Недобрата свързаност в Югоизточна Европа пречи на развитието й

Плевнелиев и Пусич искат запазване на целостта на Македония
Обновена: 25 май 2015 20:03 | 25 май 2015 20:03, Камелия Цветанова
8
Недобрата свързаност в Югоизточна Европа пречи на развитието й
Снимка: Булфото, архив

Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в различни сфери от взаимен интерес в двустранен план и в рамките на Европейския съюз обсъдиха на „Дондуков“ 2 президентът Росен Плевнелиев и вицепремиерът и министър на външните работи и европейските въпроси на Хърватия Весна Пусич.  Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На срещата държавният глава и хърватският вицепремиер подчертаха необходимостта от категорична и видима ангажираност на ЕС за гарантиране на запазването на териториалната цялост на Македония, както и на гражданския и междуетническия мир.

Росен Плевнелиев и Весна Пусич споделиха мнението, че недобрата транспортна и енергийна свързаност в региона на Югоизточна Европа препятстват неговото икономическо развитие.

Плевнелиев и Пусич откроиха като предизвикателство пред двете страни сътрудничеството в областта на енергетиката с цел подобряване на регионалната енергийна сигурност.

Росен Плевнелиев отбеляза, че свързването на енергийните и газопреносните мрежи на страните от региона и изграждането на регионална енергийна борса са предпоставки за изграждането на регионален енергиен пазар, който ще осигури достъп до енергийни ресурси на конкурентни цени.

„Изграждането на междусистемните газови връзки със съседните страни е приоритет за българската държава“, подчерта още държавният глава.

Плевнелиев изрази също така удовлетворение от конструктивните разговори и приятелската атмосфера по време на посещението си в Хърватия по-рано тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Весна Пусич да не е някаква далечна роднина на Владимир Путин?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Osven che e sram e i smechen..
6
0
 
3
 
! Отговори
Ali Kemal преди 8 години
Prezidenta nie kat edin goliam maitap... Triabvani prezident kato Erdogan tvart i sorov koito ne cepi basmaaa na nikoi
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЦеновПроследи му биографията на него и на жена му и ще спреш да се чудиш. Хората при които са работили и с които са били свързани. И най големия мухлю ще се превърне в успял мъж, ако зад него стои една хитра и още по успяла жена
4
0
 
5
 
! Отговори
Ценов преди 8 години
Чудя се , как този човек е забогатял? Ние ли сме толкова прости, че сме го избрали.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев, свикай КСНС по въпроса за демографската катастрофа, мишко умряла, направи нещо най-накрая смислено за държавата!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този президент не се ли срамува когато си взема заплатата ? Не си ли задава въпроса- С какво съм заслужил тези чужди пари откъснати от залъка на българския данакоплатец ?В кой свят живее този
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази президент е срам