Миков: Правата, ако не се отстояват, се губят

Днес е празник и на най-бедните работещи, които властта ощети
Обновена: 1 май 2015 14:21 | 1 май 2015 14:15,
70
Миков: Правата, ако не се отстояват, се губят
Снимка: БСП

"Първи май не е ден само на социалистите, не е ден на политиците и синдикатите. Първи май е ден на онези 272 000 души – най-бедните работещи в Европа, на които днешното правителство отне по 408 лв., по 408 хляба от семейството на тези работещи бедни”. Това заяви на днешния митинг в Борисовата градина в София, организиран от БСП по случай Деня на труда, председателят на партията Михаил Миков.

Михаил Миков заяви, че много българи са забравили кръвта, с която са написани правата им през вековете по света и тук, в България. Според него и младите също трябва да четат, да помнят, че тогава, когато не отстояваш правата си, нямаш право да искаш по-справедливо и достойно бъдеще. „Тогава, когато не заявяваш, не протестираш, ти трудно ще намериш сили да празнуваш. Искам да кажа на тези, които днес ги няма тук, на тези, които гледат на Първи май като на някакъв остатък от времената, когато най-много беше направено за правата на работниците, да им кажа, че правата, ако не се отстояват, се отнемат”, каза още Миков.

Председателят на БСП благодари на присъстващите за участието им в шествието и митинга. "Искам да благодаря и на онези работници, социалисти, синдикалисти в Бургас, в Пазарджик, във Враца, в цяла България, които днес по улиците на страната казват : "ние знаем правата си, ние имаме сили да се борим за правата си, ние искаме достоен труд, ние искаме една по-справедлива България. Ние можем да докажем, чрез нашия глас, чрез нашето присъствие, чрез нашия юмрук, че имаме силата да живеем по-достойно, ние и децата ни – за една по-справедлива България! Благодаря ви! Честит празник!”, завърши Михаил Миков.

"Нормално е да излезем солидарно смело заедно на този празник с предупреждение към управляващите, че трудът трябва да бъде ценен и справедливо заплащане”, заяви Мая Манолова.

Калоян Паргов пък определи настроението на празника като приповдигнато, но и гневно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А когато вие бяхте на власт работещите по богати ли бяхме?
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докаде я докараха комунистите за да бъдат по привлекателни ,което води до пълна тъпотия.На митинга пуснаха танцьорка,която си повдигаше единия крак към дъртите комунисти , като току що пикаеща крава,наподобяващо стриптийз.По тоя начин тъпоъгълниците са решили да привлекат млада аудитория.На девети септември да очакваме Мая Маноова да изпълни нещо по пикантно.
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
mda satova triabva v sofia da vi izbesim do krak .
41
0
 
18
 
! Отговори
на М.М. /ж.р./ преди 8 години
Една мадама ме фиксираала не може да ме гипсирашот' няма бирааа няма бира.А сърцето ми направо ... направо спира.
40
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 53За Боко-тикветои неговата БАНДА ли говориш??
39
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безсрамни, нагли, долни , червени престъпници.Оледайте се по населени места и вижте кои са феодалите с милионите.Изключително бивши червени номенклатури или техните деца.
38
1
 
17
 
! Отговори
mila преди 8 години
tvevropa/bg/news/world/view/108852
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защото са неграмотни селяни комунисти с висша партийна школа и без всякаква култура, за съжаление няма оттърване, защото са агресивни и нахални
36
4
 
22
 
! Отговори
ta0mi преди 8 години
Днес е Международен ден на труда и всеки наемен работник по света показва, че изисква защита на правото на труд,на достоен живот,на достойно заплащане,на безопасни условия на труд. Няма червени,няма зелени-въпросът е между труда и капитала. И ако всички, които коментират тук са от страната на капитала - да се замислят дали биха имали достатъчно капитал,ако го нямаше наемният работник,който продава работната си сила,уменията и знанията си,за да създава печалбата за собственика.
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днеска и тролчетата ги няма щото е празник и трябва двойна надница, а червените не обичат да плащат.Да не би да са на манифестация.?
34
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков, ти кога си работил бе, че си се изтъпанил на 1-ви май? Що не викна и шивача на съветски униформи да каже нещо?
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая *** хубаво се е подредила, ама къде е картечаря?
32
0
 
