Първанов зове за оставката на Николай Ненчев

Разгневи го решението на военния министър за досиетата
39
Първанов зове за оставката на Николай Ненчев
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на АБВ Георги Първанов поиска оставката на военния министър Николай Ненчев зарази решението му да бъдат отворени досиетата във военното разузнаване.

Още по темата
Според лидера на АБВ обявяването на имената на хората, работили във военното разузнаване, ще доведе до разкриването и на чужди граждани, работили за каузата на България.

„Знам десетки такива случаи, при които военните разузнавачи са си свършили работата. И това се цени. Сега с разкриването на имената, би се постигнал тежък ефект”, заяви Георги Първанов по Нова телевизия.

„Министър Ненчев рано или късно, по-добре рано, трябва да си отиде“, настоя той.

Първанов призна още, че е скептичен за реформите в съдебната власт.

„Повече от промените, които бяха направени в Конституцията, всички те бяха направени за съдебната власт. Но промяна от това не произтече. И още нещо, когато търсим дефектите на политическата система и обществото, нека да видим дали гражданите не са по-недоволни от начините, по които се изграждат партиите. Това не са различни теми. Смятам, че когато става дума за промяна в Конституцията, е разумно тя да се прочете разумно и отново. Това е една европейска конституция, която обаче показа дефекти”, коментира Първанов.

Той подчерта, че АБВ ще излязат с цялостно становище, когато в пленарната зала бъдат поставени за обсъждане внесените проекти.

„Така че ние ще можем да коментираме конкретно всяка една от идеите. Сред тях има и идеи за имитационни действия, но ние ще подкрепим онези за ефективен, бърз процес”, посочи Първанов.

Според него, когато се „пипне” определена фигура и в съдебната власт, и в изпълнителната, следват едни разпоредби, които довеждат до смяната на съответния управленец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гоце, що не си гледаш алкохолизираната съпруга, а си тръгнал глупости да говориш, защо бе ?
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Някой да посочи?Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, Полша, Литва, Латвия, Естония!
31
1
 
5
 
! Отговори
Sabaton преди 8 години
До 32И ДеСе-растията - също !Sabaton - Panzer Battalion + Lyrics
30
2
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Ако не сте разбрали ,едновремешните врагове сега са ни приятели .
29
6
 
3
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
И седерастията......😃
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
агентите на кгб на въжето
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
агент Гоца да си замъл4и неговото място е в дрънголника
26
6
 
7
 
! Отговори
политолог преди 8 години
Големите генерали и разузнавачи най точно са представени във филма " Столичани в повече " . Чрез тези комедийни образи е дадена истинската картина в България .
25
4
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Не злоупотребявайте с наркотици и други опиати.
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
chervena svinia .....
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Междувременно, Гоце не казва и 1 лоша дума за Москов, а напада министър Ненчев !Дано на Радан Кънев му светне поне малко в главата за този факт и събере 2 и 2 колко прави !
22
8
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Някой незадоволен *** ви е писал минус
21
4
 
2
 
! Отговори
до 21военнослужещ преди 8 години
Я....Мирно редник. .... "Падни" . Стани.. Положи... Ще видиш ти един *** с червена глава.
20
6
 
11
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
Прав сте. Но онзи дето управляваше държавата 30 и кусур години беше хитър, умееше да лавира пред ръководството *** бившият съветски съюз. Във всяко населено място имаше пройзводство. А днешните са такива лакоми нещастници , нямам думи. Колкото повече крадат толкова повече баламите ги избират на власт. Ако новоизлюпените демократи 1989 година бяха модернизирали заводите и всички производственои предприятия , сега България щеше да бъде на светлинни години напред. А то, връщаме се назад.
19
8
 
8
 
! Отговори
пацо преди 8 години
Президента полагал ли е клетва и пред кого? Ненчев изпълнява закона!
18
13
 
15
 
! Отговори
Военнослужащ преди 8 години
Не знам и не ме интересува червения *** какво мнение има за министър Ненчев. Обаче със сигурност знам , че ченгетата т.е. доносниците на ДС и КГБ газ пикаят . Всички ще бъдат осветени. Номерата за уж чужди граждани помагали на нашето разузнаване е пунта мара. Какви разузнавачи какви пет лева. Какво разузнаха и нещо сме внедрили в МНО от т.н. разузнаване на БКП-БСП . Нищо само са крали долари от държавата на овчаря бай Тошо .
17
7
 
19
 
! Отговори
Някой да посочи? преди 8 години
Моля, някой от осведомените тук да ми посочи името/та на държава/ви, с отворени досиетата на военното си разузнаване за публичност!
16
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците активираха агент Гоце .
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 6 Бивш *** трудовак управлява държавата 30 и кусур години. Друг *** трудвак беше нач. ГЩ на БНА, още по *** трудовак беше началник на ПВО на НРБ - когато упраляваше партията без която Гоце и трипер нямаше да хване...
14
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първанов *** като прасе пред кланница, обаче пропуска факта че се разкриват САМО "зелени чорапи" които след 1990 са заемали политически постове, обществени длъжности или са били преподаватели в университети. Нито един действащ разузнавач няма да бъде осветен, дори напротив - никой не иска да се предават досиета на действащи агенти или агенти които са били чужди граждани