Не можем да се провалим със Световната купа по спортна гимнастика!

Кралев инспектира ремонта на зала "Конгресна" във Варна
7
Не можем да се провалим със Световната купа по спортна гимнастика!
Снимка БТА

От началото на ремонта в ДКС министърът на младежта и спорта Красен Кралев следи отблизо възстановителните работи. "Очаквах да заваря Спортна зала в по-завършен вид. Признавам, че съм притеснен, защото Световната купа по акробатика и спортна гимнастика е след броени дни", каза при посещението си днес в ДКС Красен Кралев, съобщи Информационна агенция "Черно море".

"Форумът е изключително важен и не можем да се провалим. Отложихме първия мач от Световната лига и за волейболните мачове в зала “Конгресна” съм спокоен”, допълни варненецът.

Министърът обаче прие графика на дейностите, които ще продължат денонощно до 3 май, когато е и инспекцията на федерациите организатори на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика. Успешно са приключили тестовете на климатичната инсталация и системата за отводняване на покрива на сградата. Вече е пуснато водоподаването към зала "Конгресна", а е готова и новата електрическа инсталация – отделна от търговския център в ниското тяло. Четирите електронни табла ще бъдат монтирани в началото на седмицата, а конструкциите за тях вече са готови.

Готова е и основата за 1500 седалки, които се чакат в понеделник във Варна. Те ще бъдат разположени до нивото на ВИП-ложата върху основната трибуна и върху въртящата се. Останалата част ще бъде покрита с винили до приключване на турнира. Веднага след това – на 11 май, строителите влизат отново, за да довършат за месец втория етап от ремонта. Той включва изграждането на още 6 трибуни, за да станат местата 5000, разширяване на игралното поле и реконструкцията на подземните етажи.

Вече са готови съблекалните с всички бани и тоалетни и министър Кралев лично се убеди, че това е така. В понеделник ще бъде положена виниловата настилка в тях, а в сряда пристига мебелировката.

Специална вакуумна система, която вече е инсталирана, ще отводнява покрива на зала „Конгресна“.

“Положихме много усилия да отводним подземията, да  укрепим основите и да осигурим здравината на цялата конструкция на залата, затова монтирането на тази система бе особено важна задача", коментираха строителите.

Строителите за пореден път ни увериха, че залата ще бъде в готовност за състезанията. След приключването на Световната купа по гимнастика и акробатика им ще бъдат довършени останалите трибуни, както и стенните обшивки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 3 и до 5Умът не ми го побира. Тази красива жена с това угоено прасе, че и грозен... Но си е истина, щом е богат, може. Леле, чак ме втриса. А той не се ли замисля, все пак е министър на спорта. То бива, ама чак толкова тлъст бива ли? Нямат ли огледало в къщи?
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може жена като Виктория Петрова да излиза с тоя гол *** ми е много интересно ..?!?
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Можете...можете.,.по един или друг начин ще е провал...дори и да не се вижда на пръв поглед