ГЕРБ отвя БСП, Патриотите изравниха на РБ

Доверието в кабинета, президента и парламента пада
20 апр 2015 17:04,
107
ГЕРБ отвя БСП, Патриотите изравниха на РБ
Снимка: архив Булфото

Половин година преди местните избори ГЕРБ има двойно повече подкрепа от БСП. Патриотичният фронт пък вече изравни по рейтинг Реформаторския блок, показват последните резултати на "Алфа Рисърч" от изследване, проведено от 7 до 15 април 2015 година.

Според данните ако изборите са следващата неделя за ГЕРБ биха гласували 22,4% от избирателите, а за БСП – 10,2%. И двете партии бележат спад, но при социалистите той е по-голям.

Още по темата

ДПС остават трети, а в доверието към тях няма промяна. То е традиционно 7 на сто. Реформаторите и Патриотите вече са с почти изравнени позиции. РБ бележат спад с 0,7 на сто и разчитат на 5,8%, а ПФ вдигат проценти с 0,6 на сто и вече имат 5,7%, сочат данните на "Алфа Рисърч".

"Атака" също качват малко доверие и имат 3.1% . За АБВ пък биха гласували 2,2 на сто. С 1% подкрепа партията на Бареков на практика изчезва, обявиха още социолозите.

Проучването показва спад в доверието към основните институции.

Хората, които харесват работата на Росен Плевнелиев намаляват от 29% до 26% за последните три месеца. Неодобрението към работата му пък е 37%. Парламентът запазва одобрение от 11%, но хората, които не харесват работата му рязко са се увеличи – от 46% до 53% за три месеца.

Расте и недоверието в кабинета, сочи проучването. Въпреки че доверието остава в рамките на около 23%, тези, които не харесват правителството се качват от 36% на 40%. Сред най-големите поддръжници на кабинета са гербаджиите. 52% от тях застават твърдо зад правителството. Подкрепа дават и около 25 на сто от привържениците на РБ и на АБВ. Сред симпатизантите на Патриотите пък 43 на сто са неудовлетворени от работата на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: БСПГЕРБПФРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 8 години
по всичко изглежда че герб имат подкрепата на 24% от българите и на всички журналисти които отново тръбят за велики тиквунски победи.... мала мале какво ни чака....
62
0
 
0
 
! Отговори
безпартиен преди 8 години
Зслугата е на Станишев.След като тоя се разцелува насред площада с Местан и най дъртите *** се отрекоха от него.Хич не се чудете -троянският кон на ГЕРБ бе осигурен от Станишев.Затова на конгреса на БСП беше издигнат плакат "Станишев вън от БСП".Наистина БСП биха били по уважавани без него.
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнилиДокато обществото се поддава на манипулациите :)
60
5
 
0
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
Така, така. Колкото повече наближават избори, толкова манипулациите се усилват. Два мандата грабене и унижение на народа и сега... изненадаааа. Водят с 12 процента
59
4
 
1
 
! Отговори
Анили преди 8 години
Миналата седмица в социологическо проучване показваха как ГЕРБ се сриват с 4 процента за месец, сега водят 12.НА кое да вярваме? И до кога властта ще манипулира общественото мнение?
58
5
 
1
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Поредното поръчково проучване, помпащо мускулите на преялите с власт герберасти....
57
0
 
0
 
! Отговори
Бургас преди 8 години
Защо си мислите,че има различни партии?Всички са едни и същи с различни имена.Всички крадат и се напреварват кой ще открадне повече.Беден и необразован народ лесно се контролира.Вижте как са се иступали и издокарали вскички 240 хрантутлика.Така работят,че нищо да не свършат в полза на народа.
56
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С милиардите откраднати от Рапона отвявам и Обонго.
55
5
 
5
 
! Отговори
Kolqak преди 8 години
Значи от ГЕРБ само половината подкрепят правителството и с какво точно това се нарича отвяване? ЗАщото както и да го въртя от 22% половината е 11% а нома е почти колкото резултата на БСП. Доверието в ГЕРБ прогресивно пада а те били отвяли БСП? И аз да попитам как може да не удобряваш управлението на мутрокомунистите от ГЕРБ и пак да гласуваш за тях? И се чудя що за *** от РБ подкрепят ГЕРБ освен *** в парламента?
54
6
 
14
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Много е смешно когато гербери пишат във форума за червената мафия .Не е лошо да си свалят розовите очила и да видят цялото им ръководно котило от къде идва и къде са членували по татово време като се почне с плевнята,Винету,кака ви Цецка ,Лилето партизанската внучка и т.н. повече не е нужно да се изброява просто няма да стигне мястото.
53
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, какви избори сънувате бе, революция ще има и народа ще помете фашистката мафия, която 25 години пие народна кръв. Всички управлявали през този период, са за народен съд и затвор до живот. Вече не се издържа.......а сегашните управляващи и представа си нямат, че ножа е опрял до кокала. Глад, мизерия, болести, морална деградация, наркомания, проституция, разрушаване на икономиката, образованието, здравеопазването това ни донесе криворазбраната демокрация.
52
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
СЪЕДИНЕНИЕТО узаконява кражбите
51
0
 
16
 
! Отговори
волов преди 8 години
кучетата тоест нии всички си лаем народните избранници си крадат
50
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво ли значение има кой е премиер, всички са западни и турски ибрици и всички нареждания оттам идват. Само изпълнителите се менят. Ето след 5 дена Гърция ще лапне 5 млрд. $ Турски поток, а ние в БГ пак ще пием една студена вода за да угодим на западните господари. България е една територия от която нищо не зависи. Едни рая, васали и роби, това сме ние. Ако бяхме нация *** като Тиквата, Местан, Станишев, Доган, Костов и останалите гадове щяха да висят по стълбовете
49
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко Борисов -Президент!Така ще стане, такива пеераси като Сатанишкин и *** са обречени...
48
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 70 - Кой български премиер беше свален от власт с камъни от народа?Жан Виденов
47
7
 
8
 
! Отговори
до 70 преди 8 години
Кой български премиер беше свален от власт с камъни от народа?
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цветан Василев - премиер!!!!!!!!!!1
45
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** идиотската държава, която позволява диамантена банка да бъде разчекната, и после пак хората дават власт на Корпорацията ДПС
44
2
 
9
 
! Отговори
ачо преди 8 години
до анонимен64След като ти прочетох коментара, разбрах че има по тежко заболяване от шизофренията.