Страхил Ангелов: Напускам БСП, заложници сме на Станишеви

Социалистите от район "Витоша": Нямаме нужда от "единаци"
Обновена: 31 май 2015 19:31 | 31 май 2015 19:30, Анисия Иванова
66
Страхил Ангелов: Напускам БСП, заложници сме на Станишеви
Снимка, архив Булфото

Бившият червен депутат Страхил Ангелов обяви, че ще напусне Столетницата. Той твърди, че ще го последват още 40 души от БСП-София. Оставката си ще подаде следващата седмица, защото последните дни не е бил в България, уточни той пред bTV. Тази вечер ще напише мотивите. Сред останалите 40 нямало известни имена.

"Най-вероятно ръководството на партията ще се опита да представи това като кариеристични изблици на всички тези хора, но жалката истина е, че става дума за едно голямо разочарование, натрупвано през години, които вече не са и малко. Не мога повече да бъда заложник на хора като Сергей Станишев, жена му, ПЕС, където е много важно той да се изявява за сметка на всички нас тук. Не споделям тези възгледи и тези ценности", коментира днес Ангелов пред БНР.

Моника Станишева назначи приятели за министри, обяви Страхил Ангелов. По думите на бившия депутат не е малък проблем една жена да ръководи партията и да унижава всички

Настоящият председател на Столетницата - Михаил Миков, пък му изглежда архаично и заради него членуването в партията е станало демоде.

"Аз съм от години наред заложник на няколко династии. Ние всички трябва да обслужваме няколко семейства. Еми хубаво, моят баща не е бил отявлен партиен функционер, както и на много други хора. Какво да направим? Това означава, че ние нямаме никакъв шанс. И се потвърждава", коментира още бившият червен депутат.

Ангелов заяви, че председателката на младежкото обединение на партията е избрана с фалшификация и отбеляза, че хората по високите етажи в партията нямат визия за България, а само искат да запазят постовете си.

Той даде пример със столичната партийна организация, в която членуват 7000 пенсионера и само 310 студента. 20 от младежите напуснали през седмицата.

Страхил Ангелов беше за кратко депутат в 42-то Народно събрание, което просъществува малко повече от година. Той стана популярен в началото на 2014 г., когато от съобщение на сирийското посолство стана ясно, че на своя глава е водил делегация в Сирия, която е заявила подкрепа за Башар Асад. Ангелов беше председател на групата за приятелство със Сирия.

Във връзка с изказванията на Ангелов районният съвет на БСП-„Витоша” излезе с позиция.

„БСП има нужда от единство, а не от "единаци". Това единство можем да постигнем само с отговорни хора, готови да работят в екип и да подчинят идеите, уменията, себе си дори в името на лявата идея. С действията си Страхил Ангелов показа, че не желае да се съобразява с другарите си, с правилата и решенията в партията”, пише в позицията на социалистите от район „Витоша”.

Оттам напомниха на другаря си, че в БСП се влиза и излиза по собствено  желание и по тази причина той има пълното право да напусне партията.

„В този момент, повече от всякога, не можем да допуснем всеки да говори, каквото му хрумне и да гради имидж със смели изказвания пред медиите на гърба на партията. Това носи огромни проблеми на БСП и нарушава единството в редиците ни”, пише още в позицията.

От организацията уточниха, че Страхил Ангелов все още не е депозирал писмено оставката си и освен него само двама души още са обявили устно, че напускат - Искра Нейчева (председател на район "Витоша"), която е негова братовчедка, и Божидар Петров, председател на младежкото обединение на район "Витоша".

Очакваме тримата да заявят волята си писмено, а молбата на председателя Искра Нейчева ще бъде разгледана на конференцията на район "Витоша", която ще се проведе на 20-и юни 2015 г., уточниха от БСП-„Витоша”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
2
 
! Отговори
Ужас.... преди 8 години
Милият човек - в партията се обслужвали интереси само на няколко семейства,авно не и на неговото,затова ще напуска.Ами какво да кажем останалите няколко милиона,чиито интереси никога не се и няма да се обслужват!Много ми дожаля за този човек.Хора,дайте да съберем малко пари за горкия Господин и да пратим някой да "обслужи" интересите му - може и на близките му от женски пол също да бъдат "обслужени" интересите.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП се разпада, но няма да стане отведнъж, а ще се свият до пет процента. В тях няма нищо социално това е партия наолигарсите.
40
10
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Това, че БСП загива го "предсказват" от доста години. Това просто няма да стане, България има нужда от социална политика. Виж, ако ГЕРБ се разпадне, това наистина ще бъде добре за България. Имали сме всякакви министър-председатели, но да стигнем дотам да избираме бивша мутра и полицай с пожарникарско образование - това не води към добро.
39
7
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До "СТРАНДЖАТА" - сега видях, че и ти си се проявил тук. Плащат ли ти още от ГЕРБ? Уж обещаха да не използват ***.
38
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До "Ал": Това, което пишеш е позната схема. Когато някой от БСП говори против партията си, троловете тук го обявяват за достоен човек, а другите - за "мижитурки, прости но по кучешки верни изпълнители, без визия и висок морал, безсрамни доносници и лицемери". "Дежа вю". Да, Страхил може и да е достоен човек, но от това не следва, че тези, които не мислят като него са "мижитурки и т.н.". На мен Станишев също не ми харесва, той може да провали всяка партия, да си стои в Брюксел щом го искат там.
37
0
 
