Бакалов не e единствен вариант за военното разузнаване

Ненчев пази другите имена в тайна, за да не ги "отстрелят"
Обновена: 21 мар 2015 12:10 | 21 мар 2015 12:08,
9
Бакалов не e единствен вариант за военното разузнаване
Военният министър Николай Ненчев Снимка: архив, Булфото

Йордан Бакалов не е единствената кандидатура за шеф на службата "Военна информация", заяви пред журналисти в Ловеч министърът на отбраната Николай Ненчев. Той не пожела да разкрие имената на другите кандидати, защото според него много често, когато се обявят, биват "отстрелвани".

Още по темата
"Бих предпочел да оставя имената на останалите кандидати в тайна. По думите му при избора ще натежи професионализмът, необходимостта от реформа в службата, възможност за младите кадри да получат реализация в рамките на тази служба и много по-тясно сътрудничество с партньорските ни служби от НАТО и Европейския съюз.

Вчера в парламента Ненчев увери, че в управляваща коалиция няма проблеми около кандидатурата на Бакалов за ръководител на "Военна информация". Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и зам.-председателят на групата на АБВ Михо Михов пък вече обявиха, че не са съгласни цивилен да оглави военното разузнаване.

Относно предстоящите около 10 процента съкращения в Министерството на отбраната днес Николай Ненчев заяви, че те ще са предимно в администрацията, тъй като според него тя е твърде раздута. Направен е вътрешен одит. В момента се извършва функционален анализ от външна фирма. "Надявам се, че до края на този месец или началото на другия ще имам ясна представа", каза още министърът.

Той добави, че Министерството на отбрана ще предостави на Община Ловеч собствеността и върху четвъртия имот от бившата казарма.

Като председател на БЗНС Ненчев заяви, че неговото желание на предстоящите местни избори е да участват заедно с коалиционните си партньори - както с Реформаторския блок, така и с ГЕРБ. "Бих искал да се обърна към всички с една молба - да не се делим, да бъдем заедно и на тези избори, защото обстоятелствата, средата за сигурност е относително динамична, проблемите са много. Изисква се единство на евроатлантическите сили", добави още Ненчев, цитиран от БТА. 

В Ловеч той се срещна с областния управител Мадлена Бояджиева. Предстои да поднесе цветя пред паметната плоча на мястото на каменната кариера на трудовата група край Ловеч, известна като лагера "Слънчев бряг".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Ала-бала преди 9 години
Даже Хитлер. който е емлематичен като диктатор не е обединил военното разузнаване със СС. Военото разузнаване има специфични задачи. Този комплексиран и зависим човек ще затрие и ВР.
8
0
 
1
 
! Отговори
разочарован преди 9 години
Докато в армията МО отколкото е малка е заложил 10 процента съкращени я то в МВР колкото е е с най голям състав и бюджет я увелчават .Преходнич МВР Йовчев беше заложил до края на 2014 да извърши 15 пвроцента от системата да съкрати но доколко е вярно успял само СОТмврНакрая него съкратиха.Бъчварова изглежда на сериозна но дали ще последва МО и приложи опита на колегата си от Румъния ,Грузия и Украйна които не се поколебаха да извършат реформа чрез прочистване на не подготвени и не лоялните.
7
0
 
3
 
! Отговори
Нема страшно... преди 9 години
Чистенето от комунистическата мръсотия и руския примитивизъм е ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН ПРОЦЕС!Това ни е наследствения матРял.....от цел половин век!Кво сега ...да ги колиме ли....???Ще ги превъзпитаме !!!!!!!!НЕМА ДРУГ ВАРИАНТ 7!!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко сте наивни и глупави. Прегледайте в Интернет кои са посланици на България на най-апетитните места ! Почнете от Елена Поптодорова в САЩ. Всички до един са внуци, деца и самите те бивши партийци, сътрудници на ДС, партизани и пр. *** народ, радвайте се Мунчовци !
5
1
 
3
 
! Отговори
НЕМА ЛАБАВО преди 9 години
...МАЛКО ПО МАЛКО ---СИТЕ КАДРИ НА МОСКВА ОТИВАТ НТА КИНО ...ХА,ХА,ХААААААААА.../...яка метла за депедавците на Пуутинката../ТОВА Е ЦЕЛТА ...НА "РЕФОРМАТА" ,БАКЕ...!!!Руските "национал-социалишчета" яко ДГД!
4
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Може и да не вярвате ,но сме член на НАТО и като такъв на работа трябва да останат хора работещи за тази кауза.Едно време имаше ВКР ,в което набутваха децата на заслужили хора от БКП ,хем службата да е лека и безметежна,хем да следят какво се случва.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бат Сали ?!
2
0
 
4
 
! Отговори
СЕЛЯНДУР ТЪП преди 9 години
е тоя НЕНЧЕВ. Иначе с уважение към всички селяни. Нали всички сме оттам в крайна сметка. А за БАКАЛОВ - ТЪМНОСИН *** от жалкото ПРОДАЖНО СДС
1
1
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Перуко, бегай да си сееш нивите на село и остави военното министерство на професионалистите. Ще ни вкараш в бея с това НАТО ...