Бившата депутатка от ДПС Петя Раева стана диетоложка

Всякакви политици я търсят за съвет за отслабване
10
Бившата депутатка от ДПС Петя Раева стана диетоложка
Снимка: Булфото, архив

Въпреки масово разпространеното мнение колко евтини и вкусни са депутатските кюфтета, бившият депутат от ДПС Петя Раева, която сега работи като диетолог, призна, че са много малки и неугледни.

Раева успя с изобретена от нея диета само за година и 2 месеца да свали 30 килограма и сега вече макар и извън политиката, е доста търсена за съвети от хора от всички партии.

"Депутатските кюфтета, нямат привлекателен външен вид, аз ги опитах в началото от любопитство, после не съм. А и храненето в парламента не е привилегировано. Там има стол, мирише на стол и обстановката не е луксозна. Европейския парламент, както и в другите, които съм посещавала изглеждат по - прилично и имат доста по - разнообразно меню. Примерно в парламента на Дания наистина имаше здравословно меню, не видях кюфтета там", призна тя. 

Според нея политиците не са в добра форма заради стреса, на който са подложени. Това е и основният фактор, от който се трупат килограми. На следващо място е безсънието, защото по време на сън се отделя хормон, който разгражда мазните.

"Разбира се многото ядене и неправилната комбинация от храни, както и вредни такива, са нещо което силно влияе на теглото", добави тя.

Тя разкри, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган никога не е напълнявал и спазва идеална форма, защото се храни много здравословно, в малки количества и с качествена храна.

Според нея пък настоящият лидер на ПЕС и бивш на БСП Сергей Станишев е напълнял заради стреса. "Все пак да ръководиш партия от големината и разнородността на БСП не е лесно, а и премиерският пост е много стресиращ", коментира Раева.

Президентът на САЩ Барак Обама обаче никога няма да напълнее, защото метаболизмът му е такъв, а същото важи и за Владимир Путин, смята тя.

Раева препоръчва основно да се внимава с въглехидратите, защото те са причината да се трупат мазнинки. Нейният режим включва за закуска парче шунка с варено яйце и айрян, за обяд таратор с нещо лекичко като на пример пилешка пържола или парче телешко.

Според нея хората, които си лягат рано може и да пропуснат вечерята, но пък точно тогава семействата се събират заедно.

"Така че нищо не пречи да се хапне салата или купичка леща, може и картофи на фурна. С вечерята задължително и чаша вино, защото е полезно и е най-добрият антиоксидант",обобщи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всякакви политици я търсят за съвет за отслабванеАми да спрат да пият кръвчицата на народа и току виж-вземат да отслабнат.
6
2
 
14
 
! Отговори
големия преди 8 години
Петя ела у нас на бяло сладко
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зае..и диетите, кажи ни кой ти е стоматолог, гримьор, фризьор ?
4
4
 
18
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
Г-жо бивш депутат,Много хора с години не са виждали как изглеждат кюфтетата, а вие претенций вадите!Малко така да Ви е неудобно?!?
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли мотика за тая .......!!!!?
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като я гледам набляга на кренвиршите!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статията е добра за коментиране.