Подклаждат расизма в малцинствата целенасочено!

Защо не викат "марсианците на кайма", попита Джамбазки
2 апр 2015 10:00,
41
Подклаждат расизма в малцинствата целенасочено!
Снимка: архив Булфото

Целенасочено се подклажда расизъм в малцинствата, заяви пред Нова тв евродепутатът Ангел Джамбазки.

Повод за коментара бяха скандиранията на ромчета от махалата в Сливен "българите на кайма". Репликите предизвикаха протест в Сливен, а лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че ги осъжда.

Янко Янков от ДПС посочи, че ситуацията в ромските махали е такава от времето на социализма.

Още по темата

"Хората са доста по-емоционални, те нямат представа до голяма степен за това какво значи българин, български гражданин", допълни Янков.

Депутатът от ДПС определи семейството и образованието като ключови фактори за формиране на ромчетата и заяви, че липсва държавност. Той коментира още, че хората в махалите са водени от инстинкта, а задължението държавата да им дава пари – за начина, по който разбират живота.

Въпреки всичко обаче Янков бе категоричен, че не може да става въпрос за обратна дискриминация.

Ангел Джамбазки посочи, че на последните избори в махалата ДПС са спечелили 1749 гласа, толкова е и сборът на гласовете на всички останали партии.

Янков отхвърли статистиката, като посочи, че на евроизборите за ДПС са гласували едва 110 човека. Отворен обаче остана въпросът как от 110 за няколко месеца са станали близо 2000.

По думите на Джамбазки в страната ни съществуват цели райони, които са под автономното управление на ромите. Там законите на важат, а външни хора не са добре дошли освен ако не са от ДПС, не са поканени или не са от правозащитна организация.

"Безспорно е, че циганите в България са използвани политически от много организация. Когато си говорим, че няма държава, в тези 25 години управляваше и ДПС в две трети от времето. И винаги се занимаваше със заявяването на правата и свободите", посочи Джамбазки.

Според евродепутата сред ромите има огромна образованост за това какво трябва да говорят пред камерите и как да си искат правата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха ха ха,Живеят в България, лапат парите на българските данъкоплатци, а не знаят що е това "българин"?!Този наистина лъже по *** - нагло и съшито с бели конци!Нали по телевизията видяхме скандиращите не са толкова малки, че да не знаят що е това българин и да не могат да го различат от хората от тяхната си общност!
14
1
 
11
 
! Отговори
мда преди 9 години
Прав е!
13
1
 
24
 
! Отговори
9 преди 9 години
Хората са го казали преди много години.Вагиго печиго то пак на *** мирише.
12
2
 
18
 
! Отговори
лошо преди 9 години
Само да не поискат автономия,както се развъждат скоро ще са мнозинство.Те така си знаят правата,ако пък са грамотни по лошо за нас.Ще ни съдят до дупка докато не откъснат част от България за тях,ако пък са мнозинство,познайте каква част ще поискат
11
0
 
21
 
! Отговори
8 преди 9 години
Аз предлагам да не съдим престъпниците а всеки хванат да го пращаме на Брюксел без право повече да се връща в България .ЩОМ ИМ СА ТОЛКОВА МИЛИ.
10
0
 
27
 
! Отговори
художника преди 9 години
Депутатът от ДПС определи семейството и образованието като ключови фактори за формиране на ромчетата?????---------------------------И кой ще образова "ромчетата"? Вие учители имате ли? Искате интеграция, ами интегрирайте се бе, кой ви пречи?
9
2
 
38
 
! Отговори
42 преди 9 години
АУШВИЦ ТРЯБВА ДА СЕ ОТВАРЯ ОТНОВО...ИНАЧЕ ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ БЯЛ СВЯТ ЗАГИВА...
8
20
 
8
 
! Отговори
Kolqak преди 9 години
Защото няма марсианци бе Рангеле! Иначе си прав че искуствено се подклажда, но и от теб също!
7
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя е изключително ***.Представете си какви са тези които гласуват за него.
6
8
 
34
 
! Отговори
Опаа преди 9 години
До Членска карта 7Пак ли изпълзя бе, червен ***! И тук ли ще се изказваш? Айде по-добре отиди в някоя *** махала и виж с очите си за какво става въпрос! После ако си оцелял пак ще си говорим!
5
1
 
46
 
! Отговори
V преди 9 години
Вярно е ,че ДПС то по този начин консолидира властта си над този етнос .ТО всява страх сред неграмотните и ги плаши с Българите ,че им забраняват ранните бракове ,не им дават полагащите им се помощи и други такива.
4
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е Хелзинкския комитет да си ходи в Хелзинки барабар с питомците си, които толкова самоотвержено защитава.
3
4
 
25
 
! Отговори
ИВ преди 9 години
Българин да се наричам първа гадост е за мене. Защото българите са изключително "мъдър" и "трудолюбив" народ, *** си правят с него каквото си искат. А българин или *** политик, това е извращение.
2
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Силно се съмнявам ,че "ситуацията в ромските махали е била такава от социализма". Тоя не го знам на колко години е ,но по-възрастните много добре помнят, че кварталния беше най-уважавания човек от ***. Може да се бъзикаха , но никой не смееше да дигне глас, а да не говорим за налитане на бой като сега. Където не става с добро, трябват по- крути мерки и никаква прошка.
1
29
 
16
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Ето го и този ***, част от краварската пета колона!