Таен договор ядоса БСП, иска министерска оставка

От нас се иска да плащаме за интереси на САЩ, обвини Гечев
Обновена: 28 май 2015 14:00 | 28 май 2015 12:06,
52
Таен договор ядоса БСП, иска министерска оставка
Румен Гечев. Снимка: архив Булфото

Споразумение с Международния наказатален съд, ратифицирано на закрито заседание от парламента днес, ядоса БСП. Червените бяха категорични, че това е станало в нарушение на Конституцията и поискаха оставката на правосъдния министър Христо Иванов заради скандала. 

БСП обясни, че в споразумението няма нищо тайно, но в него се поемат финансови ангажименти към САЩ и вероятно целта е била те да бъдат скрити. "Няма никакво основание да се приема, че споразумението трябва да е тайно. Само изпълнението му е поверително. Парламентът бе принизен до такава степен, че мнозинството бе принудено да гласува на тъмно", каза Чавдар Георгиев от БСП. Той отказа да уточни какво предвижда споразумението, но стана ясно, че то касае задължението да приемаме защитени свидетели.

Според Георгиев някой чиновник е поел ангажимент документът да бъде ратифициран тайно и така е унизил парламента. "Одобрихаме тайно споразумение с Международния наказателен съд - публична институция в системата на ООН", обясни още социалистът. Според него правосъдният министър трябва да има доблестта да подаде оставка заради скандала. 

"От нас се иска да чиракуваме и да плащаме за интереси на САЩ", обясни пък Румен Гечев. Той допълни, че със споразумението се поемат финансови ангажименти спрямо други правителства и нашето очевидно се срамува от това. Гечев обясни, че България е единствената държава, която подписва едностранно споразумението. И даде за пример зулусите от ЮАР и "банановата република Хондурас", които имали двустранен договор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
аман! преди 8 години
писалият под номер 25 е очевиден *** ***, следва да се постави под запрещение незабавно! ***, не те ли е срам да пишеш подобни простотии?
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Da otgovori zz i bB sa tosi Tarn dogovor gerb vs sa Bili v bkp milizioneri pojarnikarite Advokati donosnizi ohrana i tn no Sega sa milioneri i gerb Bravo na siderov mihov dogan i evgenia Jivkova pasi s maika musulmanin baschta evtein i da6nata Gerganka da hodi na Everest huhuhu
32
1
 
1
 
! Отговори
морски преди 8 години
ГЕРБ ще теглят нов заем от 1 милиард лева през юни.Ха да ни е честит.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България не е бананова република , а е напълно подчинена на САЩ И Турция! Всички правителства се подчиняват без да мислят на тях!
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще излезе истината както излезе истината за гербавите ***. Как основно трябва да плюете по най-стойностните ви противници. Пропаднали неграмотници.Месец мина, кога ще обявят как скатават ЦВЦКО
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Харизанов, какъв приятел си ти?!?! Точно тия с никовете сте троловете на ГЕРБ. Стана ясно че така се отчитате колко помия сте изляли в българското медийно пространство. А гроп какво споразумение подписва да играе на изборите без *** като ти и другите с никове си пишете както обикновено, разни Странджи, Тодорки и какви ли не ***. С парите дето изкарвете троловете всички свещи да си купите на дечицата! Да се свърши тролската продажна семка.
28
7
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Тоя Гечев е надрънкал куп празни приказки, от които не става ясно абсолютно нищо. Другият пък отказал да каже какво съдържа споразумението, но искали оставки
27
1
 
2
 
! Отговори
до Харизанов преди 8 години
В голяма заблуда си. Търси виновните на друго място. Всичко, което си написал за Р.Гечев спокойно маже да отнесев към теб.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Харизанов, забелязахме те колко си груб и как обиждаш. Типичен ***. Не си съд да обвиняваш, а преките виновници моного е вероятно да са тия, които дойдоха на власт в резултата на тоя много вероятен задокеански сценарий да се свали лявото ни правителство, което спря кранчетата на руси и хамериканци да разграбват страната ни. После Костов даде Нефтохим на русите, а цялата страна на краварите . Последващите събития потвърждават че Гечев е почтен а ти *** инструктиран да го плюеш.
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е Гечев!Боку и другите тиквеници открито *** задните части на краварите!
24
1
 
18
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
не си в час, пишеш глупости. Русия ни продаваше петрола за 2 коп. А за американските централи сега ще плащаме милиарди. Е това е зависимост. И с това споразумение показват, че сме нищо за тях и може да си вземат всичко безплатно, както базите и др. А такива като теб ще се разсипят да пляскат с ръце.
23
2
 
6
 
! Отговори
взгляд преди 8 години
изненада тнр леви пунтират АТАКА закъсняха фатално електоратът им разбра че не са леви нито русофили ами сега трябва да се кръстат народни изедници чорбаджии
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 19сме брутaлно и редовно изнaсилвaни от Янките, ЕС и чичко Сорос!нормално отношение към ***
21
3
 
32
 
! Отговори
До 25 преди 8 години
Доста си наивен човече.Ако утре на Турция и скимне да вземе половин България просто ще си го направи ,а от НАТО ще им изпратя протестно писмо и ще им се скарат друг път да не правят така.Пример -Кипър
20
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди няколко месеца си спомням,че имаше пак караници за това споразумение.Въпросът не е,че подписваме със САЩ,а че е едностранно.Доста страни имат такова споразумение,но при тях е така-плащат,но и на тях Сащ плаща.При нас ще бъде,ние плащаме,а те ни тупат по рамото.Ето в това е проблемът.Прав е Гечев.
19
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истинските гаранти за сигурността на България са на първо място НАТО и след това членството ни в ЕС.Остава да скъсаме зависимостта си с Русия по отношение на НЕРЕНТАБИЛНИТЕ ЗА НАС енергийни зависимости!Да се възложи на западни фирми да разработят находищата на газ и петрол, които са спирани десетилетия перманентно, заради руските интереси.Взаимоотношенията ни с русия следвада бъдат САМО в случаи на взаимна изгода, а не както вече 70 г.-само в полза на алкохолиците.
18
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредния театър бсп-герб
17
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
алооооооу биесиепието, то при вас всичко е тайно и всичко е договори....вън от парламента
16
3
 
14
 
! Отговори
Оооо, преди 8 години
Ама моляви се, вчера г-н Симеонов от ПФ си призна, че правят всичко за постове и пари :)))Пък вие сега се дърляте тука за някакво си тайно споразумение :))
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен )16УЖАСНО НЕ СИ В ЧАС, АМА УЖАСНО! ТИ СТАБИЛНОСТТА В НАТО ЛИ Я ВИЖДАШ????