Моята е лесна, защото аз съм стара, сподели Нинова

Тя коментира пенсионната реформа, ситуацията в БСП
Обновена: 25 апр 2015 09:53 | 25 апр 2015 09:52, Елка Василева
25
Моята е лесна, защото аз съм стара, сподели Нинова
Корнелия Нинова. Снимка: архив, Булфото

„Моята е лесна, защото аз съм стара”, заяви пред Нова телевизия Корнелия Нинова, заместник-председател на парламентарната група на "БСП лява България", по повод бъркотията с пенсионната реформа.

От първи януари НАП държи вноските на 5000 души, депозира ги в сметки в банки и печели лихви, така тези 5000 души губят доходност от пенсионните си партиди. За това е виновно правителството, каза Нинова.

Причината е, че новият закон за пенсионните фондове беше приет, но блокиран, а старият вече не е в сила. До това се стигна, след като социалният министър Ивайло Калфин отказа да приеме парите от втория стълб на пенсионното осигуряване в НОИ, тъй като институтът не можел да ги управлява и те останаха блокирани в НАП.

Реформата, която се прави в пенсионната система, работи за самата система, а не за хората, обвини Нинова бившия си съпартиец Калфин.

Нинова коментира и случаите на хора, които малко преди изборите сменят адресната си регистрация. „Всичко зависи от кметовете, те могат да отказват адресна регистрация, след като виждат, че става дума за хора, които нямат намерение да живеят там, а идват само, за да използват правото си да гласуват“, каза Нинова.

Според нея вероятно има и сегашни кметове, които по този начин си гарантират преизбирането. „В моя избирателен район вече се наблюдават такива процеси, миналата седмица бях на обиколка в Етрополе и имаше такива случаи в селата, което е тревожно”, заяви тя.

Нинова каза, че един от въпросите, които ще се решава на днешния пленум на БСП, е коалиционната формула. „Според мен трябва да дадем възможност да се решава по места от общинските структури”, каза тя.

„Враждуващи фракции в БСП няма, но имаме своите различни мнения по различни теми”, твърди Корнелия Нинова.

„Можем да бъдем по-силна опозиция, не сме беззъба опозиция, но на мен ми се иска да сме по-силни и по-агресивни, това не зависи само от лидера, а от всички ни заедно като екип. Ако трябва да ни сравнявам с другите опозиционни партии в парламента, мисля, че сме най-последователната и силна опозиционна група по ключови теми като дълга, бюджета, но можем и повече”, каза тя.

Според Нинова лидерски въпрос изобщо не стои в момента в БСП.
 
Корнелия Нинова отново заяви, че няма да участва в местните избори като кандидат за кмет. „Предпочитам да си довърша мандата си в парламента, а и кметските дела са нещо, с което не съм се занимавала и не познавам добре, а не бих искала да се хващам с работа, която не познавам добре”, добави тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
риболовец преди 8 години
От воле отнася плувката, тая рибка!
13
5
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
НЕМА СТАРИ ПРЕСТЬПНИЦЕ---И ТИ ЩЕ ВЛЕЗЕШ НАЕСЕН В ЗАТВОРА МРЬСНИЦЕ
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нагла е
11
3
 
5
 
! Отговори
Рибар преди 8 години
Стара риба нема! Има малко риба и голема риба!
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на комунист не се вярва даже и да мъртав
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като те гледам има още хляб в теб. Даже си апетитна, но това е друг въпрос. Само се чудя кой те би по главата та стана политик. Е има далавера...
8
3
 
4
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
следващите 10.ще има пенсионери .след тези години пенсионер няма да има защото в бг се работи само на черно за да се крият данъците затова че не се притиснявай. народа е свикнал да го крадат още от турско време..не си губи времето със тоя скапан народ.които не признава царят освободител.тека и теб няма да признаят
7
3
 
6
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
Моята е лесна, защото аз съм стара,но и много красива.на колко години си г-жо Корнелия
6
0
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Политиците не разчитат на заплати и пенсии
5
2
 
13
 
! Отговори
митница Олтоманци преди 8 години
ЕСТЕСТВЕНО , АКО ПИТАТЕ ТАЗИ МИЛИОНЕРКА ЗАБОГАТЯЛА ОТ КОНТРАБАНДА НА ПЕТРОЛ ПРЕЗ 1997Г. С ИВАН КОСТОВ , ПОНЕЖЕ ЦИСТЕРНИТЕ МИНАВАХА ПРЕЗ МИТНИЦА ОЛТОМАНЦИ , КЪДЕТО МЪЖА И БЕШЕ ШЕФ И ТОГАВА КОСТОВ Я НАЗНАЧИ НА НАЙ- СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ПОСТОВЕ В ДЪРЖАВАТА , ЗА ТАЗИ ПРЕСТЪПНИЧКА ЦЕЛИЯТ СВОБОДЕН СВЯТ Е ВИНОВЕН ПО ПРЕЗУМПЦИЯ , САМО ТЕ , КОМУНИСТИТЕ ЗА НИЩО НЕ ОТГОВАРЯТ .... И ПРЕД НИКОЙ ....
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стара си, но си все още красива!Неслучайно Бойко и правеше намеци от Парламентарната трибуна!
3
1
 
10
 
! Отговори
4epa преди 8 години
DORI KOGATO GRE6AT KOMUNITE PAK SA PRAVI- DEVIZ NA BKP !!!!!!
2
2
 
26
 
! Отговори
сега преди 8 години
Дреме и на Корни - синът и е в Америка, тя натрупа комисионни, ще се пенсионира и ще за мине, а ние, бъдещите пенсионери тук, в бедната ни Родина ще берем пащърнак и коприва, щото немаме зъби и те така
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази като я видя се убеждавам,че краварката е в левия ъгъл.