Борисов на гроба на Свети Кирил в Рим

Поднесох венец, похвали се премиерът ни във Facebook
24 май 2015 18:47,
64
Борисов на гроба на Свети Кирил в Рим
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов се похвали, че днес в базиликата "Сан Клементе" в Рим е обслужен молебен в памет на Свети Кирил.

"Поднесох венец на гроба на светеца", написа той във Facebook.

Още по темата

"При пристигането на българската делегация бяхме посрещнати от множество българи с песента „Върви народе възродени”. Срещнах се с учениците от български училища от цяла Европа и представители на българската общност, дошли за традиционното поклонение", написа премиерът.

"След смъртта на Св. Кирил Философ във Вечния град на 14-и февруари 869 г. останките му са положени в мраморен саркофаг – отдясно на олтара, в базиликата "Сан Клементе". Мястото не е случайно - именно Светите братя Кирил и Методий на една от своите мисии успяват да открият и да върнат в Рим мощите на Св. Климент – четвъртият подред предстоятел на римската християнска общност, ръкоположен от самия Свети Петър", допълва Борисов.

В зяключение министър-председателят за пореден път обяви, че ще подкрепи подкрепи идеята на Светия Синод - частица от мощите на Свети Кирил да бъдат върнати в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
an.elica преди 8 години
Осмислянето на човешкия живот-различен от животинския и всякакъв друг разплодителен-писмената и говорна култура , е свидетелство за нивото ни на умствена култура и цивилизовано европейско виждане за идентична същност.Начина да изразиш себе си по време на дискусия и да споделиш личните си възгледи за темата на коментар е правото на всеки гражданин и труженик за нормален житейски стандарт.
43
0
 
1
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Борисов, тренираш ли за Йоца Амстердама?
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали Кирил беше българин а погребан в Рим , нещо тука не пасва
41
1
 
3
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
На гроба на Св. Кирил....човека, който назначи Прецедент, незачитащ българските празници и традиции на гроба на български светия... Боже опази. То за това сигурно цяла седмица потопи ще има
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румънката хубаво го казваРабота срещу корупцията е важнотоДругото е вятър и прах в очите на хората
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
toya nashiya e neshtasnik ot vsyakade az ne namiram dumi kak da opisha edin *** koyto se otdal na amerikanskata kauza ako ne si posl,ushen shte te naplayskam
38
2
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
надявам се Слави да го отбележи това присъствие във своето предаване.харесвам Краси как го до надгражда. :)
37
2
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
още един оскверни гроба на тоя Човек Константин Кирил философ.Боже Господи.
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
позьор. въртял бухалката, крал като за световно, но бил праведен християнин
35
2
 
13
 
! Отговори
Винету преди 8 години
На това тъпо американско *** и кукла на конци,кой му плаща разходките? С какво право този некадърник се разпорежда с данъците,които ние плащаме и подарява пари на частни проекти и в същото време некадърния *** не слиза от самолети и хеликоптери пак за наша сметка?Има ли друга държава ж света,която си е предостажила територията за чужди бази без да взима наем за това-няма?Тези узурпатори си карат даже вода от Латвия и в същото време некадърника говори как нямало пари!А плосък данък докога?
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще се вземем в ръце, ще прогледнем и ще се отървем от това назначено ни ***?
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ama toi ne se intereshva ot naroda ami izpalnava porachkata na amerikancite na koito im trabva teritoriata ni
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, не вижда ли че народа му е останал една шепа а е трьгнал да оправя европа и света?
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toi BB v posledno vreme stana mnogo varvach..avno usecha narodnata lubov..ama pisechrniata na takiva mesta ne se ravnavat na indulgencia..avno znae grehovete si..
30
2
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
А как звучи само " Папата на гроба на Борисов " ...............................................
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не мисля че част от мощите трябва да са в БГ !Защото не е редно според църковните норми да има два гроба с по 5 кокала !Или 10 с по 1кокал !-МОщи !Така че оставете си ги там защото тука държавата не може да се грижи за живите !!!А кво да говоря за паметници,гробове,могили и тн.Тука живеят ВАРВАРИ по тези земи ОТКРАЙ ВРЕМЕ още от РИЦАРСКИТЕ ВРЕМЕНА !!!Генетично ви е заложено да се гаврите с тлените останки на свети КИРИЛ .
28
2
 
7
 
! Отговори
МИЛЧО преди 8 години
КВО ПРАВИШ ТАМ БЕ ,БЕЗХАБЕРНИК ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ -ЯВНО ИЗПЪЛНЯВАШ ЗАПОВЕДИ НА ДС ИЛИ КГБ ! АКО Е ТАКА ,ДОБРЕ ,НО АКО Е НЕЩО АМЕРИКАНСКО ,НЕ Е ДОБРЕ-ЗНАЕШ ГО МНОГО ДОБРЕ !
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес бегето, хората се "хвалят" само с лични постижения, можете ли да ми обясните кое от изброеното е негово постижение, с което да се хвали- построяването на базиликата ли, делото на Св.Кирил ли, молебенът в негова памет или може би създаването на кирилицата?
26
1
 
9
 
! Отговори
СССССССССС преди 8 години
До АнонименДо 27 *** ЛИ СИ Или просто бачкаш в МВнР и се натискаш за служба Бойко заедно с посланика щяха да направят нахй добре да се хвърлят в рекичката която тече под църквата и да се оставяят да ги отнесе на майната си И двамата не става за нищоНА ОДИСЕЙ БАБА МУ
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е,и ?!?