Проблемните участъци на АМ "Марица" вече се преработват

Строителите да спрат да хитруват на дребно, иска Борисов
Обновена: 26 май 2015 20:06 | 26 май 2015 20:05, Елка Василева
79
Проблемните участъци на АМ "Марица" вече се преработват
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Подкрепям решението на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да преработи веднага проблемните участъци на магистрала "Тракия", пише в профила на премиера Бойко Борисов във Facebook.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ми докладва, че при проверката на извършената работа на ЛОТ 2 на АМ "Марица" екипът на Агенция "Пътна инфраструктура" заедно с лабораторията на агенцията, които са направили проби на обекта, съгласно изискванията и наредбите за качество, са установили, че в три малки участъка на този лот има отклонения от нормата за равност, пише Борисов.

Още снощи бяха вкарани машини за фрезоване, което означава, че се премахва асфалтът изцяло и започва наново асфалтиране в цялостна широчина. Целта ни е цялата магистрала, от 37 км, да отговаря на всички нормативи, показатели и на техническата спецификация, пише Борисов.

Категорично заявявам, че няма да допуснем компромиси с качеството на пътните обекти, особено с магистралите! За нас не е самоцел да открием "Марица" на 28 май, за нас е важно да пуснем в експлоатация пътя тогава, когато сме се уверили и сме проверили неговото качество, допълва Борисов.

Днес изпълнителят ни информира, че вече е фрезовал, изрязал е тези проблемни участъци и започва преасфалтиране и довършителни работи. Надявам се до четвъртък участъкът да бъде изцяло завършен и да бъде пуснат в експлоатация, за да се използва от хората, допълва той.

За втори път ми се налага да развалям готова магистрала. Молбата ми е строителите да спрат да хитруват на дребно, защото ще бъдем безкомпромисни към качеството и ако се наложи ще отложим въвеждането на ЛОТ 2 в експлоатация, пише още премиерът във Facebook.

В друг пост в същата социална мрежа Борисов пише, че се радва, че Европейската комисия е одобрила българската програма за развитие на селските райони. България ще получи финансиране на стойност 2,3 млрд. евро. "Най-големи притеснения имах за тази програма", пише Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
2
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
До Анонимен 73Червените саботьори ли построиха булевард Брюксел, който пропадна, или магистралата на Бойко до морето? Построиха я Котараците в съдружие с ГБС. Спонсорите на Бат Бойко. Едната година открива магистралата и булеварда, казва, че дава 10 години гаранция, а на следващата година булеварда пропада, магистралата е като лунен пейзаж и с намалена скорост. Това не са червени саботьори е герберски позьори
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червените саботьори са на всеки километър във всеки нов строеж.Имат голям опит, квалифицирани кадри, прикритие като на хамелеон и са лишени от съвест.За разлика от ИД ,които рушат паметници ,нашите червени талибани рушат пътища още при строежа.Контрол трябва и бой по джобовете докато собствените им работници ги пребият с камъни.
46
1
 
4
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Абе Борисов, стана смешен вече. Всяка година строиш магистрали, всяка следваща ги ремонтираш. Не се ли накраде вече?
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе трябва да останат пари за комисонни на отговорни господа- другари които са за сметка на качеството! А не даваш ли комисионни кой ще те пусне в играта???
44
0
 
6
 
! Отговори
varna преди 8 години
Покана за проверка. След асфалтирането във Варна, както и в морската градина, майсторите майсторски си оставиха рацете ама майсторски. Около спирки и пешеходни участаци. А павета и бордюри се разпадат сега, а след три години ще бъде отново за ремонт. ХИДРОСТРИ - далавераджии
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Екстра. пак че краднат.Км. асфалт=X. лева в сметката на Боци.
42
1
 
2
 
! Отговори
nkvd преди 8 години
kvoto i da si pishetefakt li e che po vremeto na boiko se napraviha nai mn pati6ta i magistrali troinata firma kakvo napravi samo prazni prikazki pod 6ipkoviq hrast i nikakvi rezultati evala na boiko i vsi4ki koito sa s nego choveka napravi tolkova mn za horata vsi4ki predi nego kakvo napraviha samo znaete da kritikuvate nqkoi da napi6e kakvo e napravil pove4e stani6ev ili kostov
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не че ги оправдавам строителите,но къде е спал държавен контрол преди да асфалтират,т.е асфалта,който сега ще премахнат за да асфалтират втори път?????????????????????????/
40
0
 
0
 
! Отговори
сори преди 8 години
До климентПросто това беше проба на нов вид нет от нищото съжалявам )
39
9
 
7
 
! Отговори
САМО ДПС преди 8 години
Абе , много интересно:ДАЛИ КОЛЬО ФИЧЕТО Е ИМАЛ "ПОД-ПОД-ПОД- ИЗПЪЛНИТЕЛИ" ПРИ СТРОЕЖИТЕ СИ, ИЛИ Е ТРЯБВАЛО ДА РАБОТИ САМ С ХОРАТА СИ..??!!!СИГУРНО Е РАБОТИЛ САМ С ХОРАТА СИ ---ЗАТОВА МУ ВИКАТ "турското робство"!!!!!/...вместо да си пие кафето с Пашата и да си взима комисионните.../
38
5
 
14
 
! Отговори
монк преди 8 години
Всъщност при такъв ремонт не се премахва /фрезова/ целия асфалт, който е минимум 3 пласта по 4-6см всеки , а само малка част от най горния 2-3 см. А колко е успял да натовари строителят слагайки некачествен асфалт по надолу остава да се досещаме. Но всичко при Б.Б са само приказки и П.Р. Всички знаем че от тези магистрали се краде яко - начини за това много
37
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този на смиката е бледолик
36
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Тиквата да спре да хитрува на едро . До вчера ,строил ,само той ,чалъми ,текмета ,магистрали ,сополи ,хвальопръцкания и днес -кой, ми с*а в гащите.Да си ги изстърже сам ,че вони !Жалък комунягя.
35
9
 
4
 
! Отговори
за 55...ха,хаааа преди 8 години
....ти-"БЪЛГАРИНО" затова ли не се миеш и къпеш---А, КАТО СЕ ИЗКЪПЕШ ВЕДНАЖ МЕСЕЧНО , ти викат "честита баня", бе...ха,ха,хаааааааааааа....Като ходиш до тоалетната ---с пръст ли си бършеш *** и после си пишеш името по стените на тоалетните ...нали????Културните хора , като нямат "биде" ---имат "ибрик" за да си мият *** след ходене по нужда и за да не им мерише на публични места!Чат ли си сега , УМНИКО....??!!
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да им вземеш комисионните, да им набуташ доставчици на битума, чакъла, пясъка и т.н. и после да ги гърчиш по този начин е ярка демонстрация за коректно отношение към бизнеса! Евалата, пич!
33
2
 
4
 
! Отговори
Federost преди 8 години
Матриалът е лош
32
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя бойко май полудява хаха
31
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Злобата към най добрия Премиер в последните 25 години с нищо не помага на червените *** от БКП-БСП . Да приемем , че омразата им се сбъдне , коя партия с кой лидер може да бъде на власт . Ако ми отговорите аз съм съгласен , защото съм БЪЛГАРИН и искам най-доброто за родината ми .
30
2
 
6
 
! Отговори
до 43 преди 8 години
Ти, който славиш ДПС и ги харесваш, дето ходиш в Турция и им гледаш филмите, гледай да не забравиш и да те обрежат и пак ни се похвали. Уфффф, много простотия.......
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За ББ освен магистралите съществува ли друг проблем в тази държава. Май не