Кунева категорична: Не сме преяли с власт!

Реформаторите не били обидени на премиера Борисов
27 мар 2015 11:54,
52
Кунева категорична: Не сме преяли с власт!
Снимка: Булфото, архив

Твърденията, че Реформаторският блок е преял с власт, са безпочвени. Това заяви вицепремиерът Меглена Кунева пред БНТ и добави, че за такова твърдение трябват примери.

"Когато поемаш отговорност за дадена политика, го правиш по два начина - със стратегия и с човека, който трябва да свърши реформата. Когато говорим за членове на бордове, е нормално назначенията да са политически. Там не може да има конкурси. Трябва да е ясно кой носи отговорност", обясни Кунева.

По думите й по друг начин стои въпросът за администрацията.

"При предишното правителство са назначени без конкурс 5000 души в държавната администрация. Това е абсолютно недопустимо. За тези назначения е използвана една "вратичка", която ние сега затворихме и вече тази практика няма как да се случи", коментира Кунева.

Тя отново обясни, че е доволна, че вицепремиер отговаря за МВР и бе катогорична, че в Реформаторския блок не са обидени на премиера Бойко Борисов.

На въпрос за сделката за придобиване на дял от "Виваком" и от други фирми, свързвани с Цветан Василев от белгийската LIC33, вицепремиерът бе категорична, че е съвсем нормално правителството да се интересува от произхода на капиталите, чрез които ще бъдат придобити стратегически важни за България фирми, още повече при засиления обществен интерес към сделката.

Кунева коментира и изборите в Сърница. Тя посочи, че на централно ниво РБ са дали подкрепата си за кандидата на ГЕРБ, но че не може да се очаква в малките населени места, където има и натрупани личностни отношения, избирателите да се държат като крепостни.

"На местните избори трябва да демонстрираме доверие и съгласие с ГЕРБ, а и с останалите коалиционни партньори. Това е много важно. Това доверие се гради с години и трябва да бъдем внимателни. Не трябва да горим нито един мост помежду си", обобщи вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази днес ми обра точките в Парламента. Облечена в лъскаво яке в турско-синьо, клатейки безмозъчната си тиква плямпаше глупости,от които ме събра срам от мене си-аз от 1989 г, съвместно с проф. Николай Василев, бях в редиците на демокрацията, бях сред първите в редовете на СДС и да не се увличам повече...но тази кривоуста *** я нямаше там...и днес, тая *** клрава, от микрофона на парламентарната трибуна отчая и последния демократично мислещ човек...
37
0
 
1
 
! Отговори
Змей преди 9 години
Не сте я... ИСКАТЕ ОЩЕ И МНОГО ВИ ЛИЧИ!
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не са преяли с власт, могат още да ядат. Цялота софийска реформаторска фамилия ще бъде уредена на пост. Те са активни борци, борили са се със *** и вувузели за тая власт, всичките 100 души.
35
0
 
1
 
! Отговори
умен преди 9 години
Да е пълно ШОУТО да ходи при Слави-Гологлави и Лизана Куновска.....
34
0
 
2
 
! Отговори
lizimah преди 9 години
ABE HORA NALI VIE GI SLOJIHTE NA TRONOVETE IM,ZASHTO SEGA GI PLIUETE..
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българската държава не спира да словослави с пяна на уста НОВИТЕ ДРЕХИ НА ВЛАСТТА, пардон, на царете. Не на един цар, а на много, щото днес в тая държава всеки е цар. И е с от нови по-нови дрехи. И с изрядно полирани мозъци. В което отношение др.кунева е образцов екземпляр.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tochno ti si preqla s pari, kak ne ti stignaha? Nito si mlada, nito s mnogo deca, che da ne ti stigat. Do sto i deset godini li se kanish da jiveesh?
31
0
 
5
 
! Отговори
Емил преди 9 години
Що, още ли можете да ядете, бе! То вие за това влязохте във властта, ама все пак...., ай спрете се!
30
0
 
11
 
! Отговори
An преди 9 години
Направо не сте преяли, а сте се .... *** от ядене.
29
0
 
20
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
Кунева, такива като теб опоскаха и разрушиха държавата, а имат и наглостта да казват, че не били преяли с власт...
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кунева и обективност-абсурд.От както е в политиката освен лакейство и двуличие според конюнктурата,нищо друго не е показала.Как може да се обижда на някой,който я е поставил на хранилка.Как слага назначенията от 5000 служители само на Орешарсли,а "забравя",че през посочените 3 години имаше 5 правителства-Борисов 1,служебно1(на Плевнелиев=Борисов),Орешарски,служебно 2( пак Плевнелиев+Борисов)и Борисов 2 .За конкурсното начало забрави в мига когато разбра,че се класира в парламента.
27
0
 
17
 
! Отговори
Заневски преди 9 години
Абе според мен баш сте си преяли, ама както и да е. Много ми падна в очите тази, кгато каза, че няма нищо против Турция в ЕС. Те от ЕС държавите умуват, ама ние сме първа писта. Много мразя като започнат така да се слагат, та са по римляни от римляните
26
0
 
10
 
! Отговори
Гершуин преди 9 години
Не сте много но все повече ви се иска. Апетита идва с яденето.
25
0
 
10
 
! Отговори
не преди 9 години
Не се преяли, права си, ***, ояли сте се и все не ви стига и все искате още. Истерично и непреодолимо е това ужасяващо чувство на празнота, което ви е обзело, защото нямате съвсет, нямате човещина и трезва преценка за мястото, на което се намирате. На тяхно място е зейнала една огромна, алчна паст, която нищо не е в състояние да напълни. Жал ми е за вас.
24
0
 
12
 
! Отговори
не преди 9 години
Хич, само ви излиза през ушите.
23
0
 
16
 
! Отговори
Анили преди 9 години
Източните народи вярват, че лицето на човек е всичко- то те представя пред света. Опозориш ли се веднъж вече нямаш очи да излезеш да разговаряш с другите. Не ви ли е срам г-жо Кунева- от избирателите ви, от семейството и приятелите ви, от вас самата? Стига с тези словоизлияния, които само дразнят народа. Засрамете се вече, та вие сте една нищо и никаква провалила се политичка, която е време да си ходи.
22
1
 
6
 
! Отговори
Весо преди 9 години
Не сте, ама ви се иска.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много съм мераклия да взема на тая интервю от Сливенския затвор!Въпросите ми ще бъдат изпълнени със съчувствие и доверие към нейната политическа преценка!
20
0
 
7
 
! Отговори
Исти преди 9 години
В България никой освен комунистите и турците не е преял с власт! Понятието "преяждане с власт" е известно само на тях- на никой друг!
19
0
 
13
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
Да, не сте преяли. Вие сте се уляли и то много. То бива наглост, то може ама това вашето на нищо не прилича.