Повече кметове от ГЕРБ, крах за БСП, вещаят анализатори

ДПС било в изолация, АБВ пък се отрича от Георги Първанов
127
Повече кметове от ГЕРБ, крах за БСП, вещаят анализатори
Снимка: Булфото, архив

След изборите наесен ГЕРБ ще затвърди и увеличи позициите си в местната власт, а БСП ще загуби традиционни позиции. Това се посочва в анализ на Института за дясна политика /ИДП/.

Според анализа ГЕРБ е относително стабилна, както и парламентарното мнозинство също. Основният фактор за тази стабилност е липсата на реална управленска алтернатива и тежко фрагментиране на опозицията. Гаранция за стабилността на правителството са добрите отношения между Реформаторския блок и ГЕРБ, твърди председателят на института Нено Димов, цитиран от БТА.

Въпреки че беше депутат от ДСБ в предишен парламент, той призна, че има забавяне на реформите в здравеопазването и пенсионното осигуряване.

Според института - БСП след конгреса си през април остава същата и по всяка вероятност демонстрацията на спокойствие по върховете ще продължи до местните избори.

При провал и на този вот обаче е много възможно да се стигне до смяна на председателя Михаил Миков.

Въпреки частичния успех на изборите в Сърница, ДПС продължава да се намира в криза, смятат от ИДП.

Председателят на двжението Лютви Местан все още не успява да бъде лидер, а имитира лидерство, смята Димов.

От института прогнозират, че след местния вот Реформаторският блок ще се рестартира, коалиционният формат няма да издържи и ще трябва да направи избор между сливане и разпад.

Според анализа Патриотичният фронт е иззел националистическата ниша и се е стабилизирал, а "Атака" продължава устойчиво да се развива като партия на руския интерес в България.

По отношение на АБВ от института смятат, че въпреки преизбирането на Георги Първанов за председател, след местните избори напрежението в партията ще се засили до степен да се отрече от своя лидер.

Парламентарната група и лидерът на АБВ сякаш живеят паралелни политически животи, сочи анализът.

Според ИДП най-значимият процес в българската политическа система е оформянето на либерално-консервативен разлом, който все повече измества противопоставянето по оста комунизъм-антикомунизъм. Според анализа в ход е процес на формиране на нова левица и нова десница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
1
 
! Отговори
Цецо с 6-те преди 8 години
АТАКА е партията...Волен е човекът...По-добре ли живеете,БЪЛГАРИ!!!Оцелявате,нали...Нямате тъщи като Цветанов!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
60
0
 
4
 
! Отговори
Kolqak преди 8 години
Тази година ще гласувам с невалидна бюлетина и съветвам интелигентните хора да направят същото, макар, че като гледах вчера часът на Милен Цветков и как реагираха на Хомо Сапиенс се съмнявам да са останали много интелигентни хора в България. ГЕРБ-БСП-ДПС-една майка ги е родила и откърмила-БКП. А който не разбира това е пълен ***! Това че Раданчо и шайката му подкрепят една комунистическа партия само може да ви насочи към това колко принципни са те!
59
4
 
1
 
! Отговори
българин преди 8 години
След като Станишев разцелува Местан на площада БСП много бързо тръгна надолу.А след като на първи май Никола Белишки произнесе речта си в Панагюрище ГЕРБ направо дръпнаха 3 пъти по бързо нагоре.Цензорите в БГ нямаше как да затворят YOUTUBE и всички грамотни хора гледаха клипа с речта на Белишки.Ако издигнат Белишки за президент аз гласувам за него.
58
0
 
5
 
! Отговори
И пак и пак и пак... преди 8 години
Да живее комунизма:1. Бойчо - камунист2. Президентчиту - камунист3.Цеци - камунист4. Цачева- камунист5. Миков-камунист6. Първанов-камунист7.8.Да живее камунизма.
57
0
 
