Случаят "Гърмен" наля масло в патриотичното колело

Валери Симеонов с условия, за да не развали управляващата коалиция
24 май 2015 20:22,
181
 Случаят "Гърмен" наля масло в патриотичното колело
Снимка: архив, Булфото

Абсолютно нищо не предприемат управляващите през тези седем месеца за ограничаване на битовата престъпност. Това ще бъде една много сериозна причина да преразгледаме отношението си към управляващата коалиция в най-скоро време, това ви го гарантирам.

Това казва в интервю за Агенция "Фокус" съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов във връзка с напрежението в гърменското село Марчево след възникналия снощи побой между българи и роми и предприетите блокади на населението от Гърмен с искането за изселване на незаконно живеещите роми.

Още по темата

"Мерките трябва да бъдат такива, каквито успяхме да наложим в Програмата за стабилно управление, под която сме се подписали. Програмата, която трябваше да изпълнява правителството и която седем месеца правителството не изпълнява.

На първо място това е увеличаване на полицейското присъствие в такива критични райони – този на Гърмен със съответните цигански гета също е в групата на критични райони. Там трябва да има полицейско присъствие. На основните възлови пътно-транспортни връзки трябва да има видеонаблюдени", заяви Симеонов.

Той уточни, че това е записано в програмата на правителството и никъде не е направено.

"Трябва да има възможности за активиране на доброволните отряди в съответните форми на самозащита на населението. В нашата програма сме поставили увеличаването на правото за самоотбрана. Сами знаете, че има немалко оръжия, които са законно притежавани от българските граждани, с които те могат много бързо да сложат на мястото им наглите престъпници", допълни Симеонов.

По думите му хората имат пълното основание да искат изселването на незаконно живеещите роми.

"В този случай обаче трябва да се приложи разум и да не бъде масово, защото между циганите има и немалко такива, които признават законите, работят, отглеждат си децата, образоват ги, обличат ги. Самите те са съвестни граждани и плащат данъци. Те трябва да бъдат отделени от тези, които развращават и покваряват тяхното поколение. Говоря за една група цигани, на които държавата трябва да подаде ръка и общините също", обясни Симеонов.

"Към другата група цигани законът трябва да бъде приложен с цялата му желязна сила. Законът трябва да бъде приложен с цялата си жестокост и безкомпромисност. Към тип изроди трябва да се постъпва жестоко, те трябва да бъдат задържани, осъждани по бързата процедура и да бъдат вкарвани в трудови лагери, за да се научат, че това общество не им е длъжно, а те са му длъжни", подчерта патриотът.

Валери Симеонов уточни, че това се отнася не само за ромите, но и за всички, които нарушават закона и ползват привилегии в резултат на своя етнос и различие от масата на българския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До SCHWARZ FREIHERRИменно. Обикновено, в нормалните страни, политиците работят ЗАЕДНО за развитието на страната, а не се сочат с пръст и обвинения, докато проблемите се натрупват и остават нерешени. Със заплахи от рода на "Направете това и това, иначе сме аут" нищо не се постига. Инфантилно е.
59
1
 
3
 
! Отговори
chakai malko преди 8 години
v bg vseko chudo za tri dena - kat iztrezneiat bulgarite i im minava....smelostta
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз живея в такова село и проблема с престъпността ми е ясен повече от тези които живеят по градовете.Първо да кажа на момчетата от Гърмен, които се заканват, че видите ли до една седмица какво ще стане? Нищо няма да стане, този който ще върши някаква работа не го заявява публично. На този блъф са се наслушали, затова по малко приказки повече" работа ". Колкото до закон за носене на оръжие, по селата няма да има ефект. Причини, едва ли хора на преклонна възраст ще могат да си служат.
57
1
 
6
 
! Отговори
SCHWARZ FREIHERR преди 8 години
Уж са в управлението, пък шантажират правителството. Че и вие сте в кюпа г-да патриоти, провалът на правителството не е ли и ваш провал драги?!
56
0
 
12
 
! Отговори
Случаен преди 8 години
Някъде чух, че искат да се приеме закон за гласуване от 16 -годишни. Представете си какво ще стане тогава. Кои са преобладаващите и раждащите, имащи право да гласуват. Те се развъждат като марокански скакалци. Тежко й горко на България. Е, тогава съвсем ще остане без българи. Време е за закон. Защо в Китай можеше да се регулира раждането , а в БГ неможе. Време е управляващите да започнат да мислят, Защото и слепия вижда, че БГ загива.
55
0
 
3
 
! Отговори
L. преди 8 години
Наливам масло в огъня,вода във воденицата,а в колелото се слага прът и означава точно обратното. Аман от неграмотни!
54
8
 
5
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Валери Симеонов на новия Сидеров ли се прави ? Това момче никога не е в управлението, за нищо не носи отговорност, само пръстчета размахва. Много лесно така - папаш заплатката и си все невинен и не отговаряш за нищо. А да се спре малко с поученията, защото на следващите избори ще остане извън борда, хората не са толкова прости, колкото си мисли.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целува *** в Брюксел !!
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е Боко Тиквата да оправи работата ??
51
0
 
15
 
! Отговори
Марин преди 8 години
Арабите и *** поне са работливи и плащат данъци. Както казва Симеонов, не говорим за тези, които работят и спазват законите.
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За наглостта не са виновни ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ,дошли на власт след 1989 година!Научиха ги,че може да не работят,да не плащат данъци, да грабят ,да поличават помощи,да се само настаняват и какво ли още не ,ако ... гласуват за тях! Това е язвятя на България!
49
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тези закони, да не можеш да изгониш самонастанил се или заграбил чужд имот,независимо дали е или българин! Или това важи само за , които са привилегировани и "елита" на България?
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То с пушкала кое се е оправило че и с танкове че той *** кат го изтървеш както му е крив света няма да подбира ваши и наши ще подкара на ред как иван ще има убава жена прилична кола а той нема нищо какво ще загуби гамена
47
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
до кога ше се вкарват хора в затвора наранили или убили крадец в имота ситова е безумие в бълг правосъдие при тази ширеща се престъпност от законите трябва да се почне и то бързо
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук един се гаври със всичко най-брутално.
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Бойко децата ти ако са гладни голи и боси ти ремонт на къщата ли ще си правиш
44
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Думи, думи и утре ще си е същото.
43
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е оня *** Ахмет Башев ?
42
0
 
5
 
! Отговори
до Sasho преди 8 години
-Прав си, думите са на А.Ляпчев.
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли потомци на Апостол Петков,Христо Чернопеев,Гоце Делчев -защитниците на българитев Пирин.