Плевнелиев на разположение: Президентът няма отпуск

"Спя спокойно с това, което правя, не съм част от икономически кръг"
Обновена: 20 мар 2015 21:09 | 20 мар 2015 18:45, Веселина Йорданова
132
Плевнелиев на разположение: Президентът няма отпуск
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БулФото

Президентът няма право на отпуска, той е винаги на разположение, коментира президентът Росен Плевнелиев пред bTV "изчезването" на руския си колега Владимир Путин.

Все пак в отговор на въпрос от журналиста Жени Марчева дали му се иска понякога да изчезне за седмица, държавният глава отговори положително.

Росен Плевнелиев отговори на въпроси на граждани в живо предаване „Питай президента“.

Държавният глава подчерта, че с действията си е показал многократно своята независимост и според него примерите за това са много.

Плевнелиев призна, че България има проблем с олигарсите, които по думите му са бизнесмени, забогатяващи за сметка на държавата, но не назова имена.

Народът е жаден за справедливост. Когато не я получава, попада в клопката на безперспективността и популизма, изтъкна той.

Плевнелиев не конкретизира и икономическите кръгове, за които намекна в парламента, но подчерта, че не е част от нито един.

„Не вярвам на силни хора, лидери, които ще дойдат на бял кон и ще ни оправят. Вярвам в силните институции, в институционалната култура. Ако има кръгове в българското правосъдие, не очаквайте от президента да ги посочи, но очаквайте от президента да дава решения как да подобрим и да търси консенсус“, обясни той.

Президентът заяви, че се притеснява дълбоко от дебати за етническия мир в Народното събрание, според него това е недопустим дебат.

Плевнелиев обясни, че бюджетът на правителството на Пламен Орешарски е бил нереалистичен с нарочно завишени приходи и затова е наложил вето. Сега приходите били разумни, а бюджетът реалистичен. Дългът, който правителството тегли в момента, е заложен в бюджета, изтъкна той.

Зле – така отговори Плвенелиев на въпроса как се чувства като президент на най-бедната държава в Европейския съюз. В същото време той подчерта, че бедността не е нито порок, нито присъда и богатството може да се изкара със знания и честен труд.

Според него държавата трябва да е както при бедните и нуждаещите се, така и при предприемчивите, можещите и тези, които са готови да я движат напред, като спазват правилата.

„Истинската социална политика е тази, която дава шанс на хората сами да изкарат хляба си. Истинското развитие е това, което не прави всеки богат, но дава възможност всеки да живее достойно”, добави Росен Плевнелиев.

В подкрепа на българското, президентът обяви, че носи български костюми.

Няма по-вкусно нещо от българския розов домат, с малко сирене, с малко зехтин, заяви президентът.  Спя спокойно с това, което правя, подчерта Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Президентът няма отпуск"А бе хора ,хайде да го пуснем в безсрочна отпуска.Белким разбере ,че не го искаме.
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ
72
0
 
3
 
! Отговори
Синтия Недялкова преди 9 години
Ние по цял ден, всеки ден, му задаваме въпроси във фейсбук, които остават без отговор, както стана и в специалното ви предаване! БТВ, съвсем подценявате аудиторията! Накарахте ме да изгледам и изслушам това глупаво и вредно човече, за да чуя отговори на въпроси,които зададох, макар и обобщени, но нищо! Вие лъжете себе си! Това не е журналистика, а една симпатична дама, която си прави пиар! Жалки сте!Знам, че изводи няма и да си направите, но то е за ваша сметка!
71
0
 
