Викат министър Ненчев в прокуратурата за обяснения

Разпитват и представителя на руската компания у нас
Обновена: 28 апр 2015 18:57 | 28 апр 2015 18:49, Елка Василева
26
Викат министър Ненчев в прокуратурата за обяснения
Сотир Цацаров. Снимка: архив, Булфото

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще бъде призован в органите на Прокуратурата и ще му бъдат снети обяснения във връзка с интервю, в което той казва, че са му предлагали подкуп. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров.

 "Очаквам, че като министър при всички случаи той ще трябва да посочи факти относно твърденията за предлаган подкуп или за предлагани проценти, както самият той се изрази", заяви Цацаров.

 "Едновременно с това най-вероятно колегите ще изземат и документация, която е свързана с оферти за ремонт на изтребители от съответния представител на руската компания у нас, както и този представител следва да бъде разпитан", посочи главният прокурор.

Още по темата

"Това интервю съдържа достатъчно ясно твърдения за предложен  процент. Би следвало да бъде ясно казано от кого е предложен този процент, какъв е размерът на този процент, какъв е залогът, ако този процент се приеме, и защо не е спазено задължението по НПК за незабавно уведомяване", заяви Цацаров.

Той допълни, че предмет на проверка ще бъде и твърдението на министъра за отправени към него преки заплахи за живота му.

По отношение на различните идеи за промени в Конституцията главният прокурор заяви, че ще ги коментира, когато има официален законопроект или поне писмено намерение за такъв.

Цацаров отбеляза, че преди да изрази становище, то ще бъде обсъдено с колегите му прокурори. "Прокуратурата, освен всичко друго, е орган, чиито действия подлежат на тотален съдебен контрол въпреки спекулата, че тя е най-безотговорната и най-безнаказаната институция в тази държава", коментира Цацаров.

По думите му и сега Прокуратурата се отчита с доклад, който обаче съдържа суха статистика. "Идеята е Прокуратурата не толкова да се отчита, а да има парламентарен диалог, свързан с това - политики и действия основно за противодействие на корупция и организирана престъпност, т.е. отчетът да бъде за политики, действия, намерения, перспективи, а не толкова статистика, както е сега", обясни той.

Попитан за изтеклите в медиите записи от болницата, в която беше пребито бебе, Цацаров заяви, че те "категорично нямат за свой източник органите на досъдебното производство".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
USA darpat koncite ...
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
привиждат им се на някой Русняци . Руски ли са Марица 1 и 3 , Руски ли са ЕРП-тата, Руски ли са Софийска вода . Русняците ли ни въведоха квоти , за да си унищожаваме производството , Русняците ли ни закриха фабрики и заводи , или САЩ (МВФ) и ЕС , айде марш на недоклатените соросчета по форумите
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Ненчев , за да му запазят поста от американското посолство , са измислили поредната съзлива история . Първо дошъл при него някой непознат (в министерски кабинет ,се влиза който иска , когато си иска , и това не се регистрира ) , та този непознат , му казал , че някой му предложил , да каже на министъра , че се дават някакви пари ,за нещо си . Кой е дошъл , каква сума е предложил , кои са тези които ще платят , сигурно са извънземните , Ненчев не изглежда неподкупен , ако е имало подкуп
17
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците напират, искат да разбутат спокойствието у нас отново !
16
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак комунистически номера !Оставете човека да работи, суки вокзалние руские !
15
1
 
19
 
! Отговори
4epa преди 8 години
KGB V DEISTVIE, CACAROV KOZIRUVA-4UDI SE KAK DA KOMPESIRA RUSKATA MAFIA !!!!
14
0
 
22
 
! Отговори
коркин преди 8 години
Страшни работи стават в това министерство. Далавери и завери.
13
1
 
27
 
! Отговори
Редник Петров преди 8 години
Очакваме да каже кои са му предлагали подкуп!!!Ако лъже- незабавно оставка ! Не може нашият министър да лъже!Ама нещо почна да усуква, били му намекнали, ама по телефона-канели го на среща.Все пак не се ходи на среща с непознати, да казва бързо и тези гадове да влезнат в затвора!!!не може да корумпират министъра ни!!
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съгласен с 7 -*** постановка.
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненчев разказа, че е бил трудовак в поделение в Стара Загора. Освен това е бил войник не 2 години, както се полагаше тогава, а още 3 месеца "поради напрежението в държавата около възродителния процес"."Братът на баща му - емигрант в САЩ, служил в рота на НАТО по време на Студената война. Братовчедът на Ненчев пък е завършил "Уестпойнт" и станал кадрови офицер в американската армия.При НРБ военната служба бе въпрос на чест - дълг към Родината. Само лентяите търсеха връзки да влязат в Строителни
10
0
 
32
 
! Отговори
охххх преди 8 години
милият ми прокурор, самосезирал се, а....Давай, нека този министър бъде първия осъден за това, че е..... ОТКАЗАЛ подкуп........е как може да отказва, това не се вписва в 25 годишншя морал, срамота...
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прехвърлянето на зависимостта от изток (Русия) към запад (САЩ) не е национална политика, драги предатели. Тя е еднакво лоша и не носи никаква промяна, а просто заробването идва от другата страна на света. Едно от основните неща в съвременната политика се нарича "баланс на политики". Дори диктатора Тодор Живков го разбра в късния соц и решиха да пренасочват икономиката към западния свят, в частност Германия. Баланс, а не изпадане в крайности. Ех, мечти мечти...
8
5
 
37
 
! Отговори
123 преди 8 години
Има ли някой, който да не вярва, че всеки свързан с ГЕРБ е престъпник.
7
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цацаров ,с такъв висок рейтинг започна,а се оказа поредния измамник на бг народ. Не бих взел под внимание думите на една сороска марионетка като Ненчев, само като му видя фейса и му прочета биографията. Този човек от най-ранна възраст се е уреждал на хубави местенца за наши хора. Подготвян е да е сороски министър на нещо си. Кой нормален ще му дава подкуп да остави руските мигове, като той не решава нищо,и се кълне в евроатлантизма от сутрин до вечер?! *** постановка.
6
14
 
21
 
! Отговори
Истории от Битието.. преди 8 години
Ха, интересно всички евроатлантически ориентирани кумонисти от тоя кабинет се оказаха на заплата в Кремъл.... Хаааааа
5
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя дъртофелник *** с присадената коса, може и направо да го вкарата при Бай Ставри. Съгласието за приемане на подкуп също е престъпление. Отговорни са и двете страни.
4
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами едва ли ще е лъгал, защото за КРЕМЪЛСКИТЕ гов-a това е обичайна практика, червен *** !
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже, това грандиозно театрално представление няма ли край, че продължава вече 26-та година?!
2
6
 
39
 
! Отговори
Хайде сега преди 8 години
Хайде сега Да видим НАТОвското гов-о дали не е лъгало за подкупа.
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
napravo da izvika putin na razpit