Може и 1400 лв. пенсия, но през 2029 г.

Дали ще скочат заплатите е рано да се каже
88
Може и 1400 лв. пенсия, но през 2029 г.
Снимка: Булфото, архив

"Не съм склонен да отстъпя от въвеждането на възраст за пенсиониране за полицаи и военни". Това заяви по Нова телевизия социалният министър Ивайло Калфин.

Още по темата
„Надявам се пенсионната реформа да бъде приета в този вид. Ако се променят някои нейни параметри, то това ще промени цялата система. Това, което внасяме сега, са над 20 мерки, които вървят в пакет”, подчерта той. 

Калфин увери, че е осъществим примерът, даден от него по-рано, според който 50-годишен мъж, получаващ 1300-1400 лева заплата в този момент, през 2029 година ще може да се пенсионира с пенсия от 1400 лева.
 
„Тези примери аз не съм си ги измислил. Те се основават на разчети и дългосрочни икономически прогнози, които се правят в НОИ. Ако се приеме пакетът, който съм предложил, в следващите 15 години силно ще намалее зависимостта на НОИ от бюджета", аргументира се той.
 
„НОИ е един баланс, който има приходи и разходи. Много е важно как ще се структурират приходите и какъв ще бъде достъпът до пенсиите, за да се види какви ще са разходите. В такъв случай всяка една комбинация от възможни мерки дава различен ефект. Това, което сме заложили в тази конкретна комбинация и с тези конкретни стойности, показва точно, че пенсиите могат да се увеличават", изтъкна министърът.
 
Той заяви, че е още твърде рано да се каже дали големият излишък от 1 милиард и повишаващата се събираемост на приходите ще доведат до ръст на пенсиите и на минималната заплата в скоро време.

„Резултатите са много добри. Смятам, че ако продължат така, следващата година ще имаме аргументи да говорим по този въпрос”, заяви Калфин.
 
По думите му АБВ е за прогресивното облагане на доходите.

"Това е едно от ясните ни различия с другите участници в управлението. Колегите от ГЕРБ, Реформаторския блок, а доколкото знам и от ДПС, са абсолютно против всякаква промяна в плоския данък, припомни вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
6
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
Калфин определено взе да ме дразни...и то много!
66
0
 
6
 
! Отговори
sida преди 8 години
Хахаха ама тоя като говори даже си и вярва,но забравя да отбележи ,че ГНОЙ е бездънна яма.
65
0
 
3
 
! Отговори
az преди 8 години
axaxaxaxa Sme6nik Pala4o nare4en ministur v kavi4ki
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало... Гледай как да намалим раждаемостта при онези ***, дето на по 30 вече станали баби.Това май ми прилича на геометрична прогресия.Ама на онези в парламента (мнозинството) хич не им дреме.
63
0
 
4
 
! Отговори
Дърта пенсия преди 8 години
До Стоян 58Аз съм пенсионер! Станах,макар, че това не е пенсия, а подигравка! За 50 год. трудов стаж толкова! Ще си отмъстя, като им живея по-дълго на тия! А ти няма да станеш, ще се скапеш от злоба, тъпотия и мързел!Аз, тикво зелена, имам едно чекмедже с фишове, от които се вижда, колко пари съм дал, за да мога да получвам пенсийката си!Аз вече съм ги дал, но полираното ти мозъче не може да вдене!Не завися от теб, само не ни плашете с Терминал 2!Всъщност, ти данъци плащаш ли? Аз -да!
62
0
 
4
 
! Отговори
боц преди 8 години
Вервам Ви!Може, но тогава хляба ще струва 10 лв.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
e toa tvardo nama da e ministar togava
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има пари има,ама *** се правите. За това не чакайте да има по- голяма събираемост, защото все пак трябва да предложите добър продукт
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майко мила, 1400 лева пенсия... 60% от българите със средна заплата 360 лева, а през 2029 / година 1400 лева пенсия. Политиците вече наистина се еб***ват откровенно с народа...
58
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господа министри,не ви ли омръзна да се гаврите с нас БЪЛГАРИТЕ?
57
1
 
7
 
! Отговори
до Стоян преди 8 години
И кат си внася пари по сметка и като се понатрупат паричките ти фалират банката и пак пиеш студена водица. Няма тук оправия, винаги ще намерят цаката да ти окрадат парите.
56
0
 
10
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 8 години
Те тези примери и Иван Нейков ги даваше и кво стана? Опапкаха парите е пенсиите пак смешни. Пък и въпроса не е колко ще бъде пенсията - по Виденово време петцифрени, та и шест цифрени ги докараха, а какво можеш да си купиш с една пенсия.
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако доживеем до пенсия...
54
0
 
1
 
! Отговори
week cash преди 8 години
aide, odete v mollite da si harchite segashnite lefcheta.....chi da ima 20%dds za kalfite na reformiranite hramove.harchete malko, de - voda, hliab, parking, abe harchete tva det gu imati siga 360 lefa za vas - 72 lefa za diridavata sa dvaiseth na sto dds:-) i pondelnik pak working :-)
53
2
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Пенсионната система е за премахване.Нека всеки който иска да има средства за приживяване, си внася пари по сметка която не може да тегли 35-40 години от нея и ето ти пенсия.
52
0
 
6
 
! Отговори
аз човекът преди 8 години
то и сега може ,ама само за някои,,по отбрани''
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2029...я камилата, я камиларя!
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ама някой друг път. Бедния по лесно се управлява.
49
2
 
8
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
доходите на българина трябва да са ниски защото е криза.Пенсии и заплати не трябва да мърдат но цената на тока трябва да скача,защото това са европейските изисквания.Вие какво иската минимална заплата като у фалирала Гърция ли ?
48
1
 
9
 
! Отговори
калфата преди 8 години
Решението за пенсионната система е в нейното премахване!Тя обслужва само политическата каста и чиновниците клиентелисти!Създава вторичен трудов пазар,който пречи на пазарната икономика!Единствената реформа е ликвидирането и казване на младежите сами да се грижат за бъдещето си!Колкото и да наливаш в празна каца без дъно,тя все ще е празна!Никаква солидарна система не ще да помогне,а соц,министъра да работи до 105г,и да взема 1800лв,пенсия