Обрат: Признаваме масовото "изтребление" на арменците

Историята си е история, жертвите са си жертви, натърти Борисов
Обновена: 24 апр 2015 12:57 | 24 апр 2015 11:15,
386
Обрат: Признаваме масовото "изтребление" на арменците
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

България ще заклейми издевателствата над арменците както направи ЕС, но ще избегне да ги нарече "геноцид", както направи САЩ.

Още по темата
Нагласата на управляващите от ГЕРБ от предишните дни бе да не се заема позиция и с множество процедурни хватки депутатите от мнозинството опитаха да не се подложи на разглеждане въпросът. След настояване на Патриотите днес обаче бе направен пробив и темата влезе за обсъждане в пленарната зала.

Това предизвика спешни совалки в парламента, за които дойде дори и премиерът Бойко Борисов. В тях се включиха и един от лидерите на Реформаторите Радан Кънев, и шефката на Народното събрание Цецка Цачева. След тях Борисов обяви, че ГЕРБ ще предложи масовото изтребление на арменците да бъде признато.

"Историята си е история, жертвите са си жертви и този ден трябва да бъде възпоменаван в тяхна памет. И не само в тяхна, но и на българските жертви", каза премиерът.

На въпроса защо не споменава думата "геноцид", Борисов отвърна: "Казах много ясно – масовото изтребление на арменците. Това са българските думи и българският речник", каза той.

Борисов припомни, че в ГЕРБ винаги са отчитали това, че на границата ни с Турция има проблеми. Той припомни, че Турция е направила жестове към нас с износа на месо, където контра санкциите на Русия ни ударили много.

"Надявам се, че ясното разграничение между Османска империя и сегашна Турция и безспорни исторически факти, че са изтребени и убити хора, ще се отчете и от турското правителство", каза още Борисов.

По-рано лидерът на ДСБ Радан Кънев обясни, че днес е много важен ден за българския парламентаризъм и в българската история. "Много се радвам, че премиерът го оцени и дойде“, каза той.

Кънев още вчера протестира срещу опитите на ГЕРБ да осуети гласуването. Днес той обясни, че денят е един от тези, в които България трябва да покаже честност към историята.

Вижте още във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
0
 
! Отговори
890 преди 8 години
До ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Няма значение дали са турци или кюрди. И едното и другото все е ислям.
262
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко е абсолютност безгръбначно.Преди 2,5 год. гласуваха декларация внесена от ДСБ че по време на възродителният процес тогавашната власт е извършила ГЕНОЦИД. аа сега за 1.5 милиона не е.
261
0
 
2
 
! Отговори
Австралиец–12 преди 8 години
До Турчин_13 (302)Вярно бе, тия историци са невежи ***! Как не са забелязали до сега, че Египет, Месопотамия, Персия, Рим, Китай, Империята на инките, са основани от турците? Пусти Платон е пропуснал да забележи, че Атлантида не е била Атлантида , а Турция! А Александър Македонски е европейската интерпретация на Искандер Турски...Мдааа, и колелото е изобретено от турчин, почти едновременно с ибрика, ама малко по-късно...Голяма грешка! Веднага да се пренапише световната история! Абе що ...
260
1
 
4
 
! Отговори
до 319 турчин преди 8 години
А бе таранкоолу.Местан ли ти плаща да маниполираш.Твоите глупости които пишеш не хващат декиш.Анадъмно.съветвам те да се ограмотиш и да прочетеш новините.Европа признава геноцида а ти разтяаш рахат локум. Щом се опитваш да не признаеш зверствата "от турс секеме Стамбула бакъ" Не зная турски но ще разбереш подтекста...
259
2
 
7
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Мекушавост, безгръбначност, надупена позиция - Борисов и ГЕРБ посрамиха България с липсата на категоричност! ПРОДАЖНИ СТРАХЛИВЦИ!!!
258
3
 
1
 
! Отговори
Турчин преди 8 години
До от Уикипедиядо 320Него кой го пита, и кой го чува какво е казал, и на кого му пука!И дано да има минимална полза от арменците, съседите го зачертаха !
257
3
 
4
 
! Отговори
шменти-капели преди 8 години
ние българите сме велики всички други са прости като ***
256
5
 
5
 
! Отговори
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ преди 8 години
Навсякаде по Света казват и си пише че Кюрди извършат този погром , само в НИЕ незнайно защо твърдим че са турци дори и Османци не споменаваме
255
0
 
