Ромските гета се закрилят политически, рече Кънев

"Прокуратурата да преследва беззаконието като последна тояга"
73
Ромските гета се закрилят политически, рече Кънев
Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

Гетата в България, този начин на живот на една част от ромските общности, се закриля политически, коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев ситуацията в Гърмен.

По думите му това се вижда много ясно по време на избори, когато тези гета се превръщат в „основен резервоар“ и решават изхода на вота.

Още по темата

Кънев заяви, че законът се отдръпва, престава да се прилага и едни междуобщностни проблеми започват рязко да придобиват характеристика на заплаха за сигурността на държавата. Според него решението на проблема е именно в налагане на закона.

Ако в България законността не се наложи еднакво за всички, което означава вдигане на политическите протекции на всички видове престъпност, и общностите да бъдат приобщавани и помирявани, това ще се превърне в заплаха за националната сигурност, коментира той.

Според Кънев престъпното бездействие на някои органи и като цяло беззаконието в нашата държава трябва да бъдат преследвани от една последна тояга  – прокуратурата. Той обаче смята, че у нас тя работи избирателно.

От ДСБ смятат, че е нужна спешна и сериозна реформа на държавното управление.

„На фона на една прогнила от корупция държава, главният прокурор е напълно безконтролен”, коментира още Кънев.

Той подчерта, че не е достатъчно да има само „щракане на белезници пред камерите”.

Преди да се реформира държавното обвинение обаче трябва да се промени работата на Висшия съдебен съвет, защото иначе "пак ще оправяме покрива на къща без основи”. От ДСБ вече били изготвили законопроект за реформа във ВСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
7
 
! Отговори
www преди 8 години
Абсолютно съгласен съм с господина Кънев по тезата, че ромските гета се протектират политически. Но той съгласен ли е с мен, че ако в Гърмен е имало 139 незаконни ромски къщи и в тях поне по един човек е упражнил правото си на глас, то гарантирано трябва да е гласувал или за РБ, или за някой от коалиционните му партньори.За интелигентните хора е ясно за кой точно от коалиционните му партньори са гласували ромите в Гърмен на последните избори. И това им дава смелост днес. И аз ги разбирам!!!
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 47не трият навсякъде- 24 часа си ги наричат *итам е и това изказване на бащата на убитата Вероника,където тук изтрихаЖестокото убийство на Вероника трябва да се помни, такова нещо може да сполети всяко семейство. *е , която прави само деца. България такива хора като тях ли да гледа или като моята дъщеря, която беше бакалавър, учеше магистратура и работеше, казва бащата.
39
8
 
6
 
! Отговори
кирето преди 8 години
Кънев винаги е бил слаб политик, още от времето на Костов реформираше като замаян със СДС-то ха ха ха помня му напъните и ме напира на смях
38
3
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До 36 Даниел: Отворко, да ти е ясно кой лови престъпниците и кой сезира прокуратурата? Тоя тарикатлък, да прехвърлим проблема от болната глава на здравата е изпитан похват на пишман реформаторите като теб. Ако някой иска да се убеди къде е проблема, достатъчно е да отиде в кое да е село с ромска махала в него, да пита колко кражби и колко други битови престъпления е имало, и след това да провери колко от тях са регистрирани в кметството и в МВР. Я се регистрират 10%, я не. Кой е виновен за това?
37
5
 
11
 
! Отговори
морски преди 8 години
Народа е приспан и ГЕРБ и реформатори крадат като за последно.За тоя на снимката нямам думи.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросът е не от кого се закриЛят, а как да се закрият.
35
5
 
11
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Този е: и безхаберник, и популист ! Обвинява някой си, дай кажи, подай сигнал, разкрии схемите.
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РАДАН КОРДОВА, ЩО СЕ ПРАВИШ НА ОЩИПАНА БУЛКА БЕ ! ТИ СЕГА ЛИ ОТКРИ , ЧЕ ТОПЛАТА ВОДА Е ГОРЕЩА ?!
33
1
 
22
 
! Отговори
Ром е питие преди 8 години
Защо, когато ром се напише с истинското му име се трие коментара? Този, който трие да не се обижда нещо? Стига с тази толеранстия и престанете да наричате нещата с фалшиви и спуснати отгоре имена. В цял свят ром. се нарича по еди и същи начин и то не ром, а вие знаете как. И то не е обидно, а си е така. Все едно да се обиждам, ако ми казват българин. Същото е. От медиите започват нещата и с политиците завършват.
32
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонимен ГЕРБ--РАВНО НА ДПС РАВНО НА РБ---ДПС--2
31
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радан да обясни кой закриля Митничарско село, кой закриля Бисеровци, кой закриля КТБ пирамидата,....!
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоа Кънев като излезе така да говори, все едно не е в Парламента, ами е в Пирогов - ни лук ял, ни лук мирисал - ами нали и ти си част от политиката бе, умнико, нали и ти си вътре - стига сте се плюнчили по телевизиите, направете нещо, дайте списък с тези, дето ги закрилят. Големите оратори, за това ли са избрани там, да лаладжуват само?
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гласовете на ромите отиват в бсп и дпс. Нали има официални статистики? Да давам ли линкове към ЦИК? Опрните Ви точки не издържат, господа златни пръсти за дпс и !
28
6
 
6
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
До ognyanОтворко, а случайно да ти е известно кой повдига обвинения в държавата - кмета или прокурора, а ? То че много хора си живеете още по времето на бай Тошо, кога БКП колеше и бесеше е ясно, но хайде да вземете да слезете на земята най-накрая. Не за друго, ама после ще ви боли г*за като тупнете от високо.
27
0
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 8 години
Европ. права имсме всички, но държавата не търси от тях задължения, а само пт над. Щото е по- лесно *** чиновника и не си разваля рахатлъка. Защо кметицата не е съборила гетото, при вече издадена заповед от днск? Какео е чакала? Това са проблемите- държаеата не фубкционира, защото е по- лесно и не се налага мислене за бъдещето
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ромите, а разбойниците се "закрилят политически" на принципа: Разбойника разбойникУ око не вади !
25
5
 
11
 
! Отговори
ognyan преди 8 години
Раданчо иска да използва инцидента в Гърмен в полза на акцията за поставяне под партиен контрол на прокуратурата. За това ли се случи мелето в Гърмен, защото съдебната система (в частност прокуратурата) е независима от другите власти? Не, от бездействието на местна и централна изпълнителна власт. Търпят се с години незаконни постройки, с години не се преследва битовата престъпност, по селата полиция се мярка от дъжд на вятър и т.н. И това нашите пишман реформатори го знаят, бат' им Бойко също,
24
0
 
9
 
! Отговори
Hugo преди 8 години
Да каже кметицата защо не е съборила незаконните къщи толкова време, след като има издаденазаповед от ДНСК? За какво ще се субират спешно? Има заповед, да се изпълни и да се разследва защо не иска да го направи
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Борисов няма намерение да води борба с корупцията!"Моника МаковейРадане, коментирай това!После ще стигнем и до ромските колиби!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама, добърден Минке(Радане).