Местан за майчиния език. Показа акт – 681 лева, но не от 681 г.

"С този акт ни се казва - това е нашата страна, вие сте чужди елементи"
Обновена: 22 апр 2015 14:01 | 22 апр 2015 11:24,
292
Местан за майчиния език. Показа акт – 681 лева, но не от 681 г.
Снимка: архив, Булфото

ДПС обеща подкрепа на кабинета по стратегически въпроси за страната срещу изваждане на национал популизма и фашизма от управлението. Това стана по време на откриването на новата сесия на парламента, което по традиция стана с партийни декларации.

Лидерът на ДПС Лютви Местан посвети времето си на правото на агитация на майчин език. Той обясни, че кандидатът за президент на САЩ Хилъри Клинтън прави кампанията си в Tweeter на испански език с испанските си избиратели. Шефът на движението показа и няколко наказателни постановления, наложени на него и негови колеги за агитация на турски по време на последните избори.

Местан акцентира, че един от актовете, издаден от областния управител на Пловдив, бил на стойност 681 лева.

"Какво казва този местен гаваз - 681 е година е годината на създаването на България. С този акт ни се казва - това е нашата страна, вие сте чужди елементи и ако искате да живеете в нея ще се откажете от съкровеността си и идентичността си", разтълкува лидерът на ДПС.

Той напомни и че има внесени промени в Наказателния кодекс, с които агитацията на майчин език вече да не се наказва с глоба, а със затвор от три до шест години. "Това ли е разбирането ви за върховенство на закона? Ако не – защо не чух дума коментар от въздесъщите демократи от РБ или от ГЕРБ", попита Местан.

Той предупреди, че тече опасен процес, при който дясното все повече се идентифицира с национал популизма. "Поведението на партньорите ви е чиста проба фашизъм и неонацизъм", обърна се още Местан към ГЕРБ.

Той припомни и намерението на управляващите да правят промени в Конституцията. Според него измененията биха могли да бъдат много по-дълбоки от вече заявените. ДПС разкритикува мнозинството, че с промените обслужва повече частния си партиен интерес и по-малко обществения.

Местан припомни и заявеното от кабинета, че от успеха на съдебната реформа ще зависи стабилността на кабинета. "На какъв кабинет. На този, зад който стои политическа сила, която вижда гласа на мюзеина вой на животни, която определя различието като човекоподобни същества", каза той.

Местан обяви, че партията му готова да подкрепи стратегически решения, свързани с българския национален интерес. "Но това минава през ясния профил на управлението на страната – то трябва да се освободи от национал популизма и фашизма", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези господа само ни губят времето . Има по-важни неща за обсъждане .
197
0
 
0
 
! Отговори
Браво на Обл. У-л преди 8 години
Г-н Местан, смятам, че със стойността на акта ти е подсказано да се гордееш, че си българин. Ти нали така казваш. Какво лошо има в това да ти се припомня от време на време че си такъв, защото освен, че го казваш, май по друго нищо не ти личи, че си такъв и че браниш честа и служиш за доброто на родината /БЪЛГАРИЯ/ и сънародниците си. БРАВО на Областния У-л на Пловдив!!!
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турците най-много се парят на тема символика. Могат зверски да излязат извън кожата си, да фучат като раздразнена змия ако им направиш някакво символично зло. Всичките им действия, думи, словоред дори съдържат много друга информация - закодирана. И като им плеснеш едни 681 лева и стават на хиени.
195
0
 
3
 
! Отговори
Кольо преди 9 години
Много ме кефи как тоя даваше примери за английски и говори за ЕС и САЩ. Първо, в САЩ няма официален език, докато тук има. Второ(з английския) - по правило всички езици в ЕС са официални на цялата територия. Турция не членува в ЕС. Когато приемат Турция в ЕС(демек никога), тогава Местан може да претендира, че му нарушават правата. Нагло е, че този тип не иска да спазва законите и КРБ, а реве за права. Освен тях, има и задължения, а говоренето на български по митинги е такова.
194
0
 
2
 
! Отговори
възмутена преди 9 години
Г-н Местан, понеже давате пример с Хилари Клинтън - ами и вие ПИШЕТЕ в Tweeter или Facebook на турски - едва ли някой ще ви глоби за това. Но вие искате да ГОВОРИТЕ , защото вашите избиратели не боравят с компютри - хората са малограмотни. Да сте чули Х. Клинтън да произнася реч на друг език освен официалния - нали ще я разпънат. И сега хвърляте прах в очите на избирателите. Престанете да си играете с етническата карта. В България има ЕДИН ОФИЦИАЛЕН език - БЪЛГАРСКИ. А у дома си говорете ако ис
193
8
 
