Калфин иска общ кандидат на АБВ и БСП за президент

"Имаме местни избори, които трябва да печелим"
Обновена: 25 апр 2015 14:34 | 25 апр 2015 14:29, Елка Василева
16
Калфин иска общ кандидат на АБВ и БСП за президент
Ивайло Калфин. Снимка: БТА

Гласувам, за да покажа, че има и друг начин да се развива партийната демокрация в България – пряка и която не е от избрани чиновници и партийни велможи. Това каза Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на труда и социалната политика и заместник-председател на ПП АБВ, след като гласува на вътрешнопартийните избори за председател на ПП АБВ.

Той определи вътрешния вот на АБВ като експеримент и изрази надежда, че ще бъде успешен.

Още по темата

Ивайло Калфин каза още, че конференцията на АБВ на 26 април, където ще бъдат обявени и окончателните резултати от вота за председател, цели да консолидира състава и да формулира ясно целите на партията.

„Очаквам на конференцията да бъдат стегнати редиците. Имаме местни избори, които трябва да печелим. По този случай имаме доста неща, които трябва да свършим преди това. Имаме няколко резолюции по отношение на политиките и управлението в момента, към обстановката в региона. Това са важни теми, по които се надявам да има добри дискусии и се надявам да излезем с ясно очертана идентичност”, каза Калфин.

На журналистически въпрос за предстоящите избори за държавен глава и възможността за обща кандидатура на АБВ и БСП Калфин отговори, че явяването с един кандидат е абсолютно задължително, в случай обаче, че не надделеят тяснопартийни интереси.

„Ако левицата въобще има намерение да участва сериозно на президентските избори, то трябва да търси максимално широка консолидация и в своите редици, и извън тях“, посочи той.

Ивайло Калфин обаче подчерта, че за общо явяване на президентски вот е много важно да бъдат предварително проведени аргументирани диалози между двете леви формации.

„Ако БСП очакват те да изберат кандидат-президент, а ние да изтичаме след него, без да сме говорили, няма как да се случи. Нека да има различни предложения, но в крайна сметка, когато започне кампанията, а до нея има повече от година, трябва да се обединим около един кандидат. Не всеки да казва - моят е най-важен, а действително да потърсим най-добрия. За левицата президентските избори няма да бъдат лесни", коментира Калфин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: АБВИвайло Калфин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами направете си дует с Тиквун,може да направиш пенсионирането на 60г(трудов стаж разбира се),а ако някой наглец пукне преди да си е избичил ангарията,наследниците му да плащат,изобщо типично дясна справедливост
12
0
 
2
 
! Отговори
BB преди 8 години
Toja Masen kumunaga ne stava sa nischto Osven da trupa pari v djobovite si
11
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
всеки да си тича в лентата и за балотажа ще го мислим
10
0
 
12
 
! Отговори
анто преди 8 години
калфата е абсолютен ***.
9
1
 
7
 
! Отговори
некой от запаса осве преди 8 години
До Анонимен 10А ти какво предлагаш?Некадърници довели държава до банкрут да лансират нещастните си *** учили ,недоучили в чужбина да управляват масите ли?АЗ винаги съм казвал,че по *** човек от мен не може да ми е началник.Както искаш така си го тълкувай.Ако това можеше да стане дедовците им щяха да са построили светлото бъдеще.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До некой от запаса освеПрав си естествено,но трябва да ти ясно,че заровиш ли се в историята,кал,ще събереш за всички от сърце,ако я караме само на реваншизъм партизанщина,много няма да ни бъде
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯМА ДА СТАНЕ!!!!АБВ ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА!!!!
6
0
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
И тайно се надява да е той
5
2
 
3
 
! Отговори
некой от запаса осве преди 8 години
1923-та година преврат наречен фашистки-Дамян Велчев и Кимон Георгиев 1934-та година преврат наречен фашистки-Дамян Велчев и Кимон Георгиев1944-та година преврат наречен социалистическа революция-Дамян Велчев и Кимон Георгиев
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен5Те и ГЕРБ,до един са с партийни книжки,но това не им пречи да се изживяват,като антикомунисти
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от ренегати
2
2
 
4
 
! Отговори
fakt преди 8 години
I DWETE SA PROAMERIKANSKI PARTII BSP I ABW. IDWETI PARTII SA LIZEMERNI . PRAWAT SE SAGRIJENI SA NARODA SAMO PO ISBORI.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАми гласувай за *** тогава.