Гърция извън еврозоната е в помощ на еврото

Така ще останат само "силните играчи", смята експерт
Обновена: 20 апр 2015 12:22 | 20 апр 2015 12:14, Екип на Bulgaria On Air
16
Гърция извън еврозоната е в помощ на еврото
Снимка: bgonair.bg

Излизането на Гърция от еврозоната ще помогне на европейската валута, защото така ще останат само силните играчи. Това коментира икономистът доц. Димитър Хитов в сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер. По думите му това ще намали жизнения стандарт на гръцкото население.

Концентрацията на производството в ЕС в Германия е причината много от страните членки да се разделят с националните си индустрии и производства, изтъкна още Хитов. Според него това е главната причина за  повечето държави в Съюза да задлъжняват.

Сегашният случай с Гърция няма да бъде единствен, тъй като икономиките на Италия, Португалия и Южна Франция растяха по сходни модели на развитие, допълни експертът.

Чуйте целия разговор с доц. Димитър Хитов във видеото на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА ГЪРЦИЯ РУСИЯ ЩЕ ИМ ПОМОГНЕМНОГО БЪРЗО ЩЕ СЕ ВДИГНЕ ИКОНОМИКАТА .НО ДА СИ МИСЛИ БАЙ ГАНЬОЧЕ ЛЕЛЯ МЕРКЕЛ МОЖЕ И ДА НИ ПЛЮЕ ЗА ТЯХ БАЙ *** Е ЖИВОТНО.НЕ ЗАБРАВАЙТЕ ЧЕ ТЯ Е ПОТОМЪК НА ФАШИСТИТЕ
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук поинтересното е друго "част от производствата няма да са техни",,,излиза,че утре и тук ако има сит,юейшин на неизплащане ,то богатите страни в ес ще ти приберат производствените бази и богатите страни стават още по-богати,а бедните още по-бедни,като с банките,но нали това е сьюз за взаимопомощ?
8
6
 
5
 
! Отговори
радио Ереван преди 8 години
Тоя доцент Хитов да си купи кило по-едри моркови и да си пъхне - абе той си знае!
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставяйте тая мързелива *** да излиза от Европа , зимайте и половината територия да си изчистят дълга и толкова.
6
4
 
13
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
но гърците гладни няма да стоят.-айде пак мокри гръцки фантазии - доходите да гърчолята намаляха двойно само за няколко години, всеки трети грък е безработен, гръцките банки се опразниха, младите гърците бягат в чужбина и стават гастарбайтери - това си е мизерия отвсякъде! Нещата продължават да се влошават и така ще е още поне 30 г.
5
20
 
7
 
! Отговори
111 преди 8 години
до г-н Хитов , добре казвате това са ваши разбирания , попитахте ли какво казват гърците , -ще ви пиша аз една жена която е в трета възраст и със малко ум но в ГЪРЦИЯ и гръцкият дух , ЕВРОПА е на гърците , ако прочетете малко история тя найстена е тяхна , ще си я задържат и ще извадят от ЕВРОПА всички ВАРВАРИ ,сега вече не ви хареса , защо непишите че 1953 за опрощаване на дълговите на германците , и сега пак това назисткото , да прави това което иска
4
3
 
19
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Проблема , че еврозоната не се управлява от специалисти, а от политици. Мнението на специалистите се пренебрегва по напълно престъпен начин.
3
6
 
14
 
! Отговори
Вънка-вътре преди 8 години
Тоя е експерт само по кебапчета и ракия и е по *** от опинците на дяда си.
2
8
 
30
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Сметката е проста. На гърците и трябват 15 милиарда допълнително на година за да живеят със сегашния стандарт. Ако Путин им даде 5 милиарда, това ще ги оправи за 4 месеца. След 4 месеца проблемите са същите. Има само едно решение- стандарта на гърците трябва да се коригира до реалното ниво. Това е горе- долу български стандарт на живот, защото и те като нас нямат конкурентно производство. Докато това не се направи- просто се изгарят все нови и нови пари.Иначе професорите да си дискутират!
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нас обаче нищо не мое ни фана!