4
 
! Отговори
Djo All banana преди 9 години
NARODA TE OBICHA MESTAN AGA DA JIVEE. DPS! Yashasin DPS!!!
192
2
 
10
 
! Отговори
оцеляваща българка преди 9 години
ПРИКАЗКИТЕ НА МЕСТАН СА ДОКАЗАТЕЛСТВО,ЧЕ ДПС Е ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ-ДА СЕ ЗАБРАНИ И ТОЙ ДА СИ ХОДИ В ТУРЦИЯ И НА ВОЛЯ ДА СИ ГОВОРИ ТУРСКИ.МАЛКО ЛИ ИМ Е,ЧЕ В ДЪРЖАВНИТЕ БЪЛГАРСКИ УЧИЛИЩА В ТУРСКИТЕ РЕГИОНИ СЕ УЧИ ПО ПРОГРАМА ТУРСКИ,А НЕ В СЪБОТНО -НЕДЕЛНИ.ОСВЕН ТОВА ТАМ СА НЕ УЧЕБНИ ДНИ НЕ САМО ОФИЦИАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ В БЪЛГАРИЯ,НО И МЮСУЛМАНСКИТЕ....Е СТИГА ТОЛКОВА,ТОЙ МАЙ СЕ ДЪРЖИ СЯКАШ Е ТУРСКА ТЕРИТОРИЯ...ДОКОГА?АКО ВИЕ ГОРЕ ТОВА ИСКАТЕ ПОНЕ ГО КАЖЕТЕ И ОБЯВЕТЕ,ТА НИЕ ДА СИ РЕШИМ КАКВО ДА ПРАВИМ
191
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
местане, България не е сащ!!! Законите са различни. В България е анти-конституционно да се агетира на чужд език.Като толкова милееш за анадола - марш, събирай си електората и не се връщайте НИКОГА.. на никой няма да липсвате
190
0
 
2
 
! Отговори
хайнекен преди 9 години
Голем мач тази вечер ще има ,бих искал Атлетико да бият,но понеже те са *** по прически и всио като нащи чорбари,нека Реал Мадрид да бият,само че Роналдо да не пада кат некой ЦЕСЕКАР у полето на противника.Айдее..Затваряй страницата и си лягай ПИЧ.Стига толкоз печалба.
189
0
 
4
 
! Отговори
до гого 5 преди 9 години
Браточка виж в Гугъл бе по твоя въпрос.Отде да знам аз кои са тез Дасикане,масикане.Мексиканци са сигурно .
188
1
 
1
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
до 230тая работа я свърших даже по моите мерки,Браво ,наздраве ,хората да не се занимават с глупости.
187
2
 
5
 
! Отговори
МАЧА преди 9 години
Абе гледайте мача тази вечер,отворете си бира,ракийка,салатка,стига сти говорели простотии и са хващати кат шаран на кука за думите на Мастан.Вий ако искахте България да се оправи,нямаше да ми дрънчите тука ,а щяхте да сте пред урните за гласуване.Така че гледайте си работата,аз тази вечер ще правя секс.Боли *** оную за вас.
186
5
 
15
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ! преди 9 години
Да се следи потокът от Турция към България,да не ми вкарат тука пак *** да гласуват за ДПС.
185
0
 
6
 
! Отговори
gogo-5 преди 9 години
Аз имам един въпрос който всеки път ми го трият вероятно Манипулативно , кои са Дасикане Рома-християни в България и от къде са дошли по Българските Земи , никой не иска дори да прочете въпроса ми , от страх ли от срам ли де да знам
184
3
 
1
 
! Отговори
до аполон преди 9 години
Къде са тез арменци..?
183
1
 
6
 
! Отговори
apolon-12 преди 9 години
ко ша ги праим мързеливите Арменци в България само искат да продават злато и си пият кафето по цял ден и то без работа
182
2
 
2
 
! Отговори
дo: 223 преди 9 години
хубаво де ама никой от моя род не е дошъл от Анадола , те са си били тука по теа Земи , а къде ще пратим твойте Дасикане Роми-християни та ти знаеш ли твоя род от къде е дошъл понеже не пише в История на България
181
3
 
5
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
ДПС е съобщество на политическата проституция и Местан е неин говорител. В името на кяра и личната изгода са готови да предадат и роднините си.
180
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТУРЧИНМарш в Анадола,***!!
179
2
 
27
 
! Отговори
joro преди 9 години
които неможе да говори бългаски език,мисля че е редно да му се отнеме ,бългаския паспорт !