Цацаров да се сезира за ролята на Пеевски за КТБ!

Банка ли е, фонд ли е, как го допусна държавата, чуди се Кънев
29
Цацаров да се сезира за ролята на Пеевски за КТБ!
Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

Прокуратурата да се самосезира и да провери ролята на Делян Пеевски за фалита на КТБ, призова днес във Варна съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев.

По думите му основание за това са изявленията на банкера Цветан Василев.

Още по темата

Според Кънев от същите изявления става ясно, че КТБ всъщност не е била банка, а инвестиционен фонд, което изисква да се направи разследване как са го допуснали държавните институции, предаде БТА.

Кънев посочи още, че партиите от РБ не са видели все още проектозакона на ГЕРБ, който трябва да позволи на
прокуратурата да разваля сделки между частни фирми. Даването на допълнителни правомощия на българското обвинение е проблем, а не решение, е личното мнение на Кънев.

Съпредседателят на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски посочи, че до 45 дни ще станат ясни кандидатите за кметове и съветници на формацията. Той уточни, че партиите в блока ще се явят заедно на изборите, но предстои да бъде взето решение дали регистрацията ще се извърши на централно ниво или ще бъде по места.

В страната има общини, в които партия ГЕРБ трябва да бъде отстранена от управлението, но има нейни кметове, които заслужават да бъдат подкрепени, защото работят много добре, допълни Радан Кънев. За Варна той посочи, че градът има нужда от нов кмет и смяна на модела на конструиране на общинския съвет.

По-рано днес пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров отказа да коментира вчерашните обвинения на банкера Цветан Василев, че държавното обвинение е било използвано срещу него. От казаното от главния прокурор стана ясно, че прокуратурата няма да проверява казаното от Цветан Василев както за срещите, които е правил по отношение състоянието на КТБ миналия юни, така и твърденията, че проблемите му са били инспирирани от действия на Делян Пеевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ВарнаРадан КъневРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
край преди 9 години
Пропускам телевизионерите. Освен политиците НАШИТЕ пари от ФГД и Бюджета чрез КТБ ги лапнаха и редица телевизионни муцунки. За това няма писък по телевизиите. Телевизиите и политиците в тандем ви прибраха паричките да си знаете братя българи.
20
0
 
0
 
! Отговори
край преди 9 години
Чрез КТБ българските политици обраха народа си. При Борисов -всички държавни дружества ЗАДЪЛЖИТЕЛНО държаха сметки в КТБ. Това е било "безвъзмездно" нали. В КТБ бъркаха политици от всички парти - Станишев също па и Костов. Само Радан не е разбрал. След такъв обир когато е имало българска армия - "демкорацията" се е закривала - партиите разпускали - затворите са се пълнили с "политици" и държавата се оправяла. Сега обаче какво да се прави...
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сарафов Като него познава6,тогава за6то го пуснахте да избяга със парите.Или вие нямахте връзка със ДАНС тогава и със МВР със Уовчев.Всички сте в купа.Вие не искате дасе завърне Цветан Василев за6тото 6теви разкаже участието в дялбата на милиярдите.Много сте.Всичко сте изчислили предварително,но някаде 6тесе скъса ни6ката.
18
0
 
0
 
! Отговори
Цоцка Цацарова преди 9 години
Кой плаща екскурзията на ВСС в Щатите - planbe.bg/до-вашингтон-и-назад /
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацаров е взел много пари от КТБ.Много 6те сучи не6тата до като излезне всичко на яве.
16
0
 
8
 
! Отговори
BOC преди 9 години
Гледах Цацаров по ТВ.Малеей, та тоя е абсолютна подигравка с разбирането ми за прокурор(камо ли за главен)!Преди това гледах как действат румънците и не се очудвам, защо те са много пред нас.Ходя редовно в Румъния и виждам с очите си разликата.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Cacarov da proveri kazanoto ot Cv Vasilev a ne da otkriva izlogbi
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Едно прасе изпуснеш ли го става егати свинята."Стара фермерска поговорка.
13
8
 
10
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Не Пеевски а Цацаров да провери Костов и Борисов за фалита на държавата. Всичко друго е лъжа и подигравка с хората.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно че е предупреден,че ако не внимава ще го самоубият,така че ще трае!
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацаров, като предните. НУЛА! Май това е най слабата и корумпирана власт. Докато не поста не заема честен и независим главен прокурор, да не говорим за проспоритет на България.
10
0
 
25
 
! Отговори
Лала преди 9 години
ДПС и Делян Пеевски се опитват да дестабилизират държавата и затова подкопаха КТБ. Ще излезе наяве!
9
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кънев, нека започнем с Ив. Костов и г-н 10%. От РМД и масова приватизация, от ТЕЦ Марица. Нека разгледаме унищожаването на българската икономика по времето на Костов и селското стопанство по времето на ликвидаторите. Като си наследил Костов не си ли го питал какво е ял, какво е пил и колко печели от мариците? Питам само до кога такива като теб ще се правят на ощипани девици само да захапят кокала и зеления и него питай какво остана непродадено в Плевен по негово време.
8
2
 
22
 
! Отговори
прокурор преди 9 години
ка да се сезира за ктб, като той е зает да се самосезира по крупни афери от рода на фалшиви дипломи и пътя на нелегалното кисело зелене стаа нека първо тия мистерии разплете
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацаров да се сезира срещу шефа си - трудна работа. Все пак поне един български политик нарича нещата с истинските им имена.
6
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да се сезира Цацата? Кой знае колко е лапнал от банката. България заради тези грабежи от всеки и всичко стремоглаво върви към пълна разруха и ***.
5
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руско формирование с подставени бг лица!
4
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви реформатори, най-обикновени службогонци, от най-долната проба.
3
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кунев, не се излагай с това, че не знаеш, питай Костов той ще ти каже всичко!
2
3
 
45
 
! Отговори
За всеки преди 9 години
За всеки разумен човек е ясно, че зад тази афера стоят ДПС и Пеевски, но само за слугите им няма доказателства!