3
 
! Отговори
Синтия Недялкова преди 9 години
Възмутена съм от театъра, който организира БТВ! Ако иска да си вдига рейтинга, не и чрез измама! Водещата просто можеше да си зададе въпросите, както и направи и тези на още няколко човека от записите, без да ни заблуждава, че ще задава нашите въпроси! БТВ все повече пада в очите ми! Жалко! Спирам да ви гледам! Пълна измама! Нито един от не лицеприятните въпроси или изобщо от тези във фейсбу, не беше зададен! Ако, това, че някои от тези въпроси течаха от долу считате за задаване?
70
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добър ни е Президента какво искате от човека.Прави това което му позволява закона.
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е и на обикновените хора да разрешат употребата на марихуана,та да са така щастливи и позитивно настроени,да се хилят без повод или да гледат като препарирани суеци както го прави този на снимката.85% неодобрение и неспирни подигравки,народ,който се срамува от президента си,това е жестоката истина за този,който Борисов сложи на поста президент.
68
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сламен човек,който носи беда след беда на България.
67
0
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
И да излезе в отпуск, никой няма да забележи. По-добре да не се презорва от работа.
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много се е разработил тоз нашият Президент направо се притесних да не се преуморий Че и сравнение с Путин ще си прави той на Путин и ръка не му е стискал че се Й има за нещо Наш Плевньо
65
0
 
26
 
! Отговори
Богат-беден преди 9 години
Това човече взима 8000 лева заплата
64
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Президентът няма право на отпуска, той е винаги на разположение, коментира президентът Росен Плевнелиев пред bTV "изчезването" на руския си колега Владимир Путин."Роска, изкарай една година като президент на най-голямата територия в света и тогава се изказвай.
63
0
 
18
 
! Отговори
RPG преди 9 години
Какъв "честен труд " бе мен???? Не виждам да се застъпваш някъде за "честно заплащане".......Безпринципна личност си ти.
62
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Президент на който собствената му жена се срамува да се покаже с него ,няма как да го уважавам!
61
0
 
23
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Зехтин в България не правим ,ама виж в Халкидики има бол!
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен.КОМУНИЗЪМ ВЪВ РУСИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА ИМА ПАРИЯ НО НЕ СА БИЛИ НА ВЛАСТ.И НЯМА ДА БЪДАТ В БЪЛГАРИЯ СЪЩЕСТВУВАТ И БЯХА НА ВЛАСТ И СЕ *** КАКТО ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ ОСОБЕНО СДС С ЛИДЕРА ИВ.КОСТОВ ББ И ТОЙ СЕ *** ЗАМИРИСА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ МИРЗМАТА ОТИДЕ ДО ЕВРОПА.ВЪПРОС Е НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ОТ КОЯ ПАРТИЯ СИ КОЯ ВЛАСТ Е СЕГА ЗНАЧЕНИЕТО ДА СЛУЖАТ НА НАРОДА СИ НАРОДА ЛА ИМ ДОБРЕ А ТЕ МИСЛЯТ КАК ДА СА КУКЛИ НА НАТО И НА ЕС ДА ОТПУСКАТ ФНАНСОВА ПОМОЩ ЗА ДА КРАДАТ
59
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАТО ЧЕЛИ РАБОТИ КАТО ПУТИН.ПУТИН РАБОТИ 24Ч.НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ Е ПОЗОР НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.РУСКИЯТ НАРОД НЕ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ ПРОТИВ ПРЕЗИДЕНТА СИ А ГО ОБИЧАТ А ТИ ИМАМ 90 ПРОЦЕНТА ОТРИЦАТЕЛНО.РОСИ
58
0
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Значи за да излезна един човек в отпуск се предполага че работи ,че върши някаква работа.Какво работи росица???!!Щатен натовски ***??
57
1
 
33
 
! Отговори
АК-47 преди 9 години
До Плевнелиев не е ...Абсолютно си прав! Срам ме е, че този е президент на Родината ми. Не знам него как не го е срам? Такава фарисейщина в живота си не бях срещал. Всичко си има граници, ама този е абсолютно неадекватен. Не знам къде си мисли, че живее, но във всеки случай не в България... Писна ми от този, народът го плюе, той си мисли, че дъжд вали.
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 59 Това безстрашие го е научил ,като Член на ВУЗ-овският Комитет на БКП- ВМЕИ,,Ленин,, Като комунист, да бъде критичен .
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A be tozi na snimkata e kato reptil nicho che vrachkata po Nova kaza che e bil irlanski pastir