Съдът и сивата икономика - проблеми №1 според Борисов

Вкарали закона за КТБ заради силния нюх на премиера
Обновена: 29 мар 2015 15:22 | 29 мар 2015 15:20,
248
Съдът и сивата икономика - проблеми №1 според Борисов
Снимка: архив, Булфото

Най-големият проблем в страната е сивата икономика, която генерира корупция. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на партиен форум.

По сметките на Борисов нелегалният бизнес генерира до 2 млрд. лв. "Това убива родното производство, като вкарват китайско месо", допълни още премиерът.

"Няма сфера, в която да не са работили схеми. Сега съм ги разделил на бригади от данъчни, митничари, полицаи, прокурори и други по различни теми - захар, месо, цигари, петрол. В най-студените дни - месец януари, с 30 процента се вдигна консумацията на бира. Огромни пари започнаха да излизат на светло във всяка една сфера", коментира още министър-председателят.

Той беше категоричен, че тази работа няма да е кампанийна и няма да спре след два-три месеца. "Докато не минем 1,2 млрд. лв., няма да спра да ги изпитвам всяка сряда какво правят и ще правят, заяви Борисов. Той се ангажира още със свалянето на дефицита на 2,8 на сто, събиране на повече приходи, защита на родното производство.

"Не се подвеждайте по Румъния", призова Бойко Борисов. По думите му България е правила това, което сега става в северната ни съседка, поне три пъти - бяха арестувани министри, премиери дори - Стефан Софиянски, вследствие на което се оказаха чисти.

"Ние трябва да гледаме какво е в Германия, в Холандия, в тези държави с улегнала демокрация, където върховенството на закона е безапелационно", мотивира се премиерът. Той отбеляза, че на държавата сега и трябва спокойствие.

Бойко Борисов коментира и казуса с КТБ. По думите му в момента в Народното събрание депутатите се отнасят популистки. "Представете си, ако нюхът ми не беше дошъл да вкарам този специален закон за КТБ и още нямаме синдик. Има, благодарение на Закона, но решение на съда няма”, каза още той.

Премиерът припомни, че за първите три месеца на годината приходите за държавата са над 820 млн. лв. "Към март месец имаме 145 млн. лв. излишък в бюджета”, посочи Борисов и изрази надежда, че към края на годината ще имаме над 1 млрд. лв. излишък.

"Южен поток" щеше да стане, но неговият малшанс беше, че попадна на правителството на Орешарски, на тези лакомници, които решиха по брутален начин да излъжат и руснаците, и европейците, но нито едните са лесни за лъгане, нито другите, коментира Борисов.

По отношение на готвените протести заради отлив на руски туристи премиерът Борисов заяви, че няма официално решение на руското правителство или инструкция да не идват в България.

Борисов прогнозира още, че дефицитът ще бъде 2,8%.

Санкциите, наложени от и на Русия, също бяха коментирани от министър председателят. Той беше категоричен, че те трябва да отпаднат, тъй като се използват като инструмент за натиск. Борисов заяви, че страната е евроатлантически насочена.  "Лоялен член сме на НАТО и ЕС. Не може да се радваме, че има война и санкции", заяви още Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
0
 
! Отговори
Ех! преди 9 години
Ех ако не беше Бойко Путин Турецкий поток щеше да построи ама нейсе! Кофти работа! На ушанките все някой трябва да им е виновен. Иначе ехе! Откога са влезли в комунизма. Те даже излязоха.
136
0
 
1
 
! Отговори
атака преди 9 години
Аре добре си е с Мурзилката. То, чиляк богат не мой стана, ама за една ракийка с цигарка все ще сколасаме.
135
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Най-големият проблем в страната е сивата икономика, която генерира корупция. Това заяви премиерът..."Пак обърка нещата милият - не сивата икономика генерира корупция, а обратното - корупцията генерира сива икономика. А корупцията пък се генерира от слаба държава. В нашият случай - от липсваща...
134
2
 
0
 
! Отговори
6ebek преди 9 години
До Анонимен 186. Kato te 4eta , 4ak me hva6ta sram ot tova kolko si inteligenten v izkazvaniata si
133
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Основният проблем на България е един и е лицето БМБ! Видяхме какво натвори. Очакваме продължението, което ще е в стил "нов' Б. - изместване на центъра на кражботе от инфраструктурата към НАП, банките, държавните предприятия и рекет на НЕпредприемачи Граб
132
2
 
3
 
! Отговори
a преди 9 години
Дали Волен Сидеров е казал истината ? А какъв е смисълът да лъже и защо Трактора не е в затвора заради това си тежко криминално престъпление ?Каква може да е съдбата на отвлечени 13 - годишни момичета ? Как мислите ?Сергейчо Сталинишев спи ли спокойно заради това престъпление на Трактора, който е негов ортак ?Скоро Сергейчо ще го изритат от ПЕС ...Защо цацаратурата се прави на глуха и сляпа за това престъпно деяние на Трактора ?
131
2
 
1
 
! Отговори
a преди 9 години
През 2010 г. Волен Сидеров като шеф на комисията за контрол на ДАНС от парламентарната трибуна в прав текст каза, че ТРАКТОРА Е СВЪРЗАН С ОТВЛИЧАНЕТО НА ДВЕ 13 - ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА .Да повторим пак - ТРАКТОРА Е СВЪРЗАН С ОТВЛИЧАНЕТО НА ДВЕ 13 - ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА.Трактора беше назначен в ДАНС от Сергейчо, а те двамата / Сергейчо и Трактора / са 'продукт' на кукловода на мафията от дс Л. Гоцев от кръга 'монтерей'.Дали Волен Сидеров е казал истината ? А какъв е смисълът да лъже и защо Трактора не е в затвора заради това си тежко криминално престъпление ?Каква може да е съдбата на отв
130
2
 
