Борисов ускорява електронното управление

Хвали и добрите български ИТ специалисти
8
Борисов ускорява електронното управление
Снимка: Пресслужба на МС

Ускореното развитие на електронното управление е сред приоритетите на правителството, заяви министър-председателят Бойко Борисов на срещата си в Министерския съвет със заместник-председателя на ЕК Андрус Ансип.

Премиерът подчерта, че целенасочената работа в тази посока ще бъде от полза за гражданите и бизнеса, и за икономиката като цяло, съобщиха от правителствената пресслужба.

Според Борисов въвеждането на електронното управление е ключово за успеха на секторните реформи.

Като преимущества на страната ни премиерът отбеляза широколентовия интернет и отделянето на средства за разширяване на достъпа до него, както и добрите български ИТ специалисти.

Заместник-председателят на ЕК поздрави премиера Борисов за сериозната работа на кабинета по темата, като подчерта, че е важно България да бъде активна и по отношение на развитието на Единен цифров пазар.

Ансип акцентира върху три основни аспекта на тази дългосрочна европейска стратегия - осигуряването на по-лесен достъп до цифрофи стоки и услуги, създаването на подходяща инфраструктура и въвеждането на стандарти за индустрията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Ако е-управлението беше приоритет за някой от управляващите, отдавна нямаше да сме на челните места в листа с корумпираните европейски страни. За сметка на това обаче, има много доволни политици, които се възползват от създаденото безвремие.Повече за щастие, а не за съжаление вече никой не вярва на подобни бодряшки заявления.Политическия 'елит' в България е с напълно изчерпан от съдържание морал и вече няма право да изисква подкрепа от когото и да е.Живеем в мизерия, но сме горди от нея!!!
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено,че,ще го ускори,още от 2009г. го е заявил,от тогава ускорява ли ускорява. Борисов вие сте абсолютен лъжец,на коленеее
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ако стане, може и да се превърнем в нормална държава, а не за едно документче да си губим по 1-2 дена, 20 - 30 лева и много много нерви. Само не ми е ясно, лелките които играят на пасианси по цял ден, какво ще правят?
1
2
 
3
 
! Отговори
zlatni granuli преди 8 години
v koi posoki uskoriava - napred, nazad...?