БСП представи "стандарти" за местна политика

Предстоят ни решителни избори, заяви Янаки Стоилов
5 апр 2015 16:36,
33
БСП представи "стандарти" за местна политика
Снимка: архив, Булфото

БСП първа сред политическите сили представя днес публично предложенията си за политики в местната власт преди предстоящите избори. Това заяви Янаки Стоилов, който на заседание на 48-я конгрес на БСП представи акцентите в проект на Резолюция на конгреса за политиката на партията в местната власт, цитиран от БТА.

От местната власт се очаква да компенсира това, което държавата не прави, заяви Стоилов. Без подходящи кандидати няма как да спечелим широка подкрепа, но и без правилна политика няма как да постигнем високи резултати, отбеляза Стоилов. Той подчерта, че БСП трябва да покаже лявата политика в местната власт.

В проекта на резолюция са посочени основни стандарти за лява политика в местната власт, които ще бъдат отстоявани от кандидатите на БСП в предстоящите избори. Според стандартите общините трябва да съдействат за устойчива заетост и за повече доходи за гражданите. Приоритет в работата на общините трябва да бъде подобряване на жизнената среда и публичните услуги.

Общините трябва да са социално ангажирани, местните власти трябва да предприемат действия за борба с бедността, здравеопазването трябва да е достъпното. За нас нито едно дете не бива да остане без храна и без образование, нито един възрастен не трябва да остане без достъп до здравеопазване, отбеляза Стоилов. Приоритет е опазването и развитието на културата.

Кандидатите от БСП ще работят за равни възможности за младите хора, общините да покриват поне 50 процента от таксата за детски градини, подкрепа за ученици и студенти, подпомагане на ученически и младежки клубове по интереси. Сред стандартите е и сигурност за хората и имуществото - да има системно взаимодействие между кметове и РПУ-та, създаване на зони за видоенаблюдение в рискови зони и около училищата, повишаване на готовността на населението за действия при кризи. От БСП ще настояват за увеличаване на финансовите средства, с които разполагат общините. Необходимо е общините да имат по-голяма роля за развитието на стопанската дейност.

От БСП са за силно местно самоуправление, се посочва в проекта на резолюцията. Продължаваме да поддържаме позицията си за въвеждане на второ ниво на самоуправление, но това трябва да стане при съобразяване с обществените нагласи и при отчитане на формираните райони за развитие, отбелязват от БСП.

Всички избори са важни, но тези са решителни за БСП, трябва да пречупим тенденцията на загуба от европейските и парламентарните избори, да покажем, че отново можем да се борим за управлението на страната, посочи Янаки Стоилов. Според него трябва да се даде път на способни и морални личности, а не на посредствени и с ниско доверие. Време е за социална справедливост в страната и в общините, каза още Янаки Стоилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1.Серго Станишев - комунист-социалист , син на баща терорист създател на лагерите на смъртта.2.Румен Петков алкохолик гнусен трети брат на Галеви доведен СТАРШИНА от ДС ! Син на надзирател от Скравена и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.3.*** Нинова внучка на партизанска бандитка от отряда за убийства Чавдар4.Кирчо Добрев известен още като кирето ***,мулето когото Бойко го хвана с дисагите пълни с марки от продаденото жито на Милошевич комсомолски секретар в пуца за трудови резерви , племенник на Пешо Танкиста , и син на бивш оргсекретар и пиянде от Позитано 20
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП(БКП)дс е партията кърмилница на всички ченгета и най-старата блудница на българския политически хоризонт! Л У С Т Р А Ц И Я !
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков със такава газ та така катастрофирахте,че отидохте завинаги в трета глуха.Приклучихте завинаги със власта.Но просто се опитвате да отстоявате заплатите си по наи ментъражииският си начин ни6то друго.
18
0
 
3
 
! Отговори
чувствате ли...?? преди 9 години
ТИЯ ВЕЧЕ СА АУТ!ДПС ВЕЧЕ РЕШИТЕЛНО ИЗЛИЗА НА ВТОРО МЯСТО , КАТО ВТОРА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА!УМРЕЛИЯ ИМ КОНГРЕС , НАПЪЛНО ГО ДОКАЗВА!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя на снимката се е надул като червена листна въшка!
16
0
 
4
 
! Отговори
български И Д И О Т преди 9 години
"социализЪма другарЕ е едно НРДОНОСТЧЕ...."Тодор Живков...Извадка от речта му...*)))
15
0
 
4
 
! Отговори
adn преди 9 години
ДАЙ ТЕ НИ ВЛАСТТА, ГЛАДНИ СМЕ!
14
3
 
7
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Хората от другите соц. страни гонят Европейски стандарти , а нашите *** ще правят стандарти . Боже господи с какво заслужихме такава ретроградна партия .
13
4
 
11
 
! Отговори
Боклуци ! преди 9 години
Каква партия ? Това са нагли ***, стоварени преди 70 години върху главите ни от съветския окупатор. След като още по бай Тошово време си гласуваха привилегии над простосмъртните хора, а сега децата и внуците им и техния антураж станаха олигархически капиталисти, сега ще баламосват ограбения от тях народ със социализъм ! Безсрамници ! У-у-у ! Покайте се и закрийте най-сетне този мухлясъл музей на конспирацията, измамата и терора !
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PRAVILNO DRUGARU STOILOV--SAMO BSP MISLI ZA NARODA.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ в "демократична" БЪГАРИЯ!
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯМАТ ЛИ СРАМ ТЕЗИ ЧЕРВЕНИ,КРАДЛИВИ И ГНУСНИ МЕКОТЕЛИ,КОИТО СИ СМЕНЯТ ИМЕТО НА ПАРТИЯТА ПРЕЗ ГОДИНА...?! БСП=АБВ=АТАКА=ВМРО=БКП/ДС,КГБ
9
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
в ограбването на българия за 25 год се включиха партии и сума ти народне е само бсп костов и симеон борисов какво правеха садеха теменужки лиами дпс на кого е най голямата автобусна фирма в българия
8
6
 
7
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
По добре Малкото зло Бойко от колкото бсп и дпс
7
3
 
11
 
! Отговори
BG преди 9 години
Бандата червени *** пак се събира за "нови подвизи" !
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се опитвайте да имитирате БКП, просто не умеете и не ви отива. Повече ви отива да имитирате ДПС.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Янаки направи години стаж в Народното събрание и чак сега, когато останаха един файтон хора, запищя какво трабвало и какво не трябвало.Вече ви видяхме мурафетите и не ви вярвам. Зная, че от социалистите има много свястни хора, които не са далавераджии.Стига едни и същи роднини по организации и за съветници! Писна ми от децата на номенклатури и ченгета!Вие сте отговорни и го знаете, ние също и е време да се махнете-изтъркахте се.Търпението се изчерпа!Нов бардак със стари к..ви не става!
4
1
 
15
 
! Отговори
Лицемерни негодници преди 9 години
Бедността била един от най-сериозните ни проблеми днес. Така ли ? А кой е сценариста на партиите-проекти ? Кой ограби държавата ? Кой изнесе с куфари банковите спестявания на хората ? Кой ограби чрез БТК, чрез туризма, чрез КТБ, чрез Енергетиката, чрез проектите Белене и Южен поток, чрез скъпия руски монопол над газта и нефта този нещастен народ и го докара до просешка тояга ? Не сте ли точно вие, лицемери долни ? ПРЕСТЪПНИЦИ !
3
0
 
10
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Трябва да се изравнят по доходи с гласопускателите си тези кърлежи !!!
2
1
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Предстоят...решителни избори;за...кого - не за избирателите,а за...червената клиентела.