Държавата – твърдо зад синдиците в КТБ, увери Борисов

Няколко месеца съдът ни мота, ядосва се премиерът
Обновена: 27 мар 2015 14:14 | 27 мар 2015 14:05, Красимир Ангелов
34
Държавата – твърдо зад синдиците в КТБ, увери Борисов
Снимка: БТА

Държавата застава зад правилните действия на синдиците в КТБ, обяви министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с премиера на Черна гора Мило Джуканович.

По думите му отиването на главният секретар на МВР и на заместник-главния прокурор в банката е гаранция, "че държавата стои зад техните правни действия да върнем имуществото и парите на данъкоплатците".

Още по темата

"Смятайте тези хора с каква психика трябва да бъдат, колко трябва да бъдат и по какъв натиск ще бъдат. Затова ние искахме да демонстрираме цялата сила на държавата, че заставаме зад техните правилни действия да върнем имуществото и парите на данъкоплатците", заяви Борисов.

Както Dnes.bg съобщи, днес финансовият министър Владислав Горанов, главният секретар на МВР Георги Костов и заместник-главният прокурор Борислав Сарафов дойдоха с двамата новоназначени синдици в сградата на КТБ. Росен Ангелов и Лазар Илиев бяха назначени от Софийския градски съд преди дни и днес започват работа.

"Видяхме как няколко месеца съдът ни мотаe. Накрая излезе, че е трябвало предварително да сложим синдик – веднага го дадохме синдика, съдът ни го върна, понеже имаше въпрос за върховенството на закона. В същото време видяхме как се разкупуват активи за едно евро", продължи премиерът и допълни:

"Действахме перфектно, но за съжаление тези няколко месеца, които минаха, нещо толкова елементарно като това, да се назначи синдик, не стана. Я си представете, ако не бях предприел мерки и не бяха влезли синдици в банката?"

Борисов се срещна днес с премиера на Черна гора Мило Джуканович и изрази надежда, че с българската подкрепа и с подкрепа на партньорите, в края на 2015 г. Черна гора ще бъде в НАТО.

"Това е изключително важно за региона, защото мирът на Балканите ще дойде, когато всички сме в ЕС и НАТО", подчерта Борисов. Той посочи още, че в рамките на днешните разговори са разгледани въпроси от общ интерес, сред които в областта на културата, туризма, енергетиката и инфраструктурата.

"Приятно ми е, че с това посещение и с общия политически диалог продължаваме многовековната традиция на приятелство между Черна гора и България", заяви Мило Джуканович и продължи: "Увереността ни е, че на региона е необходима стабилност, чрез която по-лесно ще се постигне икономическо и демократично развитие".

По отношение на членството на Черна гора в Европейския съюз, премиерът на Черна гора заяви, че е напълно наясно с позицията на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, че е през този мандат на ЕК няма има ново разширяване. "Опитваме се да тълкуваме това и реалистично, и оптимистично, защото е възможност да превземем много нови участъци. Имаме още доста работа през следващите 4 години", посочи Джуканович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Демагогия преди 9 години
Законите на България не важат еднакво за всички. Това е причина за бедността и липсата на напредък. КТБ е най-ярък пример за това. Много хора с влогове над 100 хил. евро, загубиха част от заработените с лишения в продължение на десетки години , пари в чужбина и у нас. Обаче милионери - властници - бивши премиер , бивши и настоящи министри си ги спасиха. Само с демагогията на политиците и властниците , без реално възстановяване върховенството на законите за всички, България няма да се възроди!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавата (разбирай Боко) е твърдо зад сАндъците, с които окрадоха България. Синдик е сложна дума за речника на Баце! Няма ли да го изгоним този лъжлив наглец с камъни?!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До политологАбе, "политолог", стига с този "copy-paste", бе! Този *** "коментар" го слагаш на всякъде, където видиш Тиквуня.
25
0
 
2
 
! Отговори
Милан преди 9 години
Хиената Борисов се бил ядосвал щото съда го бил мотал. КОЙ е тоя съд, че ще го мота? Тоя съд знае ли КОЙ седи зад гърба му на премиера бре
24
3
 
4
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Ей, Бойчето е бесен, че не можа да се снабди с дялове от Телекома и другите фирми, та сега газ пикае.
23
1
 
5
 
! Отговори
Киро преди 9 години
До АнонименЩото не те окрадоха КТБ, а тоя горе на снимката!
22
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо Орешарски, Сидеров и Станишев не са на подсъдимата скамейка да отговарят за кражбата в КТБ?
21
2
 
6
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Тези *** във война ще ни въвлекат,седнал да ни мъти мозъците с КТБ
20
3
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
opazil me BOG ot sindici , ot politika i vsi4ko takova
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавата твърдо зад синдиците в КТБМАЙ ТОЧНО ТОВА МЕ ПРИТЕСНЯВА
18
3
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Видите ли колко лош тоя съд бре. Няколко месеца мотали Боцко, че да не може да си назначи свои хора в КТБ-то :).Боце, Боце я сега се изясни това нещо КТБ пирамида дет няма нищо ли е или е банка с апетитни активи дет искаш да гепиш.
17
3
 
10
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 9 години
Тиквун бяс го е налегнал, че му измъкнаха предприятията, дет си беше заплюл под носа :). Чудно ми е какви ще ги плещи като след няколко месеца се види, че банката вече е опоскана и той и Прасчо няма да лапнат това на което се надяваха :). Но то и за кво и е на Тиква телеком?
16
2
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Много интересно как методите от преди 89-та изведнъж станаха супер удобни и това което предлагат РБ хич не е връщане на комунизма ,а ?
15
1
 
3
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Не се притеснявай,майна,нищо няма да стане!
14
1
 
7
 
! Отговори
Т преди 9 години
Мдаааа, очеизвадно е, че КОЙ иска да е едноличен пълноправен вселенски господар. И за туй цвъка като полудял в медиите, дето не са негови.
13
2
 
4
 
! Отговори
Малиииии преди 9 години
*** не е ли убав? Завалийката, досега ептен щеше да ни упрай, ама се ша съ намери некой от унез, учените де, да го плюй чи бил лъжецМного здрави да имат. И дъ *** фанат за шушлека яяяя.Чак си идосвам. Докъту ни изгурим бумагите на онез куфалницисе ши нъ спират. На кладата бумагите.А ти народе пукажи тез мускули ко съ крийш? *** много мий готин батиту. Я къв убав врат е отпрал.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
уууууууу...........
11
3
 
1
 
! Отговори
Рени преди 9 години
Сега като запорират сметките на всичките потребители на БТК и Виваком, ще видите какъв ужас ще настане.
10
10
 
3
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Най после България има достойно и отговорно правителство , което мисли за обикновените хора . А пък Борисов е най добрия Премиер в последните 25 години , и не случайно хората го избират втори път за Министър-председател . Опорната точка на злобния Кутев и неговите червени *** да плюят Борисов 24 часа не дава никакви резултати , но може да продължавате все пак за това ви се плаща .
9
3
 
5
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Абе всичко върви гладко,кат епилирана муцка!