2
 
! Отговори
forti - 5 преди 8 години
horata ne priznavar ama nie priznavame , 6toto sme veliki posrankovci v Evropa
254
2
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
В опитите си да разпали конфликт Високата порта подстрекава кюрдското население срещу своите съседи арменците. След кланетата от страна на КЮРДИТЕ арменците вдигат въстание, което е потушено от редовен турски аскер и КЮРДСКИ башибозук. По време на потушаването на въстанието през 1894 година загиват 50 000 арменци, запалени са много села.
253
2
 
2
 
! Отговори
от Уикипедия преди 8 години
Република Турция, наследник на Османската империя, възразява срещу използването на термина "геноцид", за описване на събитията по това време, и не признава каквато и да било отговорност на турския народ или турската или османската администрация за тези събития.Борисов обаче признава , само той може.
252
7
 
3
 
! Отговори
Турчин_13 преди 8 години
До бай ИванТУРЦИТЕ НИКОГА НИЩО НЕ СА КРИЛИ !!!!!!!!!!!!!!Арменците твърдят нещо и те не знаят какаво !!!!!!!!Турците имат безспорни доказателства, милиони документи, и не само те !!!!!!Например в архивите на Русия има документи, че много голяма част от АРМЕНЦИТЕЗА КОИТО СЕ ТВЪРДИ ЧЕ СА ИЗБИТИ, ВСЪШНОСТ СА СЕ ПРЕСЕЛИЛИ В РУСИЯ!ИМА ГИ ВСИЧКИ В ТУРСКИТЕ И РУСКИТЕ АРХИВИ, над 500 000!Друга част са измрели от болести в самата АРМЕНИЯ, В АРМЕНСКИТЕ АРХИВИ ГИ ИМА, НАД 200 000 ! ЛЪЖЦИ !!!
251
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На турски арменец е "ermeni". Да наречеш турчин "ермени" голяма обида."Ермени" е синоним на двуличен, алчен, мързелив и лицемерен човек който ще ти забие нож в гърба в най неочаквания момент. Ще дойде време и армрнците ще си получат заслуженото за това което сториха в източна Турция, за това което сториха в Карабах и за убийствата на турски дипломати. А пари за "геноцид" ще видят пррз крив макарон.
250
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Armencite da vidqt angli4anite kvo sa napravili s korennoto naselenie v Amerika i Avstraliya ,nqma 4ovek nqma problem zatova osmanliite sa vinovni 4e ne sa gi iztrebili do edin sega nqmashe da se govori za genocid ,mnogo jalko
249
6
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Турците да не се връткат,а да си признаят историческата истина за геницида и прочистването на една територия населявана от арменци.Избиването на един народ на верска основа клони към олигофренски фанатизъм подобно на фашизма.
248
3
 
7
 
! Отговори
до 25г преди 8 години
Добре си написал 25 години.Крадците и мошениците стачкуват винаги когато Борисов идва да оправя България.Но ние няма да допуснем шепа диваци да се подиграват с държавата.Заклех се!
247
0
 
7
 
! Отговори
от баничар до 25г. преди 8 години
Ти сигурно имаш представа какво точно става по границата.Не е работа на нас да се занимаваме с границата,но когато това опира вече и е стигнало до нас,значи нещо не е в ред там.Ами тия *** дето пускат контрабандните камиони и представете си полицай ги ескортирва и този полицай е там от 10-15 години.Ами чи то може и ракети да вкарват.Администрацията ,чиновниците,полиция,митници там е националната сигурност.А всички тия са кръгове на БСП,как искате да се оправи България
246
3
 
3
 
! Отговори
desire преди 8 години
Цената на газа за България можеше да е по- различна, но нашите политици- *** като се оляха да плюят по Русия...така ще бъде, ще търсим газ от ***!
245
3
 
7
 
! Отговори
* преди 8 години
до 25 / 224Душици : Репарации нито Армения , нито България могат да искат защото въпросните избити са османски поданици и султанска собственост ;2. На Лозанската Мирна Конференция Великите сили са опростили всичко извършено преди 1913 г. т.е. ако някой успее да предизвика ревизия на Ньойският договор , като последствие може и да получи репарации за нещо си ...обаче да си знаете , че тези които спечелиха от трагедията : Гърция , Румъния и Сърбия няма да го допуснат
244
2
 
7
 
! Отговори
до Крали Марко преди 8 години
Ами плащай тогава най-скъпия братски газ в Европа.