27
 
! Отговори
демос преди 8 години
Скоро заплатите няма да се повишат.Целта е обикновените трудещи се хора да са гладни и на безценица да си продадат земеделските земи и тия по морето и планинските курорти на червената банда.
31
2
 
28
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Имаше едно стихотворение "Отиде взатвора,попадна сред хора и стана човек...." Комунистите са вербували криминални престъпници в затворите,които са тероризирали народа след 1944 година.На простия и неук му дай власт и му гледай сеира.Именно тая армия от пандизчии са извършвали мръсната работа/убийствата /на неудобните от опозицията.По време на прехода филма се повтори чрез мутрите за да ограбят икономиката на България.
30
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
г-н Миков накарай червените бизнесгадове да повишат заплатите на хората които работят в техните фирми за смешни пари.Да дадат пример на останалите.Да ама не по скоро ще си отхапете езика отколкото да направите нещо цивилизовано.Всички знаят че четири пети от бизнеса е в ръцете на червените.Хайде ,намалете си печалбите.Чуждите работодатели в БГ гледат от вас и успешно ви копират.
29
1
 
20
 
! Отговори
до 35 тъпак преди 8 години
Кимон Георгиев Стоянов е български офицер и политик от Демократическия сговор, а след това от Звено и от Отечествения фронт. Той на два пъти е министър-председател на България - първият път от 19 май 1934 до 22 януари 1935, а вторият от 9 септември 1944 до 23 ноември 1946 и достига до звание генерал-полковник.Като един от водачите на Военния съюз Кимон Георгиев участва активно в организирането на Деветоюнския преврат през 1923 година, а в нощта на самия преврат е в дома на Иван Русев, заедно с министрите от новото правителство
28
0
 
19
 
! Отговори
до 35 тъпак преди 8 години
Деветоюнски преврат е държавен преврат в България, извършен през нощта на 8 срещу 9 юни 1923 г. от армейски части под ръководството на Военния съюз, с който е отстранено правителството на Българския земеделски народен съюз (БЗНС) начело с Александър Стамболийски. Ръководителите на Деветоюнския преврат в дома на Иван Русев (по-късна възстановка).От ляво надясно: Димо Казасов, Кимон Георгиев, Никола Рачев, Янаки Моллов, Иван Вълков, Александър Цанков, Христо Калфов, Иван Русев, Петър Тодоров, Цвятко Бобошевски.
27
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея ако имат малко морал ще се скрият в дън земя, само че комунист морал няма! Пак пари иска да раздава Миков, ами пич видяхме ви миналата година как за шест месеца вдигнахте държавния дълг с 10% и щяхте да сринете банковата система.И от ЕС ви спряха щото сте некадърни! На следващите избори и втори няма да сте дори...толкова отвратихте хората
26
4
 
17
 
! Отговори
егати неукия 20 преди 8 години
Грешка, не 23, а 20. Превратът през 1934 год. е военен и е по-скоро срещу корупцията и бандитизма в икономиката. Превратът през 1944 год. бе наложителен. Трябваше да изтрием по някакъв начин участието си към страната на Германия, обявявайки война на САЩ и Великобритания, а те бяха съюзници със Съветския съюз. Нещо повече, заради тази идиотщина на Богдан Филов, трябваше да участвуваме във войната на страната на СССР/САЩ и Англия, иначе ни разпачрдосваха по искане на Гърция. Сега пак ще плащаме
25
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не дава Господ, комунист, мутра или руснак да ти бранят правата