6
 
! Отговори
Ти си само Е ГЕ НЕЕЕ преди 8 години
И каква е разликата между 2-те партии ? И едните крадат и другите. И едните продават родината ни и другите . Няма никакво значение за коя политическа сила се гласува , като едни и същи хора се назначават , за да крадат . При нас си е еднопартийна политическа система е едни и същи бандити , взели властта реди около 70 години с насилие и како се вижда без насилие няма да я дадат. Пример Pумъния , 89 си решиха проблема и сега са в пъти по-добре от нас , а ние мирен преход...ето резултата......
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алъш-вериш да става ! че то когато дойдат *** с големите сопи...кой ще обяснява тези са отк ГЕРП, онези от БСП и пр. Белене и прасенцата ще направят разликата...
55
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
който и да стане кмет на дадено населено място ще използва властта си за себе сии за приятелския кръг за мен няма значение от коя партия е кметът всеки ден ставамезрители на журналистически разследвания на българинаму е заложено генетичнода краде видяхте циментираните дървета по тротоарите във видин и стълба на чез посредата на пътя
54
0
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ СА ПРЕСТЪНИЦИ преди 8 години
ВЕЩИЦИТЕ ВЕЩАЯТ. ТО АСЛЪ СЕ ПРЕВЪРНАХМЕ В ДЪРЖАВА, КОЯТО СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ВЕЩЕРИ И ВЕЩИЦИ. ГЛАВНИЯ ВЕЩЕР ПОРЪЧВА И УСЛУЖЛИВИТЕ ВЕЩИЦИ ЩЕ СЕ ИЗТРЕПЯТ ЗА ВЕЩАЯТ. А НАРОДА ГЛАСУВА КАТО ОМАГЬОСАН ЗА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ. И ДОКАТО НЕ СИ СЪБЕРЕ АКЪЛА ЩЕ МУ ВЕЩАЯТ И ЩЕ СЕ СБЪДВА.НАРОДЪТ Е ТОЛКОВА ОПРОСТЯЛ, СЛЕД КАТО ОТНОВО ЩЕ ГЛАСУВА ЗА МУТРИТЕ НА ГЕРБ.
53
2
 
2
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 8 години
Каквото и да си говорим ибрика Станишев доведе БСП в нокаут.Изчеса се в Брюсел и ни лук ял, ни лук мирисал.Проклел съм го до 9-то коляно.
52
8
 
5
 
! Отговори
петър преди 8 години
Аз живея в Пловдив и съм на 50 г.Спомням си социализмаи управлението на живков, прекрасно помня и дългите години управление на СДС.Пълно разочарование.Едва при управлението на ГЕРБ града рязко тръгна напред.Един след друг ремонтираха основно булевардите,сега почват по-малките улици,строят се усилено над 200 км. велоалеи,оправи се централната градина и пеещите фонтани,до 1-2 години центъра ще бъде изцяло обновен.И най-важното-в града и региона се строят заводи с 10 хиляди нови работни места.
51
7
 
0
 
! Отговори
tsotsomanski53 преди 8 години
До Спеца 83Светиш в отровно червено! Толкова те боли, че не можеш да си кажеш болката!Признай си, може да ти олекне... Иначе рискуваш да да се пръснеш! :D
50
1
 
10
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Проблема не е коя партия щяла да се провали , дали БСП , дали ГЕРБ или ДПС , проблема е че тия нехранимайковци , които са на власт провалиха България !Вече 25 години демокрация и освен успеха на тройната коалиция с присъединяването ни към ЕС , друго няма : мутри на власт , безработица , провалени важни енергийни проекти , ежедневни тъпотии във всички сектори , Шанген изглежда като мираж ........и после защо българите били най-нещастни !
49
0
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Институтът за дясна политика е задължен да има такова мнение. Затова му се плаща.
48
0
 
11
 
! Отговори
аС преди 8 години
... и нийде взорът, надежда не вижда...
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Първанов не му върви с братята евреи. Станишев му задигна столетницата, а Калфин пък АБВ- то. Дано за следващият път да си научи урока.Четох, че Кунева натиска с гърди да стане и военен министър. Боко, учи се от грешките на Първанов, за да не станат твой, защото постоянно се опитваш да го имитираш.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A ne e li po dobre da izritame vsichki..BB stoeche zad protesna mrega koato svali Orecharski...BB veche ima dostatachno kinti da placha za da si kupuva izbori...sega che si pravat PR i toi kakto vinagi che se vgivava v rolata na spasitela na Balgaria ama naroda tochno pri nego givee oche po bedno..i tezi stakmistiki da ne ni gi probutvat..oche ot sega obrabotvat obchestvoto ..az pak se mola na Bog da ni otarve ot vsichkite
45
3
 
9
 
! Отговори
123 преди 8 години
Емигрирайте.
44
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре е да са ГЕРБ, все правят нещо за народа.Комуниста само краде, а депесара лъже и краде двойно!Волен се крие под масата...
43
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ строят, а не крадат като бсп и дпс, защото имат началник - Бойко!Изчезвате, троловеееее ;)
42
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, кои бяха тея БСП? Бесни, страшни пенсии?