Народът харесва Лили Павлова повече от Борисов

Фандъкова и Каракачанов с най-висок рейтинг сред политиците
21 апр 2015 20:06,
147
Народът харесва Лили Павлова повече от Борисов
Снимка: архив Булфото

Строителният министър Лиляна Павлова, която оглави класацията на най-харесваните министри, има по-висок рейтинг и от този на премиера Бойко Борисов. Това сочат данните от последното социологическо проучване на "Екзакта", проведено между 1 и 9 април.

Според изследването Лиляна Павлова е одобрявана от 53%. И "Екзакта", както и "Алфа Рисърч" вчера, показа, че тя изпреварва здравния министър Петър Москов, който този месец е с рейтинг 49%. Третото място отново е за социалния министър Ивайло Калфин, който има 43%.

Още по темата

Премиерът пък се радва на подкрепата на 44 на сто от българите, сочи изследването, цитирано от БТА. Неодобрението към работата на Борисов е 45 на сто.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е с най-голям рейтинг сред политиците, които не са министри и лидери на държавни институции. Шефът на ВМРО Красимир Каракачанов пък е първи по одобрение сред лидерите на парламентарни групи.

През последния месец доверието във Фандъкова се е качило с 9 на сто и тя вече е одобрявана от 64 на сто от българите, показват резултатите.

Красимир Каракачанов, който освен лидер на ВМРО е и съпредседател на Патриотичния фронт, а и зам.-шеф на парламента, вдига рейтинга си с 4 на сто и той вече е 27%. Втори след него се нарежда партньорът му Валери Симеонов. Одобрението за него скача с 5 на сто и рейтингът му е 25%.

Третото място делят шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов и този на ДСБ Радан Кънев. Те имат съответно по 21%. Лидерът на БСП Михаил Миков остава с 16% одобрение, а Волен Сидеров – с 12.

36 на сто от българите смятат, че Бойко Борисов управлява по-добре сега, отколкото по време на първия си мандат, показва проучването. Според 21 на сто управлението му е по-лошо, а 43 не могат да преценят.

Неодобрението за кабинета обаче продължава да е повече от одобрението – 54% срещу 32%. Според "Екзакта" доверието в парламента се покачва леко, но това в президента пада с 3 на сто.

Изследването регистрира високо одобрение за Църквата - 51 на сто. Патриарх Неофит е одобряван като духовен водач на БПЦ от 49 процента. Армията и полицията получават идентично одобрение с това през март - по 35 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
Горо преди 8 години
Егати тъпия народ, не е за вярване, че може чак толкова за 25 години да изпростяхме, че една стерва с ботуши, която си прави селфита до разрушените къщи на хората да се "харесва"?!
84
0
 
1
 
! Отговори
Атанас преди 8 години
Не ми е от кръвната група - прилича на някоя надебеляла оперна певица, която играе мадам Бътерфлай. Ама от Бойко несравнимо повече ми харесва...
83
0
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
То не останаха хора в държавата, а вие правите измислени и манипулативни проучвания кой кого харесва повече....ами май излиза, че тези които плащат повече тях ги и харесват
82
0
 
3
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
То и на двамата няма какво да се хареса... Е Лилето става за в буркани за зимата. Предполагам за това е по- харесвана
81
0
 
1
 
! Отговори
Разбирам ги преди 8 години
Не четох статията понеже е за Бойко Борисов, значи не си струва! Но заглавието и не можах да се сдържа да не коментирам. Аз харесвам повече едно куче от Бойко Борисов! Понеже Бойко има всички характеристики на кучето с изключение на верността! Той е като улична котка-не е верен към стопанина а към този който му оставя варела с ***!
80
1
 
6
 
! Отговори
клоун от нс преди 8 години
И вие в това вярвате...?
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
отслабнала е горката свинка
78
2
 
6
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 8 години
Стига сте ни занимавали с тоя дебел тюлен, колко бил харесван, само като си помисля, колко пари вземат тия измислени проучващи (порн0) агенции за глупостите които пишат. Защо не направят запитване колко хора имат доверие на МВР и Съдебната система , ще съм много любопитен за резултатите.
77
1
 
