Патриотичен вопъл заради преференциите за вота

Валери Симеонов плаши да напусне властта заради Изборния кодекс
26 май 2015 13:50,
29
Патриотичен вопъл заради преференциите за вота
Валери Симеонов. Снимка: Булфото

Патриотичният фронт обяви, че има сериозна предпоставка за преразглеждане на отношенията във властта. Причината е намерението на мнозинството да не се съобрази с искането им да бъде увеличен прагът на преференциалния вот за изборите с промяна в Изборния кодекс.

Още по темата

"На последния председателски съвет ми беше намекнато, че няма да се преразглежда избирателния закон и това е много сериозна предпоставка да преразглеждаме нашите отношения", обяви Валери Симеонов. Той припомни, че увеличаването на прага на преференциалния вот е основен ангажимент на ПФ.

Патриотът беше категоричен, че с нисък праг на преференции има опасност да се обърне цялата листа в малките общини.  Лидерът на НФСБ обяви, че Патриотите няма да отстъпят от искането си за вдигане на преференциалния праг.

"Това е било в основата на подкрепата на това управление. Имаме си политическа отговорност, като се наруши този основен приоритет - прекратяваме подкрепата", каза още Валери Симеонов. 

Той обвини ДПС за напрежението в Гърмен и предупреди, че има голям риск напрежението да се възпроизведе и на много други места в България. Симеонов призова за прилагане на закона за устройство на територията и да се съборят всички незаконни постройки както в Гърмен, така и на други места в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонимен-13,какво да направи балевски,той просто е от техния етнос,поповски таманго.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПФ се договарят с ГЕРБ и ДПС. На 17 май гласуваха с двама въздържали се относно приемането да бъде признат геноцидът над бялгарите в османската империя, а подобно гласуване е възможно само след предварителен разчет на гласовет. Я, сега кажете ПФ какви са - патриоти или ***? Егати цирковете играят само и само да са във властта! Плюя аз на такива "патриоти"!
8
12
 
8
 
! Отговори
справедлив преди 8 години
Г-н Валери Симеонов има правилно отношение към обстановката в България и беше патриотично от негова страна да постави" България над всичко " с цената на приемливи компромиси да спомогне за стабилизирането .Защото при една парламентарна криза с избори до дупка печелят само малцина от известния контингент...
7
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ме е яд за враждите между ПФ и Атака, казвам го като българка, която като всички други вижда как ромите завладяват държавата. Вместо да има примерно един общ Съюз на националистическите партии, който да обедини, а не да разпилява изборните гласове на вече отчаяните българи-родолюбци, тези партии какво делят, какво не се разбират, не ми е ясно... Нали трябва България да е над всичко? Идват местните избори, пак вотът ще се разпилее, кой за Атака, кой за ПФ... Тъжна работа.
6
24
 
16
 
! Отговори
Аууу, преди 8 години
Паричния фонд пак се правят на патриоти, но не им се получава. Истинските патриоти са Атака, Валери и това вече и малкоте деца го научиха!
5
5
 
15
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Мажоритарен вот- да, преференциален-не. Посредством преференциите се контролира платения вот. Или това ви е целта. Не хората да избират мажоритарно, а да имате отчетност на парите дадени за агитация?
4
8
 
32
 
! Отговори
ПФ не стават ! преди 8 години
ПФ се изложиха много покрай Гърмен. Не реагираха като националисти, а като Пуделите на Бойко. Срам ме е от тях !
3
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Праг мин.8%,тогава да ви видя.
2
11
 
19
 
! Отговори
бургазлия преди 8 години
господин Симеонов нема какво да ги плашите и по колко пъти ще ги предупреждават явно не искат да се вслушат това което им се казва ,затова не е нужно пвече чане.Чашата на търпението прелива затова напущайте докато е време да не берете срам пред избирателите който сме Ви пратили да ковете закони.
1
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ НАПУСКАЙ ДЕ - КОЙ ТЕ ДЪРЖИ НА СИЛА, ТАМЪН ЕДНА ТВАР ПО-МАЛКО