БСП скочи на Кадиев заради агитацията за майчин език

ПГ на партията настоява депутатът да оттегли законопроекта си
Обновена: 2 юни 2015 21:36 | 2 юни 2015 21:35, Красимир Ангелов
38
БСП скочи на Кадиев заради агитацията за майчин език
Георги Кадиев. Снимка: Булфото

Парламентарната група на БСП – Лява България не подкрепя инициативата за майчиния език на своя депутат Георги Кадиев, стана ясно от позиция на групата, изпратена до медиите.

"Парламентарната група на БСП – Лява България обсъди позиция по законопроекта за допълнение на Изборния кодекс, внесен от народния представител Георги Кадиев и решително отхвърли внесения от него законопроект. Прието бе единодушно решение, че ПГ не подкрепя законопроекта”, обявиха червените депутати.

Още по темата
Решението е прието категорично с 30 гласа „против” законопроекта и един „за” – този на Георги Кадиев.

"ПГ на БСП – Лява България категорично настоява Георги Кадиев да оттегли внесения от него законопроект”, става ясно от позицията на социалистите.

Както Dnes.bg съобщи, на 26 май депутатът от левицата обяви, че ще внесе в Народното събрание законопроект за промени в Изборния кодекс с единствен текст за разрешаване на предизборната агитация на майчин език.

Тогава Кадиев обясни, че прави това предложение, защото агитация на майчин език е разрешена във всички държави от Европейския съюз и със забраната й у нас се дава кауза на ДПС. "Агитацията на майчин език в Европа е забранена само в Грузия и Турция, ние с Турция ли ще се сравняваме", попита червеният депутат.

От ДПС веднага изразиха своето задоволство от намерението на Кадиев. "От името на ДПС изразяваме силното си очакване, че останалите народни представители, извън вносителите, ще узреят до необходимостта да бъдат подкрепени тези инициативи", призова лидерът на движението Лютви Местан.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Ахмед преди 8 години
Пропаднала държава все още в главите им е комунизма да потискат една голяма общност която иска не агитация,а официално езика си в техните райони
22
1
 
3
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Истината е една : Машина за избори! Това искат и си го постигат.... Защо човек който дори не може да говори български, да не говорим да пише..., ще определя кой да ме управлява? Айде стига се мерете с Европа! Може много неща да са забранени, разрешени, но управляващите им крадат, но все пак правят нещо и за народа си! Минималната заплата не е 150? нали? Големи "европейци" станахте, ама на хартия само.. Крадци долни мръсни...
21
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
след като българия ти отпуска пенсии и соц помощи трябва да знаешбългарски език в противен случай напускаш територията а като не знаешофициалния език нямаш нужда от агитация и ходене до урните
20
0
 
7
 
! Отговори
Етнически българин преди 8 години
До Г-н Бойко Борисов, премиер на РБ.Г-н Борисов, като етнически българин в България, мисля, че притежавам същите права като другите етноси.В тази връзка::: Гърмен:Общината реши да даде възможност ромите да купят за 1,10 лева на квадратен метър .Г-н Борисов, моля Ви, да защитите гражданските ми права на ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН и да ходатайствате пред общината в Гърмен, за да мога и АЗ да закупя малко земя на цена 1.10 кв/м.Предварително Ви благодаря.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сами сме си виновни! Като скачаме за кюрдите в Турция, все ви пишех, че и тук ще стане така! Но не ви увря главата! Не можахте да разберете. че каквото пожелаете на друг двойно ви се връща! Изпъдихме турците в Турция, сега следва тяхното победоносно завръщане, при това сме петимни за парите им. А нашите деца - немили недраги по испанските плантации и гръцките прислужничества. Човек сам каквото си направи, цяло село не може. Погледнато отвънка - за съжаление сме! Исус да ни помага, ако може!
18
5
 
19
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Който иска да живее в Българияи да бъде български гражданин трябва да говори български език!!! Където и да отидеш по света, трябва да говориш официалния език! Никой не е длъжен да ти говори на майчиния език! Кви са тези "граждани" дето незнаят езика? За какво и за кой гласуват тогава? За тоя дето дава кюфтетата и 20-толевките.... Писна ми ....
17
0
 
5
 
! Отговори
tsotsomanski53 преди 8 години
Предизборно бе, хора... ПРЕДИЗБОРНО!... нали сме конспиративна Партия...! :D
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кадиев - кач пара бе ефенди?
15
4
 
11
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 8 години
Тия не са бе-се-*** ,тия са пор-но-се-*** ,съжалявам ,че е замесено името България ,че и лява на туй отгоре, мръсни турски ***, на следващите избори може и в парламента да не влязат тия предатели мазни
14
1
 
9
 
! Отговори
Fyut преди 8 години
Този господин май е компетентен по всички въпроси. Важното е кой ще плати повече.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бивш симпатизант съм на лявата идея,ама тоя и Кутев започнаха да ми идват в повече!Най-прав ще се окаже Бог да го прости Бащицата Махно: Бий червените докато побелеят,а после бий пък белите докато почервенеят!
12
6
 
27
 
! Отговори
Въпросии преди 8 години
Колко ти платиха, бе, шемет?! За колко се продаде? Предизборен ход ли е това на БСП? Не ти ли е гузно да се наричаш българин? Днес стана ли прав по време на сирената, бе? А твоите плащачи от ДПС дали са станали? А подчинените им от БСП? За това ли загинаха всички тези хора? За да може да има такива като теб днес? Колко още въпроса да задам, които нямат отговор?
11
3
 
23
 
! Отговори
преименуване преди 8 години
Юда Кадиев Искариотски
10
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този мазен енергиен милионер става все по-нагъл. Гнусен популист.
9
3
 
33
 
! Отговори
Грачов преди 8 години
Поредния ***!Позор!!!
8
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Георги Кадиев е башибозук. Съветвам го да отива в ДПС.
7
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да разрешат агитацията на майчин език, щом така е във всички европейски държави, и да забранят етническата партия ДПС .................. защото партии на етнически принцип са забранени във всички европейски държави - просто
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kadiev da se snima..oficialniat ezik e balgarskia a toi kato iska drug...march ot Balgaria
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Агитация на руски език. Ну, заяц, пагади.
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз постоянно казвам, че от БСП и ДПС никога нищо хубаво не е произлезло...