Приказките за оставки са "партньорския огън" на АБВ

Първанов говори предизборно, прозря Зеленогорски
6
Приказките за оставки са "партньорския огън" на АБВ
Найден Зеленогорски. Снимка: Булфото, архив

До момента не е имало критики и сериозни дебати по отношение на работата на конкретни министри в правителството и ако има какво да се каже по темата, мястото за подобен разговор е между партньорите. Това коментира пред Дарик радио съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, след като вчера лидерът на АБВ настоя, че трябва да има промени в кабинета Борисов 2.

Още по темата
Според него е с работата си не се справят Николай Ненчев, Даниел Митов, Божидар Лукарски, Теменужка Петкова и Тодор Танев.

Първанов дори нарече „вредна" работата на министрите на отбраната и на външните работи.

Зеленегорски пък не скри изненадата си от „партьорския огън" на АБВ по реформаторите, което обаче нарече политическо говорене преди местните избори.

Той допълни, че също има критики към кадровата политика на АБВ, която била „доста агресивна" по места, но ще говори за това на сбирките на мнозинството.

„За политик с опита на Първанов е странно да влиза толкова директно в такива теми, още повече че най-нормалното нещо е в рамките на нашите седмични заседания на мнозинството или в рамките на съвета за развитие, където освен лидерите на парламентарни групи на мнозинството, участват и всички министри, ако има подобни теми, да бъдат поставени там. Все пак въпрос на коалиционна култура и взаимно уважение е ако има аргументи, ако има такива теми, те да бъдат поставени там, където им е мястото", каза Зеленогорски.

Според него казаното от Първанов е „по-скоро заявка" за наближаващите избори и опит на АБВ да се позиционира по отношение на местния вот.

Зеленогорски напомни, че реформаторите оценяват участието си в изпълнителната власт положително и на този етап не виждат достатъчно аргументи и основания да коментират конкретни политики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
tsotsomanski53 преди 8 години
Ако някой има вариант за друг състав на правителство, да го предложи, за да го обсъдим.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тая чума Зеленогорски беше кмет на Плевен и за времето което управлява това е най бързо обезлюдяващия град в България останаха само чужди шивашки предприятия ,хранителни вериги и молове ,няма и следа от промишлеността 10 преиди 10 години , защо този е в парламента?
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой от АБВ ще иска да излезе от властта? Мухльовците от тази партия много добре знаят, че излязат ли от властта лапачка повече няма да има. Ето защо ще вдигат врява но ще целуват Тиквара по шлифера и ще чакат да им подхвърля по кокълче.
2
1
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
БОСТАН ще ни разиграват семейни театри до края на мандата на това антибългарско правителство. Факт !
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политици хитряги и Реформаторския блок и АБВ.