Бъчварова писа 2.56 на бившия шеф на МВР във Варна

Дирекцията била на последно място по резултати в страната
Обновена: 22 май 2015 13:36 | 22 май 2015 13:30, Камелия Цветанова
29
Бъчварова писа 2.56 на бившия шеф на МВР във Варна
Румяна Бъчварова. Снимка: архив, БТА

Оценка 2,56 по шестобалната система постави вътрешният министър Румяна Бъчварова на бившия началник на областната дирекция на МВР във Варна Николай Калчев, който заедно със заместника си и шефа на "Охранителна полиция" подаде рапорт за напускане и пенсиониране през април.

Местата им бяха заети от екип от СДВР, заради което депутатът от БСП Красимир Янков предупреди, че има известни рискове, което не е добре предвид на предстоящия активен летен сезон.

Според Бъчварова обаче те работят във Варна вече месец, така че едва ли ще има проблеми с овладяването на престъпността през туристическия сезон.

Резултатите на областната дирекция, в периода, в който е ръководена от Калчев, са я нареждали на последното място от общо 28 дирекции в страната.

По всички линии има най-лошите оценки, обясни вътрешният министър.

Тя добави, че задачите пред новото ръководство в краткосрочен план са обезпечаване на предстоящия сезон, а в по дългосрочен -  справяне с криминалната обстановка там.

„Явно е, че са закъснели тези смени, след като в МВР е имало информация за оценка на досегашното ръководство, защото предстои активен сезон и концентрация на криминогенни фактори, които се дислоцират и от вътрешността на страната“, коментира Янков.

Въпреки това той смята, че може би е по-редно новият екип да заработи след края на сезона, защото сега има риск дали ще се справи заради непознаването на региона и криминалния контингент.

Има опасност да не се сработи с екипа в дирекцията, смята Янков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: МВРРумяна Бъчварова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A ekipa ot SDVR da ne e ot onezi koito nakazaha za ***..i zacho gi smenat predi sezona.. da nama koi da im prechi na dalaverkite....slogila ocenka...che ta kakvo razbura ot rabota v MVR..nicho ne kaza za zaginalite granichari...nicho ne kazva zacho MVR se razsipva i ne raboti....hvarla samo prah v ochite...pravi kakvoto kage BB a toi ne obicha MBR
15
7
 
5
 
! Отговори
психолог от МВР преди 8 години
Големите професионалисти бяха . Мислеха само за рушвети и далавери , защото т.н. министър Йовчев беше като тях . Затова и народа ги изгони с камъни . Сега шефовете в МВР са в пъти по добри от предишните .
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчварова е най-слабия министър на вътрешните работи в целия преход. Първо, че грам не разбира от тази работа и второ, когато например стана проблема в българите в Унгария с автобуса, тя си препичаше кълките в Катар. Дори не направи опит да се върне навреме и да се занимае със случая. Изобщо без коментар.
13
3
 
10
 
! Отговори
ченге от миналото преди 8 години
Госпожо Министър,когато разкриеш толкова грабежа и убийства и когато отвържеш толкова обесени, колкото Ники Калчев, тогава му поставяй оценка. Не може един парашутист в МВР да се подиграва с труда на криминалиста. Това един професионалист от кариерата няма да си го позволи никога.
12
6
 
1
 
! Отговори
edin преди 8 години
А 20-те заплати що не му ги резнеш,тогава!Или на кадьрни и некадьрни по равно!Те това не го разбирам!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ного грозна ве !
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господи.Тази социоложка,ще оценява хора с по 20 и кусур години стаж в мвр.Тази дето не знае къде се намира.Чудя им се на полицаите,не се ли чувстват унизени с това недоразумение на мвр.
9
0
 
17
 
! Отговори
Пантарей преди 8 години
Щом социолог започна да оценява полицай, тогава каруцарят да оценява - лекаря, а гробарят да оценява - пъдаря, неграмотният да оценява - учителя, летецът да оценява - хлебаря, месарят да го оценява - журналиста, художникът да го оценява бъчваря, музикантът да оценява - машиниста и т.н.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имах готин преподавател който казваше 2 не се пише току така, трябва да се заслужи. На тези и толкова им е много.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поредната, вероятно политически мотивирана смяна на началник. Сигурно новият шеф по-активно е викал миналата година по митингите срещу Орешарски
6
0
 
14
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Те това е добро боравене с цифрите, оценка 2.56 може да даде само един социолог и най вероятно изчислението е направено след допитване до редовите полицаи във Варна по шестобалната скала! Колко е хубаво морето бе!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руме, откъде взе стотните и те ще му помогнат ли да премине по-нагоре?
4
3
 
19
 
! Отговори
2.56 преди 8 години
И аз пиша на ГЕРБ толкова ! И трябва да кажа, че 56 стотни им давам от мен, защото съм готин пич !
3
0
 
10
 
! Отговори
Kurchoo преди 8 години
Смяна на началника на 2 РПУ - БарбИ!!!
2
4
 
17
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Аз пиша на герберугите пълно 2 :)
1
4
 
8
 
! Отговори
www преди 8 години
Аз на малко милиционери мога да им дам оценки над три, така е било и в училищата, които са завършили. Но това е положението, това е качеството на мат'ряла...