Първанов излиза от политиката, но не веднага

Идва ми в повече партийното лидерство, разкри той
26 апр 2015 10:21,
25
Първанов излиза от политиката, но не веднага
Снимка: БТА, архив

Най-вероятно това ще бъде моят последен мандат като партиен лидер. Това заяви председателят на АБВ в оставка Георги Първанов в интервю за БТВ.

Въпреки това Първанов не съобщи резултатите от вчерашното вътрешнопартийно гласуване в АБВ.

Той допълни, че отново би се занимавал с политика, но не и оперативна. "На мен ми идва в повече партийното лидерство”, допълни още Първанов.

Първанов подчерта, че в партийните избори са участвали над 25 000 членове и симпатизанти на партията. "АБВ, макар нова и малка формация, показва на лявото пространство, че може да има пряка демокрация”, коментира той. Първанов подчерта, че в последните три избора на СДС са участвали по-малко хора.

На въпрос дали при избора на председател има имитация, Георги Първанов попита дали през 2006 година не е било ясно, че той ще спечели на президентските избори. Той посочи, че има избори, които в някаква степен са предопределени, но това не намалява тяхното значение. "Вероятно с опита, авторитета на създател на АБВ, имам преднина, но самия факт, че излязоха млади хора, това е добър знак”, заяви още Първанов.

"Един министър свърши работата колкото за 6 други”. Така Първанов коментира работата на социалния министър Ивайло Калфин. По думите му свършената работа в здравеопазването, образованието и енергетиката не може да се сравнява с направеното в социалната сфера.

Първанов коментира още собственото си определение за коалиционното споразумение отпреди месец. Тогава той нарече документа "мъртвороден”. Първанов призна, че думата е била твърде силна, но след това са се формирали групи, с които диалогът между АБВ и ГЕРБ е бил възстановен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: КалфинАБВпърванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Заслужавате го тоя преди 8 години
Негодник като всеки политик и като почти всеки човек! Негодниците негодник ги управлява и така негодността им се множи, докато стане толкова нетърпимо, че да се осъзнаят за малко, да тръгнат в този момент към Атака, ама нали все пак са си негодници, пък макар и опарили се, не им стигат гласовете за да дойде Атака на власт, и така от трън на глог-от тройната коалиция и нейният създател на снимката към Герб!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не беше нещо особено, но сега е НИЩО. Дали съзнава, че вече е в безтегловност като политик?
14
1
 
1
 
! Отговори
naco преди 8 години
След като ЗАМАЖЕ следите си!
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ako e pich i iska da go zapomnat s dobro da izkara ABV ot koaliciata i ta da se razpadne..golam hair che napravi na narora
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако си отиде като луканов няма да му се разсърдя!
11
1
 
4
 
! Отговори
в политиката е преди 8 години
както във бриджа-във всяко раздаване е възможен голям шлем.На всичкото отгоре е възможно да има и 200 от 4 Аса.Тъй че,какво е едно раздаване.
10
1
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Ако съдебната ни система беше поне на нивото на румънската, Гоце отдавна да гледа небето на квадратчета.
9
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
не забравяйте че всички бивши президенти взимат 70 процента от заплатата надействащия президент и то пожизнено това е още един парадокс на тази територияне съм чула обаче да се повдига този въпрос всеки бивш трябва да работи това коетоумее най добре и няма нужда отдържавна хранилка не ме интересуват никаквипримери
8
1
 
14
 
! Отговори
айде сега преди 8 години
Този,ако смята че е политик,значи е в голяма грешка!Просто един нашенски сериен крадльо,но с претенции,и нищо повече!
7
1
 
14
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Той няма ли си собствено мнение? Нали беше подал оставка, пък сега насила ли го правят Председател? Нали няма задължение да заема тази длъжност, само право. Пък и избирателите му едни, защо го избират, като нали уж принципно не е съгласен с нещо си... а то не се е променило.
6
1
 
6
 
! Отговори
+ преди 8 години
chervenia krast sa go haresali za dobrovolec v stopanisvaneto na iasovirite v rbg zaedno s svetia sinod i muftiistvoto.
5
2
 
14
 
! Отговори
Хайде-де преди 8 години
Е как са го избрали, нали си беше дал оставката, уж бил против 16 милиардния заробващ заем! Смешки за цирка, не за бивш президент, който цени достойнството на институцията...
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първанов излиза от политиката, но не веднагаСигурно му остава още малко да си закръгли милиардите.
3
8
 
6
 
! Отговори
Djo All banana преди 8 години
Tap balgarin Kakto ostanalite
2
11
 
14
 
! Отговори
Аааааааа преди 8 години
Много бързо се нагуши, та да се отказва.Нещо друго са намислили комунистите, нещо ново за смукане на кръвчицата народна.Скоро очаквам и Бойко Винету да се присъедини към тях.
1
2
 
18
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Тате ще ми купи колело ама друг път...