2
 
! Отговори
Гост преди 9 години
България върви към гражданска война, а той нюх имал.Това е съвсем естествен етап от развитието на нещата. В скоро време администратривните области ще пискат автономност, за да се освободят от държавното бреме и ако не я получат ще потърсят помощ от държавата, от чиято етническа област е преобладаващото население. Това не бива да учудва никой, това е ествствени ход на нещата и повечето разумни хора емигрират, за да не се окажат в центъра на лавината.
129
2
 
5
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
НАИСТИНА СЪДЪТ И ПРОКУРАТУРА НЕ СА НА МЯСТОТО СИ ЩОМ ПРЕСТЪПНИК КАТО ТЕБ И ЦВЕТАНИВ СТЕ НА СВОБОДА.
128
2
 
5
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
А за лицемерието нещо или дедов?
127
5
 
2
 
! Отговори
a преди 9 години
Говори се, че П. Сертов се е бил забъркал в една сделка с братя Галеви за едни кораби ... и тази негова афера е била засечена от ФБР ...Ако това е вярно, то това обяснява внезапното му изчезване преди време.След като се знае, че Сертов е човек на Сергейчо Сталинишев, не е ли очевидна 'топлата връзка' на червения *** с братя Галеви.Л. Гоцев, В. Вълков и Бр. Аспарухов са баш - покровителите на братя Галеви, а Сергейчо и Трактора са 'продукт' на Л. Гоцев.Да не забравяме и онази оперативно - интересна среща на басейна 'Спартак' между братя Галеви от една страна и Златко баретата и Ка
126
2
 
2
 
! Отговори
a преди 9 години
Потърсете в Гугъл следната статия от 30.10.2014 г., за да видите кой с кой е , а изводите ги оставям на вас !" Елитът на крака при ПИК. Бойко: Имате доверието на читателите! Цацаров: Популярността ви расте! Цецка: Да сте все така 1! Местан: Задавате дневния ред! "
125
3
 
11
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Баце, защо ли си мисля, че ГЕРБ, е най големия проблем на България. Баце, а след като подкрепяте санкциите срещу Русия, ние не се ли стреляме и в двата крака, М !???? Кажи истината, че сте наведени, и то много, и каквото ви кажат , това правите...
124
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УПРАВЛЯВАЙ БОИКО ,, МУТРА СИ БИЛ ,, И МУТРА ЩЕ СИ ОСТАНЕШ ...
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този надмина дори Тато, който се изказваше на месец-два, а Боце - ката ден. И все важни неща казва. Много го бива по лакърдиите и тезисите. И едните, и другите вървят пред *** народ, минават дори пред интелигентни простаци.
122
2
 
8
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
Г-н Премутриер защо говорите глупости? Проблемът на България сте вие и всички останали комунисти! Но в момента сте вие защото въведохте такива закони, че това накара много фирми да минат в кивия сектор. Ти г-н Премутриер имате нюх само за пари, от къде да прилапате повече пари, а като говорим за схеми-вие сте най-схематичния човек, пардон не човек - мутра. "бяха арестувани министри, премиери дори" Да наистина се оказаха чисти въпреки че всички знаехме че не са, за разлика от Румъния -осъдиха ги!
121
1
 
9
 
! Отговори
сс преди 9 години
Борисов, два мандата управляваш, що не се справиш бе?!
120
1
 
8
 
! Отговори
w преди 9 години
ДОКАТО НЕ СЕ ПРЕМАХНЕ ПРАВОТО НА СЪДИИТЕ ДА РЕШЕВАТ ДЕЛА "ПО СЪВЕСТ" И НЕ СЕ ВЪВЕДЪТ СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ, НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ.А ЩО СЕ КЪСАЕ ДО СИВИТИ ИКОНОМИКА, ТУК СА ВИНОВНИ ДЕПУТАТИТЕ, ЗАЩОТО ПО- СТРОГИ ЗАКОНИ ЩЕ УДАРЯТ ТЕХНИТЕ ФИРМИ
119
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Делата срещу Софиянски,Сашо апашо,Цецо и др са камофлажни.Никой не е понесъл отговорност за ограбването на България.И естествено,че Борисов не харесва румънският модел по който той и цялата политическа класа трябва да влязат в затвора.Толкова много ,че преди това трябва да построят нов затвор само за тях,по европейски стандарти,с хуманно отношение,но повечето за по 20 години минимум.
118
2
 
17
 
! Отговори
ina преди 9 години
ЕЙ,ЕЙ ,,БРИГАДИ''-ЗВУЧИ МИ КАТО МУТРАТА ОТ ЕДНА СИЛОВА ГРУПИРОВКА,ЩЕ ПРОВЕРЯВА ДРУГА СИЛОВА ГРУПИРОВКА ЧРЕЗ СИЛОВИ МЕТОДИ...АБЕ ,ЛАТИНСКА АМЕРИКА СМЕ И ТОВА Е!А КУКЛОВОДА ОТВЪД ОКЕАНА Е ЩАСТЛИВ,ЩАСТЛИВ !!!!НАРОДЕ???? СТИГА СПА!РАЯ ПОКОРНА!!!КУРАЖ И ДА СЕ ВДИГАМЕ!