Над 200 военни са обучени да следят да не гърмят складове

Ненчев ще праща на курс всеки, който работи с боеприпаси
9
Над 200 военни са обучени да следят да не гърмят складове
Снимка: Булфото, архив

Военнослужещи, преминали специално обучение, ще са в готовност да посетят различни складове, държавни дружества или частни фирми, които се занимават със съхранение и утилизация на боеприпаси, за да не се допускат инциденти.

Още по темата
Това каза в Шумен министърът на отбраната Николай Ненчев, цитиран от БТА.

Той провери на място изпълнението на негова заповед за обучение и преквалификация на военнослужещи, които работят с боеприпаси, и отбеляза, че вече са обучени над 215 души.

"Ще предложа законови промени, така че всички, които се занимават с боеприпаси извън армията, да преминават специализирания курс и да получат сертификат за придобити знания и умения за експлоатацията на боеприпасите", заяви министър Ненчев.

Той каза още, че е разпоредил мобилните групи да са в готовност и във всеки момент да могат да посетят държавни или частни дружества, които се занимават с утилизацията на боеприпаси, за да не се правят повече компромиси със сигурността на хората.

По думите му до края на годината и летните, и зимните униформи на военнослужещите в Българската армия ще бъдат изцяло подменени.

"Българската армия е най-голямата опора на българския народ, всички усилия в тази посока ще бъдат свързани с подобряване на качествата на личния състав, на материалната база, подобряване на способностите, превъоръжаване и модернизация на армията", заяви министърът на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Че са обучени много хубаво !На някой възложено ли му е да си следва обучението или ДА? И даже гн Министера си мисли, че има АРМИЯ!? И аз съм обучен да чета, но повече от двадесет години заобикалям книжарниците смея ли да вляза с 200 лева пенсия ? Пък вчера бе Ден на книгата!!
4
1
 
4
 
! Отговори
мееее преди 8 години
Ами ония ,за Иракския дълг,
3
1
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Тези гърмежи са за се прикрият следите от кражбите!
2
1
 
4
 
! Отговори
zinkovaograda преди 8 години
ima - garmi.kat niama, ko shi garmi?
1
1
 
8
 
! Отговори
СРАМОТА Е СРАМОТА!!! преди 8 години
Може ли да е държава на Празника на Армията си 6-Май да не изкарате поне 5 танка да им се порадват децата... Може ли да е държава??? Пари за нафта нямало а на война с какво???