Митниците събирали повече, чакат 1,5 млрд. лв. приход

Без началника нищо не може да се построи, заяви Борисов
Обновена: 26 апр 2015 15:13 | 26 апр 2015 13:19,
195
Митниците събирали повече, чакат 1,5 млрд. лв. приход
Снимка: Facebbok, архив

Министър-председателят Бойко Борисов очаква повече от 1,5 милиарда лева приходи от митниците. Той каза това днес пред журналисти в Свиленград. Премиерът отбеляза, че въвежда мерки в граничните и митническите служби, които трябва да допринесат за по-високите приходи.

Борисов смята още, че сега митниците работят по-добре и "събират повече пари".

"Моите уважения към граничарите и митничарите, но такива мерки им въвеждам сега, че около 1,5 млрд. лева трябва да съберем повече. Кметовете ми искат всеки ден пари, животновъди, растениевъди, всеки иска пари”, каза още Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус”.

Премиерът съобщи още, че автомагистрала "Марица" може да бъде довършена още тази година. "Ако времето се задържи, мисля, че няма да се върнем назад, а ще я докараме до това тази година да я свършим”, подчерта премиерът.

Борисов присъстваше на откриването на пречиствателна станция в Свиленград. "Без началника нищо не може да се построи. След началника е важно да има добър кмет, затова го поканих да сме заедно”, обясни Борисов. "Няма ли добър кмет, държавата нищо не може да направи. Когато има добре работещи екипи, тогава нещата се случват”, заяви още Борисов.

По думите му на място се вижда, че хората вършат достатъчно важна и отговорна работа.

Според казаното от Борисов новата пречиствателна станция ще служи на 2500 души. Той поздрави гражданите на Свиленград за новата им придобивка и каза, че следващият път ще дойде по новата отсечка на магистрала "Марица”.

"Виждате за колко кратко време се случват нещата – минута за реклама. Когато ние дойдем на власт, всички европейски фондове работят и отиват в общините, отиват при хората. Дойдат ли други, всички спират. Нека си направи извод народът дали трябва да прави повече такива глупости с година и половина нулева година за България”, заключи Борисов.

По повод на очакван засилен поток от бежанци Борисов смята, че "трябва да си стабилизираме границите и да се ударят каналджиите тежко". Той добави, че и армията ще помага, както и че продължава изграждането на съоръжението по границата. По думите му не правим ограда, а "малко заграждение", което да спира и диви животни, както и да ограничава възможността за навлизане на зарази по животните.

Премиерът каза още, че на селските стопани, които изгубиха животните си при наводненията и снежното бедствие, са били осигурени помощи общо за над 800 000 лева.

Новооткритото съоръжение е изградено по проекта на общината "Изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа, и водопроводна мрежа в гр. Свиленград" с финансовата подкрепа на оперативната програма "Околна среда 2007 - 2013 г.". Общата стойност на проекта е 48 132 968 лева
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не го ли е срам да бъде толкова самодоволен този господин Премиер. Какво се надува, фука, плямпа глупости, като че ли сме най-развитата нация в света. А фактите, говорят, че сме толкова бедни, че се равняваме по бедност с най-изостаналите африкански държави. Борисов да вземе поне да се скрие малко от медиите, че на всички ни дойде до гуша от него.
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ей, Батко пак ще има от къде да крадне
109
0
 
1
 
! Отговори
333333 преди 8 години
Затова сега салатата беше около 2 лв. и всички зеленчуци с над 30 % по скъпи от миналата година.
108
0
 
2
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
А от анфетамини, контрабанда и проституция колко печелиш пожарникарче? Преди 6 години празнува спестен втори милиард, а сега колко ти станаха?
107
0
 
3
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
А колко на месец ти постъпват в личните сметки от контрабанда?
106
0
 
1
 
! Отговори
Luja преди 8 години
Loshoto ne e che Boko luje.Loshoto e che mediite mu priglasqt.
105
0
 
3
 
! Отговори
Анили преди 8 години
Г-н Борисов, от къде знаете какъв е потокът на средства от митниците на годишна основа, колко пари се губят от контрабанда? Или вие сам участвате в нея?
104
0
 
5
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
И по какво познахме за повечето събирани от митниците пари? Може би са намалили отчисленията към сметките ви г-н премиер?
103
2
 
5
 
! Отговори
Разни преди 8 години
Мухите на кое налитат най-много::::::::---на ЛАЙ-ОТО разбира се.Та гледам една муха кръжи около Бойко Винету.
102
2
 
12
 
! Отговори
Чък преди 8 години
Боко, Боко, когато те идвали на власт / ГЕРБ/, веднага фондовете тръгвали, а когато са други ги спирали....Има малко истина в това, защото вие сте много, но много наведени на когото трябва...Второ, брюкселските зелки използват фондовете - или моркова или тоягата...ако слушкаш и си наведен да като не, няма близалка....
101
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Минаваш през една вода дай 5 лв,вкарваш кола пиши декларация,,20 лв,,такова безумие не е имало,,,всеки ден нови методи за скубане,,на това ли му викаш събираемост,,
100
3
 
6
 
! Отговори
Idealist преди 8 години
Ало,ало...Ваньо!
99
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
затова ли поскъпнаха зеленчуците и плодовете?
98
6
 
12
 
! Отговори
боц преди 8 години
Кого ще подкрепят читавите хора беееее?Този лицемер и предател ли?Този който продаде България на САЩ за да е на власт и да краде!
97
2
 
7
 
! Отговори
до 143 преди 8 години
да си дойдем на думата-тиквочев ,ако само знаеш колко мноооого мразя когато наричаш Господ -началника ,толкова си *** ,че чак дрънкаш ,само знаеш да плямпотиш ,сигурно и в леглото си така ,ако въобще се сещаш за какво става дума ,но ще ти припомня една арабска поговорка-Господ гледа,да наистина гледа и ,ако знаеш какви въпроси те чакат,а и ти масонино с какви очи ще вземеш ордена от светия синод ,а и те защо ти го дават ,но и той николай пловдивски награждаваше пазарджи
96
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една държава, в която краденето е традиция...и когато се разбутат крадливите кошери, воят е до небето. Бойко , не само го разбутвай , ами и го разбий тоя кошер, и нека боли. Читавите хора ще те подкрепят.
95
3
 
14
 
! Отговори
Защо мразя.... преди 8 години
Защо мразя БКП?Защото роди този *** Бойко Методиев Борисов. Защото ни обрече този перверзник, този самовлюбен *** да се подиграва със семейството ми, да обрича децата ми на робство.Бойко Методив Борисов ...... да отговаря както Чаушеску.........................
94
3
 
9
 
! Отговори
Направи добро преди 8 години
Отсечи му тиквата ---- направи добро.БУКВАЛНО
93
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко,Бойко!Знаеш ли какво е "голгота"? Чувал ли си за "Операция Голгофа"? Броите ли си дните? През гугъла:"Войната в Украйна - част от операция Голгота?" ген. Тодор Бояджиев
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Glefah go po TV tazi vecher...egati egoto..nama drugo takova..nakraa pak sam si se pohvali..i ponege naroda mnogo go obicha se dvigi s kohorta ot ohraniteli..v bronirani dgipove