9
 
! Отговори
Стоянов преди 8 години
валери симеонов и красимир каракачанов измамиха своите избиратели като подмениха вота им, всички ние които гласувахме за националния фронт за спасение на България гласувахме по скоро против правителство на герб ,а тия двамата *** веднага скокнаха в скута на мутрата бойко борисов ,продадоха се за жълти стотинки!!! въобще не вярвам да са реални тези резултати, точно пък каракачанов за него пък съвсем не съм сигурен дали има и 10 процента одобрение.
76
1
 
6
 
! Отговори
Kolqak преди 8 години
До Анонимен 106Уточнявам че и Симеон повтори и също като Мутрокомуниста Бойко в коалиция, така наречената тройна ламя. И част от това управление също беше Бойко. От което следва, че трети мандат няма да има за него. Време е за радикална промяна и нямам пред вид радикална партия.
75
1
 
5
 
! Отговори
Kolqak преди 8 години
Винаги са ме разсмивали тези *** изследвания. Чудя се само какво трябва да направи мутрокумониста за да падне недоверието в него? Да се изпи...ае пред камера върху някой ли? Защото той това прави и заблуждава всички *** дето имат доверие в него че вали. Напоследък обаче забелязвам, че не обвинява никой и е включил наколко чуждестранни мижитурки като шефа на демократите в ЕС като мажоретки и си мисли че ще се хванем на старите номера от бай Тошево време.
74
1
 
6
 
! Отговори
of 106 преди 8 години
Точно Бойко е прероденият правешки ***.До такава степен го имитира,че вече визуално прилича на Живков.Типичния просташко-веселяшки хумор,мачкане на инакомислещи, и пр.
73
8
 
3
 
! Отговори
българин преди 8 години
Много скоро Валери Симеонов ще стане най-одобряван политик! Единствен той не е зависим от Мафията и пръв се опълчи на групировките! Работи честно и с мисъл за бедните българи и България!
72
0
 
4
 
! Отговори
rustam преди 8 години
До 106 и като е избран втори път какво става нещо да се е променило след 89 в положителна посока? Скоро и сомалия ще задминете по беднотия а се пърчите че сте в ес съгласен ?
71
1
 
5
 
! Отговори
българина преди 8 години
страните дали са 27 28 или 127 е условно. резултата ще е същия... сам го каза успя да стане 2 пъти, това че шефа ти е успял да ти стане шеф, означава ли че ства за тази работа? в политиката ТАКИВА ГРЕШКИ колко искаш, тикви чехлювци куневици барековци. политиката много лесен начин за кариера. намират се един стабилен финансовои политичеки гръб като сащ и наркомафията и можеш да станеш какъвто си поискаш зьа колкото време си поискаш, особено в малка бедна проста държава с услужливи медии.
70
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До българинаМного си *** бе другарю пенсионер. Самият факт, че за 25 години след падането на правешкия *** Тошо единствен Бойко Борисов успя да стане 2 пъти министър-председател е повече от показателен. Ама вие чугунените тикви тези факти не ги виждате. А ти за кои останали 27 страни бълнуваш бе, промит мозък?
69
2
 
10
 
! Отговори
българина преди 8 години
​ако направят рефрендум в България и в останалите 27 страни, чии министър председател искате да ви управялва, нашия баши бозук ще е 1001% на 28 място най малко!!!! това обобщава всичко за него. ако някой може да отрече резултата от допитването предлагам да го организира. този *** вечно търси проблемите извън себе си. тази черта е присъща за един тип хора които са клиенти на специални заведения и в никакъв случай не са министър председатели дори и на най бедните държави
68
2
 
3
 
! Отговори
tsotsomanski53 преди 8 години
До 103Чувствам се много добре!
67
0
 
3
 
! Отговори
do 99 преди 8 години
vqrno 4e vsi4ki bqxme komunisti do 89 ma tova na snimkata sa deca na elita na komunistite,slu4aini xora tuka nqma,to samo da kandidatstva6 v Simeonovo se iska6e roditelite ti da sa partiini 4lenove i do sigurni,deca na obiknovenni rabotnici ne vzemaxa,gledaxa xarakteristiki
66
5
 
6
 
! Отговори
tsotsomanski53 преди 8 години
До Анонимен 98Да бе, до 89-та всички бяхме комунисти. Разликата днес е тая, че по-голямата част от нас се погнусиха и се обърнаха към Европа.