Борисов от Рига: Трябва засилване на европейската сигурност

Обществата от Източното партньорство се нуждаят от силна и незабавна подкрепа от ЕС
21 май 2015 20:50, Красимир Ангелов
15
Борисов от Рига: Трябва засилване на европейската сигурност
Снимка: Facebook

По време на срещата на ЕНП на лидерите от страните от Източното партньорство обсъдихме скорошните събития в Източна Европа, които поставиха сериозни предизвикателства пред самата концепция за Източното партньорство и по-специално пред фундаменталните ценности и принципи, на които се основава ЕС - мир, приятелство, солидарност и просперитет, написа в своя профил в социалната мрежа Facebook премиерът Бойко Борисов, който в момента е в Рига.

По думите му новите развития в страните от тoзи регион доведоха до спешната необходимост да се засили политиката на Източното партньорство.

"С останалите лидери от ЕНП се съгласихме, че трябва да се търси засилване на европейската сигурност, стабилност и просперитет, както и укрепването на европейските ценности и принципи в региона. Сега повече от всякога обществата от Източното партньорство, които са в подкрепа на интеграцията с Европейския съюз, се нуждаят от силна, активна и незабавна подкрепа от страна на ЕС.

Нашите позиции ще бъдат ясно заявени и защитавани по време на Срещата на върха на Източното партньорство тази вечер в Рига, Латвия”, се чете в посланието на премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Бойко БорисовРига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Тери преди 8 години
Видях за какво става въпрос, в чужди медии разбира се. Бг медиите отразяват световните новини инфантилно, елементарно, без анализ и без да отразяват същината и целта. Действат по скоро дезинформативно отколкото информативно. Анализа е следния - ЕС се стреми да привлече страните около Русия в орбитата си без да им обещава нищо, включително членство в ЕС. Доналт Туск кори Русия че действа мъжки и решително а не изнежено и хомо както в ЕС са свикнали защото това обърква плановете на ЕС.
7
4
 
4
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Така е Буда. Трябва по- голяма сигурност. Трябва бившите мутри занимаващи се с рекет, пране на пари, изнудване и всички дейности описани в НК да си получат заслуженото... И най- важното- ти също си от тях МУТРАФОН ТИКВОН КОМПИРОН БОРИСОВ
6
3
 
4
 
! Отговори
Kolqak преди 8 години
Ъ? Той разбрал ли е какво е написал? "концепция за Източното партньорство", "фундаменталните ценности и принципи, на които се основава ЕС - мир, приятелство, солидарност и просперитет", "трябва да се търси засилване на европейската сигурност, стабилност и просперитет, както и укрепването на европейските ценности и принципи в региона" Все едно гледам статия на "Отечествен фронт", или "Работническо дело" след конференция на държавите от СИВ. Баце смех, голем смех и излагация.
5
4
 
2
 
! Отговори
Светла преди 8 години
Страх ви е да не се събудят спящите граждани и да ви поискат сметка за гаврата, която правите ежедневно с бедните и тработническата класа. Страх ви е, че ако се събудят всички няма как да ги наречете "ТЕрористи".... Ще дойде деня на възмездието и тогава...(за повече инфо прочетете Тютюн)
4
4
 
11
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Може и на Кончита да се обадите да ви помогне в засилването на сигурността :-D
3
4
 
20
 
! Отговори
boc преди 8 години
Абе продажник на САЩ, като трябва засилване на Европейската сигурност, Ти Царю Проклети, защо слугуваш на тези, които искат да унищожат Европа???!!!Защо подг**уваш на американците???!!!
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Che toi razbira li ot necho vaobche..ili samo si razhogda egoto si..i da ni izlaga
1
4
 
32
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Украйна си остава с визи и мечти за ЕС. Илхам Алиев не е дошъл. Арменеца и беларуса не са подписали... По-добре вижте за кво става въпрос в чуждите медий. Бойко даже не е разбрал за какво са говорили...