Рашидов до българите: Не ме подкрепяйте с митинги!

"Не бива да се противопоставят едни хора на други хора"
24 апр 2015 14:17,
78
Рашидов до българите: Не ме подкрепяйте с митинги!
Снимка: Булфото

Министърът на културата Вежди Рашидов благодари на всички, които в последните дни изразиха подкрепата си за него и за това, което той и неговият екип правят за българската култура.

В писмо, изпратено от неговия пресофис, министърът моли хората, които в социалните мрежи организират за събота митинг в негова защита, да не правят такова публично събиране.

Още по темата

"Вежди Рашидов е дълбоко убеден, че не бива да се противопоставят едни хора на други хора", допълват от пресцентъра на Министерството на културата.

Молбата им идва ден, след като стотици общественици и културни дейци се събраха под прозорците на министерството, за да поискат оставката на Вежди Рашидов.

Те обявиха снощи, че не желаят Вежди Рашидов да е министър на културата, а поводът за недоволството им стана арогантното поведение на министъра, който обвини уволнения от хор "Йоан Кукузел" тенор Георги Петров, че омаловажава постиженията на държавата заради изложбата на тракийски съкровища в Лувъра.

Петров поиска хонорар за представлението на хора в Париж, което изкара министъра извън контрол. "Ще му дадеме 100 лв., за да се успокои и да не пее, ако може. 50 лв. ще ги дам от моя джоб", отвърна му министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Балет маистор оперен певец туий е интилигенцията в бг искат на готово бок.
61
1
 
5
 
! Отговори
Искутовет преди 8 години
Навремето оня другия мафиот Боян Радев го пращаха Живковите да пазарува изкуство на черно, те му дадат 20 лева за 2 картини той обаче тарикат и спазари 3. Е ми третата за него те тия частни колекции да не мислите не не ги е плащал народеца от селата? Сега Веждито да не мислите че прави нещо по различно? Тези мутафети и връзки се предават на пура и чаша скоч, а на сдухания народ на коча таша*ите!!!
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз бих му дал 50 лв. от сабствения си джоб, за да не е министр
59
2
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
Нагъл пръч. Защо не е в затвора за побой над полицай? Извел си е поуки ли какво? Евала за скулптурата му евала за изложбата в Париж, пито платено хайде чупката *** че вониш на пот и джибри.
58
4
 
4
 
! Отговори
Коста преди 8 години
До по-долу пишещите-Бе той Вежди не го е дялкал ,но точно той успя да го покаже на света в един от най-престижните в света музеи.А колкото до това колко изискан е в изразните си средства-да си добър министър не означава да си виртуоз в риториката,макар че би било добре.Все пак никой не е идеален,а г-н Рашидов е един полезен за България министър,показал,че "ний сме дали нещо на света".Във всеки случай го предпочитам пред мн.други мазно и гладко говорящи празноглавци с доста спорен принос за Бълг
57
1
 
4
 
! Отговори
qq преди 8 години
До АнонименИмаш яредвид Нарцис Борисов?
56
3
 
7
 
! Отговори
Баце, голема тъпнина преди 8 години
До Анонимен 60:"БЪЛГАРСКОТО ЗЛАТО ПОДЛУДИ..."Българското злато Веждито ли го е дялкало с длетото, че се пеняви, че има нещо общо с него?Златото си е злато, простотията- простотия. Двете нямат нищо общо.
55
3
 
13
 
! Отговори
Ко? преди 8 години
Още ли не си разбрал, Ражди Вешидов, че митингите не са в твоя подкрепа? Ти го плюеш, то си мисли, че дъжд го вали. Ако някоя дружка- съпартийка реши да ти организира някакво такова парти- вървете, порипайте. Може да ви е за последно. Пък и дано, че хората съвсем изчезнаха.
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това звучи малко като типичното"дръжте ме, дръжте ме че ей са ги пребих"
53
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха. Агитките на ултрасите са получили заповед да се явят на контрапротест.Кукловодите на мутрите в настъпление.
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
видните герберски интелектуалци влади въргала и христо му. ,са решили да протестират въпреки молбите на мултака
51
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не мислиш, че ще подкрепя пияница и ***, какъвто си ти Мултако? Не ми се извинявай, в числото на българите, които ви презират съм!
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера видях Иво Сиромахов на протестта срещу Вежди-то.Майка плаче,грам'фон свири.Преди -полицай,роднина,днес-мултак,мултачка
49
4
 
15
 
! Отговори
нес преди 8 години
Ръждито защо не ни обясни колко пари ще спечели България от тази изложба, защото според договора май само ще плаща.
48
6
 
19
 
! Отговори
Буаха-ха-ххааа-хах преди 8 години
Кой те подкрепя тебе бе, кьотук?
47
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вежди, не си ти, когато си трезвен!Водка Царевец - пий на корем!
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вежди, не си ти, когато си жаден.
45
3
 
21
 
! Отговори
Vinchenco преди 8 години
Не става за министър този човек гледа само да са си направи далаверата има исключително ниска обща култура то и като повечето о ГЕРБ
44
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-вероятно, кварталните пияници са решили да направят протест в защита на "колегата". Вежди, обаче, ги е помолил да не си развалят пиенето.
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С нищо не останал Веждито в историята. След време внуците ми ще ме питат "Дядо, а койе автора на този Бай ***?"