8
 
! Отговори
Ал преди 8 години
От изказванията му съдя че Страхил е достоен човек. Когато достойни хора биват отхвърлени и заклеймявани заради хора които са мижитурки, прости но по кучешки верни изпълнители, без визия и весок морал, безсрамни доносници и лицемери то гибелта на организацията която прави това не е далече.
36
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
г пирински и колежката му срешу 20 000 евро на месец ще укрепят любиматапартия от стола си в брюксел останалите в българия без работа да ги ядаткучетата
35
1
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До Пророк-Кашпировски"НА ИЗБОРИТЕ ---БСП- с 10%!!!!!!"Надценяваш ги...
34
0
 
10
 
! Отговори
манипулация преди 8 години
Ангелов не е визирал само и единствено Станишев. Последният е само един пример. Ангелов ясно каза, че са заложници на няколко "стари" бкп фамилии, т.е. кастата и никой друг няма шанс в тази "нова" стара партия.
33
3
 
9
 
! Отговори
ХА ХА преди 8 години
Сега ли се усетихте, че Станишев е ***? Много бавно вдявате, от колко години ви го казвахме! Ама няма да се плашиш, все ще намериш къде да отидеш! То с комунистически партии-клонинги пълно! Кеф ти ДПС, кеф ти Атака, кеф ти АБВ!
32
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Простоватичко е момчето .Става за атака или за гербер...ха..ха Абе жив колхозник в костюм...ха..ха
31
12
 
3
 
! Отговори
2222 преди 8 години
ТОЗИ СТРАХИЛ КАТО ГО ВИДЕХ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ НАСТРЪХВАХ,ТОЛКОВА ОГРАНИЧЕН ВИНАГИ КАЗВАХ ТОЗИ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ОТИДЕ В ДРУГА ПАРТИЯ /АКО ГО ПРИЕМАТ/ ЗАЩОТО Е СЛАБА ЛИЧНОСТ НЕ Е ЗА ЧОВЕК КОЙТО ДА ПРЕДСТАВЯ ПАРТИЯТА СИ ПО СКОРО Я ИЗЛАГА - МНОГО СИ ЗАКЪСНЯЛ МОМЧЕ БСП НЯМА НУЖДА ОТ ТАКИВА ХОРА И ХУБАВО Е ЧЕ СЕ ОТЪРВА ОТ ТЕБ СЕГА ТРЪГНИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И ЗАПОЧНИ ДА ПЛЮЕШ ПО БСП ЗАЩОТО ТИ МАЙ ДРУГО НЕЗНАЕШ
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страхиле,ти си открил топлата вода.Във всички партии е така.Лидера на партията си заформя екип от негови послушни функционери а вие всички останали депутати сте подръжка.За нищо не ви търсят и мнението даже не ви искат,но вие сте структурата на която се крепи лидера .Иначе водач без стадо ,не е водач!!!
29
2
 
3
 
! Отговори
tsotsomanski53 преди 8 години
До Анонимен 29Пенсионери - 7000, а не 700
28
5
 
2
 
! Отговори
Neli преди 8 години
V Rusia takova otsepnichestvo ne bi se prielo dobre. May shteshe da zaplati s glavata si. Ne mi gi hvalete, molia. "VSICHKI SA MASKARI". Vsichki sotsialisticheski otrocheta tarsiat "KELEPIRA". Stayte nadalech ot tiah, che shte se oparite. "PREMENIL SE ILIA, KOGA SE POGLEDNAL - PAK V TIA".
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой изобщо би станал член на БСП, освен ако не търси облаги за себе си? БСП са приключили. Знам какво си мислят: партия на над 100 години, все така казват ама тя все остава... Този път не е така. Електората на който толкова разчитаха се редуцира по естествен път, дойдоха други стабилни партии, и след двете коалиции с ДПС никой не би ги взел насериозно повече. ДПС от купува срама не взима нарочно повече депутатски места от тях, но на следващите избори няма да имат избор и ще трябва да ги минат.
26
7
 
5
 
! Отговори
Работник преди 8 години
До НИКОГА ВЕЧЕ БСПТи, без особени усилия, падаш до мизерното ниво ... Поплювко Тиквониев!
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
познавам Страхил, честен но наивен.Станишев за *** зелев не става, да не говорим за любимата му Моника. Имам се за истински мъж, приятелки от цял свят съм уважавал, но таково същество - да си призная, просто няма как да ми стане. Не говоря за външен вид, бил съм и с много грозни жени, те са истински ангели.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Игрички на левите, за да спечелят електорат. Гущера си къса опашката и подобни работи.
23
2
 
26
 
! Отговори
Пророк-Кашпировски преди 8 години
НА ИЗБОРИТЕ ---БСП- с 10%!!!!!!ПОЛЕЗНО И ЗДРАВОСЛОВНО ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!