Първанов заговори за ремонт на кабинета

Някои от министрите били вредни за България
26 апр 2015 15:07,
79
Първанов заговори за ремонт на кабинета
Снимка: БТА

Лидерът на АБВ Георги Първанов смята, че партията трябва да поиска ремонт на кабинета в слабите му страни, предаде БТА.  

Критикуват ни, че стоим в управлението. Ако грешките и провалите бяха наши, нямаше нищо по-естествено да си съберем папките и да си тръгнем, но дефектите са в други сектори.

Още по темата

Затова твърдя, че по-логично е да поискаме ние ремонт на кабинета в слабите му страни. Имаме основанието, имаме самочувствието и ние трябва да го направим, заяви Първанов пред делегатите на Националната конференция на АБВ в НДК.

Според него, ако това не се случи, ще се ерозира авторитетът на управлението и ще се губи времето на държавата. Ние имаме един критерий - вярност към поетите предизборни ангажименти. Ако има в кабинета министри, чиито действия се разминават и противоречат на онова, което ние сме обещали на хората, нищо по естествено от това ние да бъдем против такива действия, заяви Първанов.

Лидерът на АБВ коментира още, че основният критерий на АБВ за отношението към властта не е толкова динамиката и партньорството с управляващата коалиция, а ефективността в работата на кабинета.

Дейността на министрите на външните работи, на отбраната не само ерозира влиянието на управляващата коалиция, тя е вредна за България и българите в стратегически план, заяви Георги Първанов. В енергетиката само безпомощно се инкасират загуба след загуба, това, което и сега се случва, неизбежно ни води до истински срив, посочи той. В Министерството на икономиката не се случва нищо, освен кадрови чистки, в образованието пък се
случват странни неща, коментира Георги Първанов.

Няма как с толкова пробойни в кабинета да кажем, че правителството е силно, допълни той и посочи, че впечатлението за стабилност се поддържа с липсата на ясна алтернатива и от сложната конфигурация в НС.

На шестия месец от управлението можем да кажем, че лимитът от възможните управленски и политически компромиси на АБВ в коалицията в значителна част се изчерпа, заяви лидерът на АБВ. Не мога да приема на нас да се гледа като на пето колело, като на своеобразен апендикс, каза още Георги Първанов. Грешат тези,  които си мислят, че ние в АБВ сме от лесните, гарантирано съгласните, ние носим отговорност не по-малко от всички партии вуправлението, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
А кога ще поискаш оставката на Калфин заради провала в социалната политика?
42
0
 
4
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
А защо не заговори за излизане от управлението, за ремонт на правителството и т.н. преди да се гласува 16 млрд заем? Или с Румен Петков трябваше да си разделят комисионната?
41
1
 
5
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Ремонт? Какъв ремот президентче. Цялото правителство е време да си ходи
40
2
 
3
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 8 години
Всички плюят Първанов.Агент бил, бил вземал рушвети, бил добър ловец.Само вегетарианец не са го изкарали.Той поне нещо направи за външната ни политика и реалната икономика и споделя това което прави В. Орбан в Унгария.Не го величая но ,аман от простотии и несретници които подкрепят Станишката и Тиквата.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гоце, ти си един много жалък предател!Беше в Москва и там получи инструкции да клатиш правителството ли ?Бойко не е Станишев, да знаеш ;)
38
2
 
1
 
! Отговори
ххх преди 8 години
първанов е абсолютно прав. някои от министрите, като външния и военния наприме, са наистина вредни, дори опасни за националната сигурност. колкото по-рано бойко се отърве от тях, толкова по-добре.
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До след МоскваGlupak,. a Rusiq izvun Evpopa li e? Ili moje bi Amerika ti e po-blizka...ami begay tam togava. Velika e ruskata naciq, velika e ruskata kultura, milion puti po-ka4estvena i stoynostna ot amerkanstata...ako vuob6te poslednata q ima v kosmosa!
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До социологGlipaaak!
35
1
 
6
 
! Отговори
ХХХ до 47 преди 8 години
Вярно е ...много е вярно че в България думата "оставка" се използва и значи издигане , повишаване , отново вземане на власт , печелене на доверие и т.н. Бойо чрез вече до колкото помня 2 оставки от едната си върна доверието на овцете и спечели втори мандат , а от втората оставка спечели 16 милиарда !
34
4
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
АБВ най-вероятно ще мине в опозиция. Колкото по-скоро го направи, толкова по-малко ще загуби от подкрепата, която сега дава на ГЕРБ.
33
1
 
2
 
! Отговори
ton40 преди 8 години
Ostavka v ustata na Gotse ozna4ava prevazdigane! Yavno v BG dumite nqmat nikakva tezest.
32
1
 
0
 
! Отговори
japancherry преди 8 години
dvijenieto "Bulgaria na niakolko grajdani" kato dvijenieto na niakolkoto bukvi ot azbukito hepten sa v stroitelen podem na " saedinenieto pravi silata" na architektite i injenerite ot 31.06.1946 g.ili ot predi tova?!
31
13
 
12
 
! Отговори
социолог преди 8 години
Поредната партия на Руското КГБ след Атака и Велизар Енчев . Гоце всички разбраха , че имаш да връщаш много пари заради тройния шлем , ама няма да ти се отвори парашута . Вече никой не вярва нито на Путин нито на Путиновица . А в България всичко за всеки се знае .
30
2
 
15
 
! Отговори
Стария туч преди 8 години
Кой ли те бръсне за слива тебе, нали интереса ти клати феса !Първанов , срам нямаш ли ?Скрий се и не дрънкай глупости - ти просто си един предател от който нищо не зависи и си обречен на забрава !Отряза си корените и премина към мутрите ...*** или както казва Краси ...пущиняк!
29
15
 
13
 
! Отговори
след Москва преди 8 години
Първанов, ВРЕДНИ са тези министри за КУРСА ТИ КЪМ МОСКВА.НО КОЙ си ти?Искате отново РУСИЯ да се вихри ТУК???Никога повече РУСКИ СОЦИАЛИЗЪМ.(да не сте получили пари , та толкова НАСТОЯВАТЕ за Русия?Волен- същият.Местан и Доган веднага ще се обявят "против капитализма".Явно имате интерес да бъдем" в съюз със СССР".Но НИЕ искаме в ЕВРОПА.ПОНЯЛ???
28
3
 
5
 
! Отговори
за да я има България преди 8 години
правилен анализ на сегашното състояние на правителството.Сега да се водим от принципа " Казал, показал и доказал"
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а не правителство в България да реди?!
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гоцето отдавна трябваше даму се земат крадените пари и да стои в кауша!
25
6
 
6
 
! Отговори
Да живее БКП преди 8 години
Да живеят всички БКП-та, по всички земни кълбета.Да живеят всички АБВ-та в съюз с всички ГЕРБ-та.Братска дружба ГЕРБ-АБВ.Братска дружба, братска дружба, братска дружба.Да живее комунизма.Бойко-Георги-Бойко-Георги..........
24
9
 
4
 
! Отговори
pet преди 8 години
Дано АЕЦа да гръмне и да ликвидира тая жалка държава с нашите политици.Само така ще се започне на ново!!!!