ГЕРБ отказа на Патриотите облекчения за родители

Били "за", но трябвали пари, пък и бюджетът бил под риск
1 апр 2015 12:19,
30
 ГЕРБ отказа на Патриотите облекчения за родители
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ и РБ отказаха подкрепа за проект на партньорите си от Патриотичния фронт, с който да се въведат данъчни облекчения за родители, които не получават детски добавки.

Депутатите на Каракачанов и Симеонов вкараха искането си за обсъждане днес, възползвайки се от правото на всяка партия да има свое предложение за дебат в зала в първия ден на месеца.

С проекта си за промени в Закона за облагане на доходите на физическите лица Патриотите предлагаха облекчения за родителите в семейства с доходи над 350 лв. на човек на месец.

Това е прагът, над който не се получават детски надбавки. ПФ настояваше от данъчната основа на тези родители да бъдат приспадани по 2 400 лева за първо дете, 4 800 за второ дете и 6 000 лева за трето и всяко следващо дете.

По изчисления на Патриотите поправката ще засегне родителите на 400 000 от всичките 1,2 млн. малчугани у нас.

"Настояваме за данъчни облекчения за най-коректните семейства – тези, които пълнят хазната с данъците си, които са отговорни към децата си, полагат грижи децата им да ходят на училище", обясни депутатът Димитър Байрактаров. От ГЕРБ настояха, че за промяната ще са нужни още 260 млн. лв. в бюджета, което ще постави изпълнението му под риск.

В същото време шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова обясни, че ГЕРБ подкрепят философията на проекта за отговорното родителство. В краяна сметка ГЕРБ, РБ и ДПС гласуваха "въздържал се" и поправката не мина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
32
 
! Отговори
кали преди 9 години
Защо държавата не е осигурила живота на хората !!!! Защо постъпва така !!! Ощетява децата ни !!! Обрича ни на бедност !!!!
23
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Застреляйте го тоя пък другите ще почнат да мислят.
22
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние сме виновни, защото ги търпим!
21
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как няма пари в бюджета, нали вчера заявихте, че сте събрали 820 млн. повече. Кога лъжете - сега че няма пари, или вчера че има ?!
20
8
 
35
 
! Отговори
Алоооо, РБ преди 9 години
Доказахте, че не сте десни!Марш от политическата сцена! Или пък заминавайте при подобните на вас - на "Позитано" 20. И оттам, солидарно с червените, флиртувайте с всякакви ***.Днес доказахте, че не вие сте политическата сила, която защитава градивната личност, способна да осигури прогрес на цялото общество!
19
8
 
34
 
! Отговори
За пореден път точно преди 9 години
отговорните родители са подиграни и предадени.Затова пък се предвижда какво ли не за онези, дето произвеждат деца на конвейр. Уж ще ограничават БЕЗотговорното родителство, но непрекъснато се пробутват по заобиколен път облекчения и бонуси, от които си ползват главно онези,които не работят, нямат лично богатство, чрез което да се издържат, но правят деца на поразия.И в името на тези дечица непрекъснато се къса по нещо от хазната, а след 10-15 г. те повтарят същия безотговорен модел на поведение
18
8
 
38
 
! Отговори
666 преди 9 години
За *** и за всякакви малцинства, бежанци и подобни се дава бе звъзмездно. За работещите, които искат деца и нормален живот според законите - не.Хора, махнете си капаците от очите, престанете да се делите на еди какви си и вижте, кой работи за вас - без значение, дали е червен, зелен, оранжев, на точки или на райенца!
17
8
 
38
 
! Отговори
... преди 9 години
Моят доход е близо до максималния. Съпругата ми е в майчиство с първото ни дете. Тя получаваша малко над средната заплата за страната. Нямаме право на детски разбира се, въпреки, че всеки месец ми удържат сма ти пари (осигуряват ме на ралния ми доход за съжаление). Не, че тези 35лв са нещо, но не е правилно. Защото реално ние, които плащаме осугровки, плащаме и детските на хъхрещите. За данъчни облекчения да не говорим. Аз сискам още деца, но не и в такава дъжава.
16
8
 
42
 
! Отговори
х преди 9 години
Ако беше за *** мутрон щеше да гласува за.За работещите бедни българи само тояга.Хора докога ще търпите плитици-мутри,комунисти и мафиоти да ви ограбват ???????
15
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 15Напълно съм съгласен! Но това няма да стане НИКОГА! Аз искам да имам 3 и повече деца! Имам добра заплата и работа за да осигуря на децата си нормален живот. Но трябва да има и държава!
14
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко милиарда струва издръжката на римлянското малцинство? Не е ли малко нагъл борисов, спрямо българите.
13
9
 
41
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Питам се кога от Патриотичния фронт ще разберат, че Бойко не ги бръсне за слива. Още преди изборите съм писал, че Бойко може да се коалира само със себе си. А все още има социолози, които разправят, че той много се бил променил, помъдрял и т.н. Продължават да вярват, че налъм може да цъфне.
12
8
 
51
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
За сега бълагорите са магаретата, които дърпат каруцата, а *** се возят в нея. Но един ден магаретата ще станат малко,ще се уморят, а возещите се в каруцата много и каруцата просто ще се счупи.
11
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички хора, които са учили малко повече и работят за високи заплати, за "ощетени". "Държавата България" и всичко в нея е точно на обратно с целият цивилизован свят. Колите по тротоарите, пешеходците на булевардите, Движим се на червено, на зелено стоим, не си плащаме данъците и здравните осигуровки, но сме първи пред лекарските кабинети, а тези дето си плащат всичко, си плащат и за предглед на всичкото и отгоре. Виждам един изход - Терминал 2 с еднопосочен билет ... КРАЙНО ВРЕМЕ Е!
10
8
 
44
 
! Отговори
кали преди 9 години
КАК НЕ ВИ Е СРАМ !!!! МОШЕННИЦИ И ИЗМАМНИЦИ !!!
9
8
 
45
 
! Отговори
%% преди 9 години
Крайно време е държавата да започне да поощрява работещите родители с деца - било като им прави данъчни облекчения или пък опрощаване на част от взети кредити, при раждането на децата.Иначе съвсем няма да се раждат българчета. Но изглежда демографската криза не е проблем за управляващите, заети да решават съвсем други неща - главно свързани с тяхното благополучие.
8
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма значение какво е и от кого е,но предложението е добро.Обаче герб и рб доказват отново,че са абсолютни бокл*ци.Ей,разберете най-накрая,че това правителство е смърт за народа.
7
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно и ГЕРБ разчита на за изборите.Масово българите имат по едно или две деца,но стимул за второ или трето не устройва ГЕРБ и БСП
6
25
 
34
 
! Отговори
атакист преди 9 години
лоша новина за крадлиотичният фронт еи валерката как ще си върне инвестираното в заблудителската кампания
5
14
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социализъм е,когато за 95 % от населението има адекватна на образованието желана работа,безплатно правилно образование,безплатно и адекватно здравеопазване,немалко на сватбата си получават комплект ключове от апартамент,кола и вила и само за нова година може да си купят маслини,банани и портокали на нормални цени.Тогава бяхме 9 млн.Демокрация е,когато всичко е точно обратното!За 25 г останахме 6 млн!Време е да потърсим отговорност от виновниците за прповеждания геноцид над българ