ДПС доволни от Кадиев за агитацията на "майчин език"

Местан подкрепя и идея на ГЕРБ за Възродителния процес
77
ДПС доволни от Кадиев за агитацията на "майчин език"
Снимка: архив, Булфото

ДПС остана много доволно от две предложения за законодателни промени, внесени от депутати от ГЕРБ и БСП.

Едната е на Методи Андреев от управляващата партия, който поиска с промени в Наказателния кодекс да отпадне давността за престъпления, извършени по време на комунистическия режим против мира и човечеството, което включва и т.нар. Възродителен процес.

Още по темата

Другата е на Георги Кадиев от БСП, който предложи с поправка в Изборния кодекс да се разреши агитацията на майчин език, но с осигурен преводач на български, по време на предизборните кампании. С тази идея социалистът си навлече гнева на своите, като някои от тях дори го заплашиха с изключване от парламентарната група.

Според Местан обаче тези две законодателни инициативи "са лъч светлина в тунела на езика на омразата, в който навлезе политическият живот в страната напоследък".

"От името на ДПС изразяваме силното си очакване, че останалите народни представители, извън вносителите, ще узреят до необходимостта да бъдат подкрепени тези инициативи", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 8 години
НЕ виждам, защо да няма агитация на майчин език, в много развити държави като Америка и др. живеят много етнически групи в мир и всеки си говори и агитира на неговия език това е демокрация!!!
42
0
 
2
 
! Отговори
Johny Alex преди 8 години
Браво на тези депутати! Има лъч светлина в тунела! Малко по-малко и другите партии започнаха да узряват и да се европеизират. Време е всички политици да обърнат повече внимание на предложенията на ДПС, които са наистина европейски и защитават човешки ценности.Време е!!!
41
0
 
3
 
! Отговори
SCHWARZ FREIHERR преди 8 години
Не само от ДПС ще са доволни, а всички пълноправни граждани, които са били ощетени от комунистическия режим ще получат известно възмездие за причинените злини от страна на режима. Защо си мислите, че само българските турци са ощетени?! Нима немалко българи не бяха преследвани от режима и изпратени по затвори?! Нека всеки да си носи отговорността за греховете, които са осъществили срещу сънародниците си!
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма съседна на Турция държава, която да каже една добра дума за нея. Попитайте арменци, кюрди, гърци, българи. Милиони избити, милиони съсипани съдби. Но като гледам това не се е отразило на високото им самочувствие. Да се гордееш, че държавата ти е изградена върху море от кръв не им прави чест. Но като стане въпрос за самите тях са много чувствителни. То не са дядовци, то не са смяна на имена, ред сълзи, ред сополи.
39
2
 
4
 
! Отговори
Кирил и Брат му! преди 8 години
Кирилицата не се използва за простовати на граматика и малко звучни езици. затова не звучи добре.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво очаквате от човек с фамилия кото неговата.Кадиев идва от кадия(на турски май означава съдия или прокурор).Още един който ще влезе в управлението на ДПС.Подозирам на мястото на Бисеров ефенди.
37
8
 
6
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
ДПС е етническа партия, създадена извън закона и като такава трябва да се закрие.... Или да си отидат оттатък Босфора. Да вземат и Кадиев с тях.
36
4
 
5
 
! Отговори
Едуърт Стърнс преди 8 години
Няма по-*** народ от българският!
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименChitak da te opune
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как няма да са доволни? Все пак за парите, които са му дали си е свършил работата. Нещастниците, които дърпат България надолу- ДПС и подчинените им от БСП!!!
33
0
 
4
 
! Отговори
Бонго Монго преди 8 години
моят майчин език е суахили. какво да правя.
32
0
 
2
 
! Отговори
1123 преди 8 години
Ти няма ли да млъкнеш вече, бе. Плочата ти е напълно изтъркана.
31
0
 
2
 
! Отговори
знайко преди 8 години
заглавието на статията
30
1
 
0
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
До знайкоНапример?
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DO 30 Dvata miliona siriyski bejanci turcite gi hranqt bez nqkoy da im dava nqkvi pomoshti nito evrogeyskiya sayuz nito hamerika ,tova may ne ti e yasno a vie za 10 hilqdi bejanci zarevahte ortaluka
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все по- малко хора се занимават да ходят да гласуват, трябва да се намерят нови източници на гласове.
27
6
 
5
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
До 30Не се коси много за кюрдите в Турция, ами умувай какво ще правите с *** кюрди в България, дето през ден, през два ви ритат по зурлите, докато сте много заети или с българските турци, или с турските кюрди!
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Кадиев пак се изс...а в Българския парламент. *** комунистически.
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питайте турците защо всички лагери, които са изградили в източна Турция за кюрдски бежанци са празни. Палаткови са, но имат баня с топла вода, а във всяка палатка - хладилник. Така си седят и никой кюрд не желае да се засели там, а се свират като сърдели в бежанските лагери на съседни държави. Мисля, че заради голямото добро, което са видели от турците.
24
15
 
5
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
До АсеновецИзвестна част от населението на България не са етнически българи, следователно майчиният им език не е български. Но като данъкоплатци, тези хора нямат равни права с етническите българи. Следователно, или техните права трябва да се изравнят с правата на етническите българи, или те не трябва да плащат данъци на държавата. Общуването на майчин език е основното право на всеки човек! Колкото по-рано го разберете, толкова по-добре ще е за етническите българи в България!