БСП иска оставката на Драгомир Стойнев като зам.-председател

Аргументът: Има голяма вина за провала на "Южен поток"
Обновена: 25 апр 2015 19:12 | 25 апр 2015 19:12,
78
БСП иска оставката на Драгомир Стойнев като зам.-председател
Снимка: Архив Булфото

Социалисти поискаха оставката на депутата и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев като заместник-председател на БСП по време на Пленума на партията.

Въпреки отсъствието на Стойнев, Явор Куюмджиев, ръководител на Съвета по енергетика към БСП и бивш заместник-министър по енергетиката, неочаквано поиска оставката му.

Аргументите на Куюмджиев бяха, че Стойнев одобрявал работата на сегашния министър Теменужка Петкова и че носил вина за провала на проекта "Южен поток".

Той носи голяма част от вината за това, че "Южен поток" не се случи в България. Беше груба грешка прехвърлянето на отговорността за преговорите към Европейската комисия. Тогава много хора го съветвахме да направи единственото разумно нещо - да обедини усилията на страните от ЕС, през които минаваше тръбата, за да имат сила пред Еврокомисията и така да защитят интересите си, за да мине тази тръба, коментира Куюмджиев, цитиран от БНР.

Лидерът на БСП Михаил Миков отказа да коментира информации от закритото заседание на Националния съвет.

Когато имам какво да ви кажа относно промени в ръководството на партията, които са в моята компетентност, ще ви го съобщя. Във всеки един момент, във всеки орган на партията трябва да се носи отговорност - от всеки и от мен, каза лидерът на левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Както вече писах, на държавно ниво има и по-виновни от Стойнев за провала на Южен поток. Но министър беше Стойнев. И единият от виновниците, Мартинчо Димитров, основателно след това казваше: вашият (т.е. на БСП) министър спря проекта. Да си чул Стойнев да е казал, какво е направил, за да го спаси? Не е казал, поне публично. А са го съветвали от БСП какво може да направи. Основателно сега му искат оставката. А това, че Бойко, Плевнелиев и т.н. реформатори действаха също против Южен поток е факт.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** нещастници.Стойнев беше само един министър,който нямаше подръжка дори от собственото си началство.Достатъчни бяха трима американски хулигани (сенатори) да се разкрещят на Орешарски и въпросът за тръбата беше закрит.Да не говорим,че и президентът пееше в американският хор и даваше строежът на ,,конституционният съд"Въобще интересите на България не ги интересуваха,по-важни бяха американските интереси.Стойнев беше единственият който до край се мъчеше да спаси ,,потока".А за БСП мотивите ..
42
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До 49: Всички си бяха на местата, и са съветвали Стойнев да потърси подкрепа в ЕС от тези държави, които щяха да получават газ от Южен поток. Само че той е бил министър. Какво можеха да направят? Да си оттдеглят подкрепата от правителството? Да, накрая го направиха, само че това не реши проблема. Отговорността, и вината за провалената възможност си беше на Стойнев, и затова основателно му се търси сега отговорност в рамките на БСП. На държавно ниво има и по-виновни от него, но тях никой не търси
41
0
 
2
 
! Отговори
bbg преди 8 години
"Обединяване на усилията на страните от ЕС, през които минаваше тръбата, за да имат сила пред Еврокомисията и така да защитят интересите си, за да мине тази тръба" Сигурно е вярнотова, но къде бяха тогава стрците, които му спретнаха сегашния комплот? Защо тогава не обявиха официално всичко това и не положиха усилия ттова да се случи? Сеге дъртаците просто си пазят топлите местенца. Това е истината. Бортба за кокала. Нещастници!
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП де се закрие!!!! Чао!!!
39
1
 
