на Реформаторите
Ангел Найденов Снимка: архив, БТА

БСП алармира за скандални назначения в дружествата „Терем“ и „Снабдяване и търговия“ на военното министерство и обвиниха ресорния министър Николай Ненчев, че урежда кадри, близки на РБ, от чиято квота той е във властта.

„Министерството е отдадено на концесия и е превърнато във феодално владение на РБ“, обвини депутатът от левицата Ангел Найденов, бивш военен министър и призова премиерът Бойко Борисов „да озапти апетитите на партньорите си“.

Според него явно трябва да си близък на управляващите, за да бъдеш назначен в министерството, а ако си от родното село на Ненчев в Ямболско, това вече е гаранция за израстване във военните дружества.

Найденов заяви, че в първите дни на март е сменен изцяло бордът на директорите на „Терем“ и новият му управител е лидерът на ДСБ в Петрич Стоил Яков, който пък беше забъркан в скандал с черно тото преди години.

Дружеството „Снабдяване и търговия“ също е с нов шеф. Това е Росица Русева, която пък е дала достъп до информационните масиви на частна охранителна фирма.

На всичкото отгоре и Яков, и Русева към момента нямат достъп до класифицирана информация

Бордът на директорите на „Терем“ досега е бил от трима души, но вече е с 5-членен състав. Съотношението там е 3:2 в полза на РБ спрямо ГЕРБ, но и двамата представители на ГЕРБ не са случайни хора, ами са роднини и протежета на депутати от партията, продължи Найденов.

Отделно са уволнени 15 души от дружеството, сред които вътрешният одитор, юристите, експерти.

Според Найденов обаче тяхната вина е единствено, че са били назначени от предишния изпълнителен директор.

„Има провал на договори и се покачва социалното напрежение и не изключвам промените да се свързани с предстояща приватизация на апетитни части от „Терем“, чувам това за холдинг „Летец“, тук в София“, предупреди социалистът. В дружеството „Снабдяване и търговия“ също са освободени 20 души, сред които и трима от общо седемте началници на бази.

Материално отговорните лица обаче са си тръгнали заедно с печатите и ключовете, няма материална инвентаризация, нито приемно-предавателни протоколи.

„Никой не знае сега какво се случва в складовете“, алармира Найденов.

Според него е много притеснителен фактът, че Русева е предоставила достъпа до информационните масиви на дружеството, защото един опитен IT специалист много лесно може да влезе в цялата информационна база на министерството. „Министърът при всички случаи е съпричастен с това“, обобщи Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ангеле и те не беше цвете за мирисане,но Ненчев е завършен ***.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко включи седерастията във властта и се започна отново приватизация. Седерастията освен да унищожава и граби друго не може.
13
5
 
4
 
! Отговори
123456 преди 9 години
А когато беше министър , Майчето защо непрекъснато си разхождаше поличката в МО и командореше все едно тя е Министъра???????????Тя какъв достъп до класифицирана информация имаше..........
12
4
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
А, бре Найденов, не ви ли е срам точно вие да се репчите за тези неща? Ти с кого живееш и какви бяхте двамцата, когато БСП беше на власт?
11
3
 
9
 
! Отговори
хохо преди 9 години
Ангеле, къде работи дъщеря ти? И къде работеше, когато БСП беше на бласт?
10
2
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
"Според Найденов обаче тяхната вина е единствено, че са били назначени от предишния изпълнителен директор."Който също е назначил своите кадри...Не че тия ще са по добри ама на тая хранилка и без тва само крави и прасета слагат, та все тая.
9
2
 
10
 
! Отговори
работник в Терем преди 9 години
Вие си нямате на представа какви далавери стават в Терем . Сега другарите треперят , защото всичко ще лъсне при проверките . И тогава в затвора .
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скрий се някъде бе, червен мушморок! Никой не се интересува от твоето мнение.
7
8
 
13
 
! Отговори
baba jaga преди 9 години
тоя *** вместо да се скрие някъде след всички поразии които направи... боже, на *** наглостта е безкрайна!!
6
8
 
14
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Другари , разберете , че вашето царство завърши и никога няма да се върне. Всички супер калинки вън от държавните служби. Нали сте много кадърни , направете си частни фирми и работете . Да ама не . Толкова сте необразовани и некадърни , че не заслужавате никакво внимание .
5
6
 
11
 
! Отговори
Х преди 9 години
Я кажи колко пари лепна от оградата на границата???
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това БСП има ли го още???
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ НА КОМУНИСТИТЕ 70 Г. НЕ ИМ СТИГАТ ! ТЕ СМЯТАТ ,ЧЕ НАРОДНАТА ТРАПЕЗА Е ОТРЕДЕНА САМО ЗА ТЯХ !
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AZ TE NAZNACAVAM,A POSLE PARI OT TEBE POLUCAVAM
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е тоя какво иска - да урежда кадри на БСП ли?!