Водят ни към икономическа безпътица, констатира Миков

Трябва да се противопоставим на санкциите срещу Москва
28 мар 2015 13:33,
68
Водят ни към икономическа безпътица, констатира Миков
Снимка: БСП

"БСП се утвърждава все по-успешно като основната и лява партия – единствена алтернатива на днешното управление”. Това заяви на днешното заседание на Националния съвет на БСП председателят на партията Михаил Миков.

По думите му левицата продължавa да следва стриктно своята позиция за отстояване на лява политика. Той даде за пример отношението на БСП срещу антисоциалните мерки на правителството по отношение на закона за образованието, по промените в здравеопазването, активната позиция срещу дълга от 16 млрд. лв., както и позицията за прогресивното подоходно облагане.

Миков заяви, че БСП е с ясни позиции за Трансатлантическото споразумение, противопоставянето на санкциите срещу Русия и последиците от контрасанкциите за българската икономика. "Ще продължим да отстояваме позицията за ясно, прозрачно провеждане на преговорите за ТПТИ и за изчистване на всички възможни последици и след това за вземане на решение за позиция на страната ни”, каза още лидерът на социалистите.

Михаил Миков заяви, че все по-ясно се утвърждава усещането за икономическата безпътица, до която правителството води страната. По думите му извън публичното пространство са останали два сериозни сигнала – един от ЕК и втори от МВФ, в които се потвърждават прогнозите на левицата за икономическите проблеми, които стоят пред България.

Според Миков правителството не реализира в много от случаите правото си на законодателна инициатива, а се прикрива зад законопроекти, внесени от отделни депутати или парламентарни групи.

"Очевидно е, че министър-председателят избягва поемането на отговорност за т. нар. реформи, особено когато те са свързани с непопулярни мерки”, категоричен бе председателят на левицата. Той даде пример с промените в здравеопазването, като заяви, че приемането им ще доведе до ценоразписи пред болниците и до листи на чакащи с месеци пациенти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
кали преди 9 години
Кой ни обрече на робство и бедност !!! Трябва да се променят коренно нещата в България !!!
50
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
крадец комунист от коминтерна
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 55Мики маус ли подкрепяш или облака от винарки?
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП биула против санкциите, но точно правителството на БСП (Орешарски) ги подкрепи. На кое да вярваме сега. Като са в опозиция са против, като са на власт са съгласни!!!
47
0
 
9
 
! Отговори
Професор преди 9 години
ЗА здравето на др.М.Михов пийте уиски с уед!!!!:))))
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей Бога ми тия от БСП са или *** или ***! Само след 10г ще бъдат едва 4 -ти на избори или дори няма да са в парламента.Тогава се чудя на какво и кои са алтернатива.
45
1
 
19
 
! Отговори
гдф преди 9 години
БСП *** такива, Атака ви взеха пенсионерския електорат с тая проруска политика, вие сте жив политически труп!!
44
3
 
13
 
! Отговори
П.петров преди 9 години
Какви ги приказваш,бе,Миков - нали вие бяхте тези дето толкова години ни водихте в митичен тунел,в края на който имало светлина ?! Е,к,во стана - светлината изгасна,а ние останахме да се блъскаме в тунела под вашето "мъдро" ръководство?! Как пък само БСП вижда нещо дето не се вижда ?! Ама това,да търсите кусури у другите ви е в кръвта,а да сътворите нещо - хич ви няма! Виж ,да вдигате шум и да ръсите компромати сте винаги първи! Напред!
43
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напълно подкрепям!
42
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Трябва да се противопоставим на санкциите срещу Москва".........е тука вече маската падна, а ... другарю Миков ?и отдолу се показа истинското лице на червен ***, сталинист и верен путинист ... с една дума - национален предател !
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бедните живеели в ада, а богатите в рая. Поне докато са живи. (истината била откъм чекмеджето) чи каде отидоха инвестициите за последните 25 години, може би да питате амерканските индианци.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Михов, за да бъдете алтернатива, значи трябва да имате различен поглед и визия. Бихте ли обяснили с какво вашата партия е по-различна от останалите? Досега само виете, когато се приема нещо, което не ви е изгодно.Но като дойдете на власт - не променяте дивотиите. Единствената видима разлика между вас и настоящите *** е, че връщахте ДДС в срок и плащахте болничните в законовите срокове.Други разлики няма. Всички сте наведени със свалени *** на запад и чакате потупване по рамото, а нас...
39
2
 
13
 
! Отговори
Ко?Кога? преди 9 години
Мишооо пак си се напил батко!Какви ги дрънкаш?Та вие с ГЕРБ сте си БКП бе момче!ДПС са ДС и всичко си е както си беше.Убихте малкия бизнес,младите всеки ден са на Терминала и бягат от БГ.Какво пак искаш?Свършихте и вие и ГЕРБ и БСП и РБ!Следващи избори няма да има,а ще има АК-47!!!!
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4ru.eu (ами прав е човека)
37
4
 
16
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
Миков е от севрозападнала България , и преди и след това по време на "демокрацията"си остава комунист изедник - ***
36
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков излез с категорична позиция срещу НАТО и ЕС както Сидеров го прави ще получиш най голямата подкрепа от народа ???? Не ти трябват разни пленумчета защото народа видя ползата от тях...А ко това не го разбереш ще ти го покажем в следващите избори--Вън от играта...
35
17
 
10
 
! Отговори
франко преди 9 години
Утре/неделя/29 март от 12:00 ч. Пред президенството национален протест срещу антибългарското и антихристиянско правителство ГРОБ и сатаНАТО бъдете там!!
34
2
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Нормалните държави се стремят да създават и развиват работеща пазарна икономика,какво иска БСП едва ли интересува някого,пък било това да е медицинската наука
33
13
 
18
 
! Отговори
Realen преди 9 години
Много се активирахте рубладжиите напоследък. Изглежда господарите ви в Москва продължават да ви спонсорират въпреки кризата. Национални предатели, добре че електората ви вече е в десетата възраст и отпада по природните закони. А вашият господар Император Путин Първи не може да ви помогне с нищо за да промените природата. Поне в едно нещо да е безсилен ......
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
след коя чаша го констатира това ,миков?БКП-БСП водеше Бг към какво точно -пазарна икономика ,див капитализъм,разграбващ социализъм/поради твърде алчните дрОгаре/ или мутро-паразитизъм.Кое бе Миков,я си допий бутилката