По плана Юнкер няма отделени пари за една или друга страна

Гледайте Искра Михайлова в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR
25 апр 2015 17:10,
4
По плана Юнкер няма отделени пари за една или друга страна
Снимка: bgonair.bg

До юни Европейският парламент трябва да е одобрил всички документи по плана Юнкер, каза за предаването "Брюксел 1" по телевизия и радио Bulgaria ON AIR председателят на регионалната комисия в Европарламента Искра Михайлова.

Наскоро Европейската инвестиционна банка съобщи, че вече е определила първите 4 проекта, които ще бъдат финансирани по плана Юнкер: разширяване на летище в Хърватия, изграждане на центрове за здравни грижи в Ирландия, испанска научно-изследователска инициатива в здравната сфера и работа в областта на промишлените иновации в Италия. „

"По плана Юнкер няма да има териториално разпределение или териториални квоти, т.е. няма да има отделени пари за една или друга страна", обясни Михайлова.

"Ако готвим проекти, то трябва да бъдат конкуретноспособни и икономически жизнеспособни, които да могат в определен ясно дефиниран период от време да възстановят разходите, направени за тях, да носят добавена стойност и да създават работни места. В този смисъл част от проектите, които не само България, но много страни членки предложиха в самото начало на анонсирането на плана и които са част от списъка на мечти на отделните страни, едва ли ще намерят подкрепа от плана Юнкер. Страната ни трябва да анализира проектите по плана, които вече са одобрени, да анализира изискванията, които ще бъдат публикувани от ЕИБ и така да ориентираме проектите си в бъдеще. Убедена съм, че България има шанс. В никакъв случай планът не е фокусиран към една или друга определена страна. Всяка една страна-член има възможности да се възползва от плана Юнкер, в това число и България", допълни Искра Михайлова.

Целия разговор на Милена Милотинова с председателя на Комисията по регионално развитие на ЕП Искра Михайлова за възможностите по плана Юнкер, чиято цел е да генерира 315 млрд. евро, гледайте в предаването "Брюксел 1" днес от 18 часа по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Планът Юнкер е като планът на боко тиквата за газов хъб, с други думи съществува само във виртуалната реалност
2
0
 
7
 
! Отговори
адъ преди 8 години
А по кой начин този безумен план Юнкер, алюзия с Маршал, ще се финансира? С пари от частни инвеститори? Мчи те, частниците, да не са пили газ, че да си дават парите на този изкукал старец, който си назначава кабинета по полов признак?
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено че няма пари - България да плаща за Ирландия - робите да си знаят гьола.