Промените в Кодекса на труда - помощ за родителите

Ивайло Калфин: Ще се отворят и нови работни места
Обновена: 25 апр 2015 22:34 | 25 апр 2015 22:13,
26
Промените в Кодекса на труда - помощ за родителите
Снимка: Архив Булфото

Промените в Кодекса на труда ще гарантират повече възможности за труд и откриване на повече работни места. Това каза вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин в предаването "Полиграф" по телевизия Bulgaria On Air.

Вицепремиерът коментира новите си предложения за промени в трудовото законодателство за еднодневни трудови договори, както и за въвеждането на гъвкаво работно време.

По думите му гъвкавото работно време ще може да бъде въведено във всички сектори по решение на собственика на предприятието. Така човек ще може да разпределя часовете си на работа до достигане на 40-те работни часа през седмицата. Според социалния министър това предложение ще подпомогне хората със семейства.

Ивайло Калфин също каза, че се планира и ваучерна система. Така родители ще могат да купуват услуги като гледане на дете, прибиране от училище или гледане на възрастен човек.

Министърът също предлага родителите да не получават детски добавки, а да ползват отстъпки от данъците, които плащат.

Ивайло Калфин коментира и пенсионната реформа.

"След близо 6 месеца всички въпроси бяха обсъдени, които бяха поставени на масата. Имаме съгласие по голяма част от въпросите, но пълният консенсус не е на лице. Работодателите не искат увеличение на пенсионните вноски, синдикатите имат проблем с увеличаването на пенсионната възраст. Има доста спорове и за работата на универсалните пенсионни фондове", каза той.

По повод избора на нов лидер на АБВ, зам.-председателят на партията каза, че най-вероятно той отново ще бъде Георги Първанов.

"Прилагаме нещо, което се струва странно на много хора, но това е демокрацията", заяви Калфин и така коментира избора на нов председател на партията.

Вицепремиерът обсъди и казуса с акушерката, била бебе.

"В желанието хората да си докарат повече пари, претоварването и стресът си дават отражението", каза той и допълни, че в случая има нарушения на правилата за труд и е нарушено работното време. По думите му по случая вече тече проверка от Инспекцията по труда.

Чуйте целия разговор с Ивайло Калфин във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
ръбутудател преди 8 години
търсим ръботници нъ гъфкъву ръботну време...ръботи се от 6 ду 9 сутринтъ, *** 11 ду 13 и *** 21 ду 23 чъсъ нъ непълну ръботну време
10
0
 
2
 
! Отговори
Феб преди 8 години
"Министърът също предлага родителите да не получават детски добавки, а да ползват отстъпки от данъците, които плащат." - това е една много добра идея а дано ама .............Това ще доведе до големи икономии в държавата и за хората плащащи данъци
9
0
 
4
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Калфин пак се оплете. Като става дума за престъпление, като бито бебе, не Инспекцията по труда трябва да се задейства, а прокуратурата. Включително и за създателите на тези нечовешки условия на труд. А той, миличкият, не го знае това.
8
0
 
3
 
! Отговори
8 преди 8 години
До БългКАКВО ЩЕ РЕЧЕ В НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ?МОЖЕ БИ В САЩ,КАНАДА,ГЕРМАНИЯ?!КИС КИС ,А ЗАЩО НЕ ОТИДЕШ ДА ЖИВЕЕШ ТАМ,ЗА ДА ВИДИШ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ?!
7
0
 
0
 
! Отговори
bgmiliarder преди 8 години
da darji niski zaplatite i nivoto na 20% dds daaalgo:-)
6
0
 
10
 
! Отговори
Лично преди 8 години
Ивайлооо, ако те срещна ЛИЧНО ще те стегна за мъду--те. Алчен, мазен мошеник. Като Първанов, Бойко Борисов, Михов ...... като всички.Изправи ги като Чаушеско до стената и направи добро за децата си.Поне децата ни да живеят в правова и мирна държава.
5
2
 
7
 
! Отговори
Бълг преди 8 години
В нормалните страни хората вземат детски надпавки и разходите, които а направили за децата си( такси за детски градини напр.) се приспадат от данъците им в края на годината. Да не говорим, че се признават транспортни разходи до работното място и обратно, курсове, които си заплащал и т.н..
4
3
 
1
 
! Отговори
Бълг преди 8 години
До АнонименГъвкавото работно време не е разпокъсано работно време. Това означава че вместо да започнеш в 7 и да си тръгнеш в 17 часа, можеш да започнеш в 8 и да си тръгнеш в 18. Или ако единият ден си стоял на работа 2 часа повече (които никой няма да ти плати като извънреден труд) на следвашият ден можеш спокойно да си тръгнеш 2 часа по рано или в петък например. По- притеснителното обаче е, че Калфин предлага хората да не вземали детски надбавки а да получавали отстъпки от данъците.
3
1
 
9
 
! Отговори
NACO преди 8 години
Г-н/другарю Калфин,трудно Ви е,вижда се, ВЪРВЕТЕ си!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По думите му гъвкавото работно време ще може да бъде въведено във всички сектори по решение на собственика на предприятието- ma gospodin ministar ako gi vika robovladeleca v sabota i nedelq 6te pla6ta li dvoen nadnik kato po Evropa mislite li 4e 6te se mine
1
3
 
26
 
! Отговори
internetlumpen преди 8 години
Помощ ли???? Това е робия! С тези промени работодателите могат да ви клатят както си искат.Ще работите колкото и когато си поискат и нищо не можете да им кажете! Министърът бърка работа с робовладелство!