Плевнелиев за Гърмен: Някои политици "палят килимчето"

Според президента проблемът е както социален, така и политически
27 май 2015 19:08,
61
Плевнелиев за Гърмен: Някои политици "палят килимчето"
Снимка: Булфото

Голяма част от криминалните действия на български граждани се базират на лошата икономическа перспектива, така че проблемът е социален. Проблемът е и политически, защото много политици в България използват по абсолютно безотговорен начин езика на омразата. Това каза президентът Росен Плевнелиев, предаде "Фокус".

По думите му, те са готови да запалят килимчето и да подклаждат агресия и напрежение и не са готови да жертват собствената си политическа идентичност на нисшови играчи в една или друга сфера на българската политика в интерес на сигурността и спокойствието.

"Много често виждаме политици, които не подкрепят еднозначно институциите в тяхното желание да наложат ред. Този политически проблем е трупан в продължение на много години", заяви Плевнелиев. Според него обаче, проблемът е преди всичко институционален.

Още по темата

"Всичко в тази държава зависи от това институциите да могат да гарантират спазването на правилата от всички. Искаме солидарност, но тя означава да бъдем безкомпромисни, когато правилата се нарушават. Солидарността означава, институциите да гарантират с ясни действия в подкрепа на законността", каза още Росен Плевнелиев.

Президентът отбеляза, че проблемите с незаконното строителство и неизпълнените обещания към различните общности е трупан с години.

"Всичко това води до тези резултати. Нека да се променим, а промяната започва от това да дадем пълна свобода на институциите и прокуратурата да се намеси срещу тези политици, които използват езика на омразата, и МВР и дори Държавната агенция за строителен контрол. Всеки на мястото си в подкрепа на законността. Когато гражданите видят, че правилата важат за всички, тогава и всички ще спазват правилата", коментира президентът Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
За да няма напрежение ПреЦеденте ги върнете там от където са дошли. Научете ги на работа. И не ги толерирайте за сметка на народа, който работи и си плаща данъците
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господин Президент натоварете ги на кораби и ги закарайте на някой азиатски остров и там им направете къщи давайте им помощи ток без пари какво искате
35
0
 
2
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Така е господин Президент- Някои политици палят килимчето. Това са тези ( този), който не поздрави българите християни по повод Коледа, Възкресение, но поздрави мюсюлманите по случай Рамадан-а, поздрави ромите по случай Василица....
34
0
 
1
 
! Отговори
Причините преди 8 години
Либерализмът като стратегия е за сметка на търпението на основното население в дадена държава. стратеги на оцеляването в България се базира на многодетноста, продаването на деца. До това ги докараха Либералите със закриването на многобройните работни места. Голямата раждаемост е плод на алчноста на Либералните Български политици, които унищожават държавата ни. Докато Българите бягат в чужбина за да оцелеят, раждат повече деца. Дано сте разбрали кои са виновниците.
33
0
 
1
 
! Отговори
Проблемът преди 8 години
Проблемът на е трупан с хилядолетия. Техният стремеж да не се обвързват с останалите обществени групи, да живеят за тяхна сметка, е достигнал до подсъзнанието и е изградил бит на оцеляване чрез измами, престъпления. Само онези, на които подсъзнанието им, не е засегнато от този тип битовизъм, се стремят да бъдат част от заобикалящото ги общество.За съжаление са твърде малко. 60 процента са с "У" ДНК хаплогрупа "Н". По ДНК може да се съди за интелекта и интелегентноста, за битовизма.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно такива политици ни управлявят 25 години .И целенасочено,с помоща на държавността и ,,демократичните ценности,, осъществяват геноцид над Българският етнос .Очеваден пример- семеиство от Русе ,българи , с 10 деца ,получават 560 лева детски помощи и общината иска даги изгони защото не могат да си плащат наема .А с 3 деца получава 1100 лева помощи (в. Земя 28 август2013г)
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роска, ще те призная за истински либерал , ако хванеш 2-3 *ски семейства и ги пуснеш да си починат месец -два в твойта скромна виличка на Черноморец! А защо не и в скромното ти имение в Гърция или навсякъде по света, където вероятно имаш и други скромни имения. За сметка на изстрадалите българи да се правиш на голям европеец и политик, няма да стане.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A dali tova ne e regisirano za da doidat amerikancite u nas i bez tova drug ne gi iska
29
0
 
15
 
! Отговори
gtf преди 8 години
***, проблема е етнически - няма друг подобен етнос, който да си позволява подобни своеволия.
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реакцията на президента по случая Гърмен е очаквано неадекватна
27
0
 
19
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Пак лисчета, пак глупости, пак много умно лице и нищо по същество...
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Езикът на омразата, другарю Прецедентин, го налага този, който те чукаше по главицата, когато те назначаваха. Това нещо, Борисов, още с извеждането Му от бандитските среди и поставането Му за някакъв "фактор" в бедната ни държавица опеделя кой е добър и кой лош, с помощта на непочтени люде (платени и купени от НПО "красиви" протестъри) блокира работата на държавната власт и яхна пак дръгливото магаре на нищоправенето, глупеенето, наглите лъжи и заплахи. та погледни първо него, Прецедентине!
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кое килимче бе, ***?? Това което използваш по пет пъти на ден ли???
24
0
 
11
 
! Отговори
Ghost преди 8 години
С духане... Глупав аутокорект.
23
0
 
20
 
! Отговори
велики бугари преди 8 години
Предлагам на президента да не се изказва никъде.Ние не забелязваме липсата му,но като се изкаже някъде,все някоя глупост ще сътвори,и почват негативните коментари
22
0
 
7
 
! Отговори
Ghost преди 8 години
И политици които искат да го изгасят с духове...
21
1
 
18
 
! Отговори
и преди 8 години
Христо Ботев след като слиза от ''Радецки'',до врачанския балкан само двама души са се включили в четата му за да освободят България.Откъдето е минал,навсякъде мъжете са се покрили някъде.Ето това сме ние
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз гласувах за този човек.И сега искам да знам, за кои политици говори персонално. Не да разтяга локуми като за евровизия. Тея сме ги чували, искам резултат, българите да живеят добре, достойно. Не някой безмозъчен да се гаври с нас. Резултати, господин президент, а не думи.
19
0
 
22
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Най-големия проблем си ти и другите султани и аги които управлявате вече 25 год и се правите на политически противници .....
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре бе, при толкова етноси в България - освен българи има и български турци, има арменци, власи, помаци, каракачани, гагаузи, евреи, вече и китайци, араби и т.н., как пък само ромите не могат да се социализират и да станат хора?!