Не съм стоял на опашки, за да се срещам с Василев!

Първанов разкри: Не можех да му бъда полезен, защото бях в немилост
Обновена: 1 апр 2015 10:28 | 1 апр 2015 10:03, Анисия Иванова
24
Не съм стоял на опашки, за да се срещам с Василев!
Снимка: архив Булфото

Лидерът на АБВ Георги Първанов заяви, че банкерът Цветан Василев не е искал протекции от него, защото и по времето на Борисов, и по времето на Орешарски е бил в немилост и "не можех да му бъда полезен". Пред Нова телевизия той коментира изявленията на банкера, че е имал срещи с почти целия политически елит на страната и знаел нелицеприятни неща за него. Вчера и премиерът Бойко Борисов коментира темата, като заяви, че Василев е идвал в Банкя, за да се извини за "пасмината, която стояла пред дома му".

Още по темата

Първанов заяви, че неговите срещи с Василев са били винаги официални и никога на четири очи.

"Не съм стоял на опашки, за да се срещам с Цветан Василев, ако е имало официални срещи, то е било да се обсъжда ситуацията в икономиката", обясни лидерът ан АБВ.

Той сподели, че банкерът също не е търсил среща с него преди кризата с КТБ. "Когато в банката му бяха 70% от държавните средства сме се виждали, просто защото тогава той беше "мистър икономика".

"Моята новина за КТБ беше произведена преди няколко месеца, след като Волен Сидеров каза за "80-е милиона". Компетентните органи излязоха с информация, че аз никога не съм имал никакви отношения в КТБ. Така приключва моят интерес към банката", обощи Първанов.

По темата "Южен поток" Първанов коментира, че една от причините да се стигне до печалния край на проекта е, че правителството на Пламен Орешарски го е отдал на частни фактори. "Не бих могъл да ги идентифицирам, защото не мога да разпозная фирмите чрез официалните им собственици и кой стои зад тях. Това че този мегапроект беше даден на частни фирми е голям грях на правителството на Орешарски", смята Първанов.

По думите му социалният министър Калфин по един блестящ начин е направил предложенията за промени в пенсионната система и с тях е респектирал премиера Бойко Борисов.

Георги Първанов не пропусна да отчете, че във вчерашния ден по същото време, когато Калфин е представял пенсионната реформа, АБВ е представила и предложения за реформа в съдебната власт. Лидерът на АБВ заяви, че успешната съдебна реформа няма да реши всички проблеми, но с това ще се започне.

Според него начинът, по който се формира бюджетът на съдебната власт е манипулативен. "Когато правителството държи в ръцете си бюджета на съдебната власт, то може да манипулира. Като президент 10 години не можех да върна бюджета, защото е основният закон на държавата и щеше да се разпадне цялото управление. Но бях против начина, по който се въздействаше на съдебната власт чрез бюджета", коментира той.

Първанов коментира и формацията си и оценката, която дават за кабинета.

"Малка политическа формация като АБВ представи две ключови реформи – социалната и правосъдната. Стабилността на коалицията има три основни стълба. Първият е свързан с диалога. Тук оценката е 3-. Вторият е и най-важният – политиките, които формираме. Третият проблем е стабилността на всяка една партия в коалицията. АБВ преодоля кризата, през която мина, и успя за три дни да предложи няколко политики, което е повече от цялото правителство", категоричен бе Първанов.

По отношение на кандидатите за председателското място в АБВ той призна, че засега е единствен кандидат и допълни, че това е лидерска партия, каквато е съвременната тенденция в европейската политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
измамник
17
0
 
0
 
! Отговори
куку преди 9 години
Влизах без да чукам.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази сделка между АБВ и ГЕРБ за подкрепа на управлението, не беше ли именно затова да се запази тайната, че Първанов има милиони в КТБ? Нито сега, нито някога ще разберем кои имаха милиони в тази банка. Върнаха им ги със заема от 3.5 милиарда и заблудиха обикновените вложители, че само на тях връщали до 200 000 хахаха, глупости на търкалета. Рашидов също си прибра милионите.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен -"Слушах го сутринта този...Уникално ченге, комунист и кагебист.Говори, говори, говори...и нищо не каза.Разбрах само, че те са най-умните и работят, естествено, ЗА НАРОДА."Нали така? Ако не е Гоце да ръководи, Борисов е загубен.
14
1
 
8
 
! Отговори
ПРЕД УСА АМБАСАДАТА преди 9 години
обаче си стоял наред с всички *** - НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ. После се прави на социалист
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво общо има дали е в милост или немилост. Задълженията трябва да се връщат.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо Боце, после Гоце. Какво толкова знае мустака.. Много знае, милият.депеша от Московата - връщайте парите! Там няма шест, пет.Няма тато, няма НАТО.Страх лозе пази, не и бази. Бецален зи бите.Краят на върхушката.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Лидерът на АБВ Георги Първанов заяви, че банкерът Цветан Василев не е искал протекции от него, защото и по времето на Борисов, и по времето на Орешарски е бил в немилост и "не можех да му бъда полезен"Което казва достатъчно за прехода, политиците и държавниците ни - всичко е като в супера и накрая се минава през касата...
10
0
 
7
 
! Отговори
Цветанка преди 9 години
....Първанов,"чадър" и един от кръстниците на мафията и....една голяма политическа змия и предател!!!!!!!!!
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоцето щеше да подава оставка, какво стана, май си беше поредната лъжа-подлост.
8
0
 
9
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Единия бил в немилост, другия бил ,,преследвана,, опозиция.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До bikoНяма да е голяма загуба
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече всеки знае за далаверите, които са се въртели чрез КТБ. Само бившия президент Първанов нищо не знае :))..Пусти бой..
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе верно започнаха да се оправдават по ред на номерата. Първо Боце, после Гоце. Какво толкова знае мустака.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Na koi mu puka dali e sedial na opashka da se sreshta s Vasilev ili da kupi kiselo mliako ... da vdignat pensiite y zaplatite na horata
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са протестерите, платените, да викнат "Кой" се срещал с тоя. Софиянци мълчат като неплатени протестери.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха. Гоце предлага съдебна реформа. пази боже. и каква ще е тази съдебна реформа - нещо по-лошо от сегашното най-вероятно. престъпник да предлага съдебна реформа. Какво е това?
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слушах го сутринта този...Уникално ченге, комунист и кагебист.Говори, говори, говори...и нищо не каза.Разбрах само, че те са най-умните и работят, естествено, ЗА НАРОДА.Останалите, особено Реформаторите, нищо не вършат.