5
 
! Отговори
ПОМНЕЩ преди 8 години
НАЛИ СТОЙНЕВ ДЕЛИГИРА ПРАВА НА ЙОТИНГЕР ДА ПРЕДСТАВЛЯВА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА В ОТНОШЕНИЯТА Й С ГАЗПРОМ. ТОВА *** НИ ЛИШИ ОТ НАЦИОНАЛЕН СУВЕРИНИТЕТ И ГО ПРЕДОСТАВИ НА ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА!ЗА ТОВА СТОЙНЕВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН КАТО НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!НАЛИ ТОЗИ *** ПЕТ МИНУТИ ПРЕДИ ДА НАПУСНЕ ПОСТА СИ ПОДПИСА ДОГОВОР С УЕСТИНГХАУС ЗАГРОБВАЙКИ ДЪРЖАВАТА ПО СХЕМА ПОДОБНА НА ТЕЦ -1 И 3!Добре, че рашъните строят в Турция АЕЦ с цена на тока несъпоставима с тази на УЕСТИНГХАУС.
38
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
е сега иван иванов и мартин димитров ще оправят енергетиката само да смеживи да гледаме те от кога драпат за тези места най после седнаха на стола
37
4
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До 44: Ако за получаване на рушвети се закриват партии, съмнявам се, че някоя ще остане. Нанси Макълдауни (бивш посланик на САЩ у нас) беше казала, че от 10-ти ноември 1989 САЩ са вложили у нас 8 милиарда. Къде са отишли тези пари? А тези от фондация "Конрад Аденауер", които финансираха СДС, а след това и ГЕРБ?
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А парите, които е взел няма ли да поискате? Все едно другите *** са чисти пред съвестта си и никога нищо не са вземали! Кога ще се закрие тази партия?
35
5
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Тези, които продават националните интереси по правило не са от БСП. Мартинчо Димитров и другите пишман реформатори, където им дадяха думата, говореха против енергийните проекти с Русия. Така се провали и АЕЦ "Белене", така се провали и Южен поток. Бат' ви Бойко, и той ходи в Брюксел да лобира срещу проекта. При толкова продажници сред политиците ни такива проекти няма бъдеще у нас. Така че в бъдеще ще доставяме газ (а след време може би и електроенергия) от Турция. Те поне си знаят интереса.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
толкова заблудени и наивни хора , като проамерикански орентираните хора в България няма , за 26 години "демокрация" сащ и ес , едните чрез Световната банка и МВФ , а другите , чрез европейски директиви за неподпомагане на държавни предприятия , за квоти на производство , и други пречки пред икономиката , само нямаше пречки за унищожаване на Българската икономика
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
турците ще си строят руски атомни ядрени реактора , същите , които на Българите бе обяснено , че били опасни
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в България , хамериканците , защитават турските интереси . На България , не бе позволено , да се строи Южен поток , дори пристигнаха само трима краварски депутати и се спря Южен поток ,но за сметка на това , сега ще се строи турски поток и никой не отиде , да им пречи на турците , никой не им праща краварски депутати .На България се спря , да се строи АЕЦ Белене ,сега ще си строят атомни ядрени реактори , същите за които в България били опасни ,американците предложиха реактор с цена на централа
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 40Е може ли само в едно кратко изречение ТРИ правописни грешки да допуснеш!! Мухахахахаах! И за *** не ставаш!
30
5
 
12
 
! Отговори
! преди 8 години
Явор Рубладжиев иска да изтика Комсомолеца, борбата (алчнотията) е безмилостно жестока. Лошо няма да се джавкат и хапят мастиите, но щетите ги плаща целия български народ. Заради червените продажници плащаме най-скъпия газ, и наляхме милиарди в поредния мегаломански руски ядрен проект.
29
2
 
10
 
! Отговори
МНОГО ПРЕДАТЕЛИ преди 8 години
има в БСП. Вместо да се борят да възродят БКП те се грижат кой да докопа ЕВРО СТИПЕНДИЯ в ЕВРОГЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само на него ли? Всичките са за оставки. Освен двама-трима, всички в тази партия трябва да се махнат, макар че като се замисля най-добре БСП да се закрие изобщо. Откакто електората им се редуцира по естествен път в последните 5 години ясно се видя що за партия са. Младите не могат да ги понасят, работещите също, останаха да се оповават на пенсионерите и тук-таме на неграмотните. Все още има електорат за да влязат най-големите връзкари като депутати и да ядът вътре, обаче и това ще свърши.
27
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялото БСП да подава оставка,да се разпусне,всичките да ловят гората да си играят на партизани и никога повече да не чуем за тях
26
8
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
"Тогава много хора го съветвахме да направи единственото разумно нещо - да обедини усилията на страните от ЕС, през които минаваше тръбата". Е, не беше ли добре да се действа по този начин. Проекта Южен поток можеше да се спаси. Докато Драгомир Стойнев беше министър, за гербаджийската агитка той беше най-лошия. Сега са се юрнали да го защитават. Съгласен съм, че е кадърен. Но за провала на Южен поток и той има вина. И това е вина към България, не към БСП, това беше проект с национално значение.
25
4
 
11
 
! Отговори
аноним преди 8 години
Да му иска оставката Куюмджиев ,проваления водач в Търговище с постоянните си изцепки ................Е това е наглост и безочие .Запитайте Явор енергетика дали е взел мнението на БСП Търговище ,че иска оставки